I onsdags åt vi fisk igen och som oftast är det lax som gäller när det är fiskmiddag. Och som oftast tillagas den i ugn.
Lax med fetaosttopping med soltorkade tomater
500 g laxfilé
5-10 st soltorkade tomater
150 gram fetaost
2 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
1 st vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar
salt
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Rör ner yoghurten.
Skär tomaterna i bitar och tillsätt dessa.
Tillsätt pressad vitlök och svartpeppar.
Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra.
Bred toppingen ovanpå.
Gratinera i 200 grader 20 minuter.
En god lax med många godsaker. Jag var lite sugen att tillsätta lite halverade svarta oliver också men då hade jag nog inte fått så bra betyg av övriga familjen :) Jag åt mitt favorittillbehör just nu - stekta grönsaker till fisken, men jag tror att pressad potatis skulle ha varit ett perfekt tillbehör.