Att jag älskar Finn Crisp är ingen hemlighet och till drinktilltugg älskar jag krustader som man fyller med olika goda fyllningar. Tänk nu kan man kombinera dessa två godsaker. Krustader med rågsmak! Kan det bli bättre?
Här gjorde jag det enkelt för mig då jag använde en färdig skagenröra som jag klickade i krustaderna och sen garnerade jag med handskalade räkor och vindruvor.
Nu får ni försöka hitta den här påsen innan det är dags för fredagsdrinkens tilltugg. Jag har sett den både på Ica Maxi och Kvantum. Har inte sökt den på någon annan affär, så kanske finns den även på Coop, Lidl, Willys och allt vad de heter.
Mmm vad sugen jag blir nu när jag ser de här bilderna. Vilken tur att jag har kvar lite i påsen så kan jag fixa gott tilltugg på fredag i väntan på maten.
Nu ska jag ta min efter-middagen-kopp-te och gå ut o sätta mig i kvällssolen. Så underbart! Känner mig extra glad o peppad för jag har varit på två underbara föreläsningar med mycket igenkänning och mycket tänkvärt om bland annat lycka och kroppsspråk. Erik Fernholm och Charlotte Lindmark heter de två föreläsarna. Erik har jag hört tidigare en gång och var lika imponerad då som nu, så har du chansen att lyssna på honom måste du göra det. Lova!
tisdag 25 augusti 2015
måndag 24 augusti 2015
Höstnytt
Efter en härlig men intensiv helg är vi nu tillbaka i vardagen på riktigt och redo för hösten.
Nu när vardagen är tillbaka med jobb, skola, möten och aktiviteter ska jag återuppta veckomatsedlarna som jag kommer publicera på söndagar. Men jag funderar på att bara göra en vardagsveckomatsedel, dvs med mat måndag till fredag. Vad tror ni om det? Helger brukar inte vara det stora problemet utan det är vardagarna som det är svårt att hinna med och hitta inspiration till.
Jag tänkte även försöka bli duktigare på att räkna ut propoints och ge er det till något recept varje vecka i alla fall. Jag har fått några mejl av människor som saknar det. Tack för att ni hör av er, det är så kul att ha kontakt med sina bloggläsare.
Det var nån som önskade sig mer vintips. Jag ska bli duktigare på att skriva ut vad jag dricker för vin till de olika maträtterna. Men eftersom jag inte anser mig alltför vinkunnig blir jag lite nervös när det gäller att skriva om vin. Jag kanske dricker helt fel vin, enligt de kunniga :)
Är det något annat ni saknar? Nu har ni chansen att komma med önskemål. Ni kan nå mig genom att kommentera här på bloggen, skriva på Instagram (@matro_sara), Facebook, eller skicka ett mail till mat-ro@hotmail.se.
Alla bilder har jag hittat på internet och lånat.
söndag 23 augusti 2015
Mat och dryck med Cono Sur
Fredagens event på Restaurangakademien anordnad av Spring Wine and Spirits (f.d Spendrups vin) för matbloggare som är med o tävlar i Cono Surs recepttävling var lika trevlig i år som i fjol. Vi började med mousserande vin och lite mingel. Så underbart att umgås med fler nördar som älskar att prata mat och vin och som har kameran i högsta hugg hela tiden.
Sen delades vi in i olika grupper för att slutföra de fyra olika maträtterna som de på Restaurangakademien hade förberett. Den första rätten var en ank- och kycklingleverterrin med portvinskokt lök och äpple serverad på surdegskrutong. Till detta drack vi Con Sur Gewurztraminer.
Jag hamnade i första tallriks-förrätten som bestod av krondillsrimmad gös, fårticka, krondillsmajonäs, kavringskrutonger, spritärter, forellrom och ärtskott. Riktigt gott där krondillsmajonnäsen fick mest beröm och den kommer nog dyka upp på många kräftskivor hos oss bloggare. Vinet som serverades till detta var det vita vinet som man kunde tävla med, Cono Sur Chardonnay (jag valde ju att tävla med det röda vinet).
Första kötträtten var en råbiff av sotad innanlår med bondbönor, krasse, picklad schalottenlök och ett lent och gott potatisskum som serverades ur en sifon direkt vid bordet. Nu var det dags för det första röda vinet och det var Ocio Pinot Noir.
Kvällens höjdpunkt och största wow-känsla var kantarellrisotton med tryffel, så len, så smakrik och så god. Till risotton var det dags att dricka det röda "tävlingsvinet" Cabernet Sauvignon Carmenere.
Råvarorna som min grupp jobbade med var krondillsrimmad gös som skulle skäras i tunna skivor på snedden, fårticka som skulle skivas och spritärter som skulle blancheras och skalas. Forellrommen, kavringskrutongerna, dillmajonnäs och lite annat var redo att användas på en gång.
Min syssla blev att blanchera och skala spritärter. Inte så svårt, men det var inget av de olika momenten eftersom Restaurangakademien hade förberett det mesta.
Vår förättstallrik blev riktigt vacker tycker jag med de olika färgerna. Där gjorde vi ett bra jobb!
Sen delades vi in i olika grupper för att slutföra de fyra olika maträtterna som de på Restaurangakademien hade förberett. Den första rätten var en ank- och kycklingleverterrin med portvinskokt lök och äpple serverad på surdegskrutong. Till detta drack vi Con Sur Gewurztraminer.
Jag hamnade i första tallriks-förrätten som bestod av krondillsrimmad gös, fårticka, krondillsmajonäs, kavringskrutonger, spritärter, forellrom och ärtskott. Riktigt gott där krondillsmajonnäsen fick mest beröm och den kommer nog dyka upp på många kräftskivor hos oss bloggare. Vinet som serverades till detta var det vita vinet som man kunde tävla med, Cono Sur Chardonnay (jag valde ju att tävla med det röda vinet).
Första kötträtten var en råbiff av sotad innanlår med bondbönor, krasse, picklad schalottenlök och ett lent och gott potatisskum som serverades ur en sifon direkt vid bordet. Nu var det dags för det första röda vinet och det var Ocio Pinot Noir.
Kvällens höjdpunkt och största wow-känsla var kantarellrisotton med tryffel, så len, så smakrik och så god. Till risotton var det dags att dricka det röda "tävlingsvinet" Cabernet Sauvignon Carmenere.
Råvarorna som min grupp jobbade med var krondillsrimmad gös som skulle skäras i tunna skivor på snedden, fårticka som skulle skivas och spritärter som skulle blancheras och skalas. Forellrommen, kavringskrutongerna, dillmajonnäs och lite annat var redo att användas på en gång.
Min syssla blev att blanchera och skala spritärter. Inte så svårt, men det var inget av de olika momenten eftersom Restaurangakademien hade förberett det mesta.
Vår förättstallrik blev riktigt vacker tycker jag med de olika färgerna. Där gjorde vi ett bra jobb!
Tack alla inblandade för en trevlig kväll!
lördag 22 augusti 2015
Kakbuffé på Wenngarns slott
Vid ett-tiden i dag blev jag upphämtad av min Stockholmskompis Maria för att åka till Wenngarns slott i Sigtuna där det vankades kakbuffé. Sol, slott och storfika kan ju inte bli fel. Vi hade en underbar eftermiddag med flera koppar te, många kakor och mycket surr.
Vi orkade inte smaka allt, som ni kanske förstår. Men vi hann och orkade med en hel del i alla fall. Nästan så att jag känner att det dröjer ett bra tag innan jag vill fika igen, men bara nästan :)
Vi började med att sitta i solen men det blev så otrolig varmt så vi flyttade in i skuggan under träden och orkade då sitta ute länge till. Jag älskar utefik där det är buskar och träd som skuggar istället för parasoll, det är så mysigt. Tyvärr tog jag inte några kort på den mysiga delen av caféet.
Det var väldigt vackert ute på Wenngarns slott och påminde lite om Italien (det jag har sett på bild i alla fall) tyckte jag med terasserna, planteringarna och omgivningarna. Dessutom fanns det ett väldigt vackert gammalt kapell inne i slottet. Undra om det används?
Det var gott fika men inte det godaste jag har fikat,
men jag tycker absolut att Wenngarns slott är väl värt ett besök om man vill utanför Stockholm.
men jag tycker absolut att Wenngarns slott är väl värt ett besök om man vill utanför Stockholm.
Fikadag
God morgon!
Har precis kommit upp till hotellrummet efter en smarrig hotellfrukost. Ligger och vilar lite innan jag ska ut på stan….för att fika lite till. I eftermiddag ska jag på fikabuffé på Wenngarns slott. Hur underbart låter inte det? Men innan det ska jag möta upp en kompis…för lite fika :) Oj, oj, oj det kommer handla mycket om fika i dag, med många koppar te hoppas jag för jag drack alldeles för lite te i går.
Även i dag lär jag lägga ut bilder på Instagram (@matro_sara), det är så mycket enklare när man är på vift än att mobilblogga.
Ha en bra och solig lördag!
fredag 21 augusti 2015
I väntan på kvällen
Nu ligger jag på hotellrummet och vilar lite innan jag ska i väg på kvällens matbloggsevent. Om nån timme ska vi träffas för en fördrink på Söder. Kanske provar jag en Cosmopolitan och ser om de lyckas få den lika god jag min.
Glöm inte att följa mig på Instagram (@matro_sara) för det lär bli många bilder på mat och vin i kväll. Och äntligen behöver jag inte känna mig ensam när jag plockar fram kameran stup i kvarten för i kväll tas det kort av alla på allt och det lär vara hashtagen #conosurswe som gäller.
Självklart kommer ni få ett längre blogginlägg så fort jag hinner och orkar om kvällens alla viner och alla maträtter som vi dricker och äter på restaurangakademin. Men instagram är bra för de som inte orkar vänta på det och vill vara med när det händer.
Glöm inte att följa mig på Instagram (@matro_sara) för det lär bli många bilder på mat och vin i kväll. Och äntligen behöver jag inte känna mig ensam när jag plockar fram kameran stup i kvarten för i kväll tas det kort av alla på allt och det lär vara hashtagen #conosurswe som gäller.
Självklart kommer ni få ett längre blogginlägg så fort jag hinner och orkar om kvällens alla viner och alla maträtter som vi dricker och äter på restaurangakademin. Men instagram är bra för de som inte orkar vänta på det och vill vara med när det händer.
torsdag 20 augusti 2015
Småplock av rester
I vår familj älskar vi småplock till middag och äter det ofta på helgerna när vi vill ha det riktigt mysigt. Igår när jag kom hem från jobbet önskade sig Ida småplock till middag medan jag själv hade planerat att vi skulle äta rester. Men snabbt kom jag på att det ena utesluter ju inte det andra. Så jag lovade en nöjd Ida småplock till middag (som jag fixade i ordning av rester).
Jag hade zucchini, champinjoner, morötter och röd lök som behövde ätas upp och godast blir det om man steker på det en aning med olivolja och örtsalt. Men eftersom vi är en stor familj med olika smak blandade jag inte ihop det utan var och en kunde ta det den tyckte om (själv tog jag av allt). Tips!
Jag gräddade bake-off-vitlöks-baguetter och värmde på några bitar kyckling-kebab som jag hittade i frysen, som sen serverades till de stekta grönsakerna och olika sallader och grönsaker. Dessutom dukade jag fram en kall sås, smör och ost.
Ida gjorde i ordning en vacker tallrik med parmaskinka och physalis. Några physalis lindade hon in parmaskinka och resten la hon som en avgränsare på tallriken. Undra vem hon har lärt sig av att lägga upp fint på tallrikar och att det blir gott att linda in godsaker i lufttorkad skinka? :)
Jag hade zucchini, champinjoner, morötter och röd lök som behövde ätas upp och godast blir det om man steker på det en aning med olivolja och örtsalt. Men eftersom vi är en stor familj med olika smak blandade jag inte ihop det utan var och en kunde ta det den tyckte om (själv tog jag av allt). Tips!
Jag gräddade bake-off-vitlöks-baguetter och värmde på några bitar kyckling-kebab som jag hittade i frysen, som sen serverades till de stekta grönsakerna och olika sallader och grönsaker. Dessutom dukade jag fram en kall sås, smör och ost.
Ida gjorde i ordning en vacker tallrik med parmaskinka och physalis. Några physalis lindade hon in parmaskinka och resten la hon som en avgränsare på tallriken. Undra vem hon har lärt sig av att lägga upp fint på tallrikar och att det blir gott att linda in godsaker i lufttorkad skinka? :)
Vilken tur att Ida önskade sig småplock så att vi fick en sån god middag!
Och ser ni? I morse var det lika spegelblankt och magiskt igen!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)