Till den här tävlingen är vi några matbloggare som har blivit inbjudna till att komma på ett recept till Cono Surs vita vin Bicicleta Gewürztraminer eller till det röda Organic Cabernet Sauvignon Carmenere. Jag var lite sugen att tävla med ett fiskrecept den här gången så jag valde Bicicleta Gewürztraminer.
Röding är ju så gott i sig så ofta grillar vi den bara som den är och serverar med en god sås. Men nu kände vi att vi ville göra nå lite roligare av den, så vi fyllde den med ost och örter innan vi grillade. Och det blev väldigt lyckat med en smakrik, krämig fisk som alla tyckte om. Om det passar till vinet? Ja, det får andra avgöra :)
Ost- och örtfylld fjällröding
små rödingfiléer
cream cheese, smaksatt med örter
färska örter,
t.ex. gräslök, persilja, dill eller andra favoriter
salt
citronpeppar
Filea fisken och ta bort skinnet.
Finhacka örtkryddorna.
Bred osten på skinnsidan
(dvs där skinnet har suttit eftersom det nu ska vara borttaget)
Strö på örtkryddorna.
Lägg ihop filéerna två och två.
Knyt ihop med steksnöre.
Krydda med salt och citronpeppar.
Grilla några minuter på varje sida.
Ta bort steksnöret och servera med kokt potatis och sallad.
Jag tycker det blir bäst och finast om man använder små rödingfiléer för då kan varje person få varsitt fiskpaket. Vill ni inte grilla fisken kan ni tillaga den i 175-200 grader i ugnen i ca 10 minuter, eller steka den i stekpanna för att få en lite krispig yta.
Jag har tidigare gjort en beskrivning av hur man knyter ihop en köttbit, man gör på samma sätt med fisk. Klicka här så får ni en liten förklaring.
Fisken blir så krämig och god med fyllningen så det behövs ingen sås till fisken tycker jag. Men om ni är en "sås-människa" och ändå vill ha sås så skulle jag blanda ihop lite av osten jag använder i fisken tillsammans med crème fraiche och örtkryddor.