Mintchoklad Whoopie pies
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kakao
1 dl creme fraiche
75 g smält choklad med mintsmak
Vispa smör och socker krämigt, tillsätt ägget och blanda ordentligt.
Mät upp alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta sedan ned i smeten.
Tillsätt creme fraiche och den smälta chokladen.
Rulla degen till ca 30 bollar och placera på två plåtar. Tryck till bollarna lite.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
150 g philadelphiaost
50 g smör
50 g choklad med mintsmak
2 dl florsocker
Vispa smör och philadelphiaost till en smidig smet.
Tillsätt florsocker och fortsätt vispa.
Tillsätt florsocker och fortsätt vispa.
Smält chokladen, låt svalna något. Vispa sedan ner chokladen med det övriga.
Ställ ev. kallt ett tag för att tjockna (om det är för rinnigt).
Whoopie pies
Spritsa eller smöra ut fyllning på en kaka. Ta en till kaka och tryck fast på fyllningen.
Rulla till bollar och tryck sen till något |
Färdiggräddade whoopies färdiga att få fyllning |
Varsågod och ät! |
Svårt att förklara konsistensen på kakorna - de är mjukare än småkakor och hårdare än muffins. Varje gång jag bakar whoopie pies tänker jag att det här måste jag göra oftare. Ändå blir det inte så :) Jag har provat andra recept på själva kakan men tycker att det här är bästa varianten. Ska prova göra dem utan chokladsmak nästa gång och använda vit choklad istället, och se om jag lyckas lika bra då.