Go'kväll på er! Det känns som jag har varit en dålig bloggare på sista tiden. Men det har varit fullt upp med allt möjligt nu när det är Leifs sista semestervecka. Jag har ytterligare två veckor kvar på min semester och om tre veckor börjar jag på nytt jobb. Nu börjar jag bli lite nervös över det. Vad har jag gett mig in på :) "Man vet vad man har men inte vad man får"
Jag höll aldrig på att kunna sluta äta av dagens middag för den var så god. En perfekt sommarmiddag. Och efter regnskurar lite då och då under hela dagen så fick vi sitta ute o äta i strålande solsken. Så underbart!
Grillad lax med bulgursallad och nektarinsalsa
Bulgursallad
1,5 dl bulgur (okokt)
vatten och salt (att koka bulgur i)
isbergssallad
ruccolasallad
tomat
paprika
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Låt svalna.
Skär sallad och grönsaker i mindre bitar.
Blanda ihop med bulgur.
Nektarinsalsa
2 nektariner
1 liten bit purjolök
0,5 dl thaichilisås
1 lime, pressad
flingsalt
Pressa saften ur limen och blanda med sweet chili.
Kärna ur och skär nektarinerna i små tärningar.
Ansa och finstrimla purjolöken.
Rör ner nektariner och purjo i thaichilisåsen.
Smaka av med flingsalt.
Grillad lax
4 portionsbitar lax
salt
citronpeppar
Krydda laxbitarna runt om.
Grilla några minuter.
Lägg upp bulgursalladen på ett fat.
Bryt laxen i bitar och lägg den ovanpå.
Toppa med lite av salsan och servera resten till.
Skär ev. 1 lime i klyftor och servera till.
Oj, så gott och fräscht det här var. Precis så här vill jag att sommarmat ska vara, lite grillat, lite sallad och mycket smak. Kan inte bli bättre. Dessutom är det perfekt att använda nektariner så mycket som möjligt i maten nu när de är billiga och goda.
Se nu till att göra det här innan sommaren är slut! Och självklart kan du ta vilken sallad och grönsaker som du vill och tycker om.