lördag 31 maj 2014

Försommarfesten - Välkomstdrinken

Igår bjöd jag in några nya och gamla tjejkompisar på en försommarfest. Regnet öste ner utomhus men vi hade det varmt, mysigt och trevligt inne.

Som välkomstdrink bjöd jag så klart på min nya favoritdrink Aperol Spritz. Det blir så härlig orange färg som lyser upp vilken fest som helst :) För att minimera disken använde jag champagneglas i plast, glasen hade en fin metallkant och alla blev förvånade att det faktiskt var plast. Bästa betyget!


Drinktilltugg
ostchips
oliver
grissini


Visst kommer ni ihåg hur man gör en Aperol Spritz? 3-2-1
Jag använde mitt nya favoritbubbel med namnet man inte glömmer - Ferrari Brut. 
I brist på en Ferrari-bil dricker jag vinet istället.


Eftersom de jag bjöd in inte kände varandra kändes det bra att ha en välkomstdrink med tilltugg och mingel istället för en "sittande förrätt" på så sätt kommer snacket igång enklare.

Tidig morgon och sen kväll

Klockan är över midnatt och jag borde gå och lägga mig. Det har varit en lång dag med uppstigning alldeles för tidigt, redan vid sex, trots att det är en ledig dag. Inte likt oss. Jag hoppas på en längre sovmorgon imorgon.


Kvällen har jag tillbringat med en massa nya och gamla tjejkompis som precis har gått hem. Vi har surrat, ätit och druckit i flera timmar och haft himla trevligt. Jag hoppas alla är lika nöjda med kvällen som jag är.

Mer bilder kommer de närmaste dagarna, jag har en massa nya recept att delge er. Dessutom tänkte jag komma med en del små tips inför kommande student-, examens- och midsommarfester. Men nu ska jag först sova i några timmar...

fredag 30 maj 2014

Dukat med Duni

En och halvtimme kvar till gästerna kommer och jag är lugn och har allt under kontroll. Jag måste ha glömt nå! För så här mycket tid brukar jag inte ha tillgodo. Fast det är en del saker som måste göras precis innan gästerna kommer så när de väl är på ingång är jag nog uppstressad och allt är som vanlig igen :)


Jag fick hjälp av Isak att vika servetterna så fint och samtidigt blev det en bra förvaring till besticken. Servettvikningen hittade han på Duni.se där vi även hittade de fina dukarna och servetterna som känns mer som tyg än papper. Underbart att slippa stryka dukar, bara rulla ut och klippa. I love it! Och ser ni hur snyggt jag matchar servetterna och löparen?

Nu är det dags för #matrofest

torsdag 29 maj 2014

Pajverkstad

Här bakas det paj för fullt till morgondagens buffé, men jag har gjort det lätt för mig genom att använda färdig pajdeg. Oftast tycker jag om att göra allt från grunden men ibland tar även jag genvägar. Speciellt när det är buffédags är det nog mycket mat som ska göras så då är det skönt att slippa några tidskrävande moment. Jag som hatar att städa tycker att största vinsten är att man slipper diska degbunken.


Har ni provat pajdegen från PopBakery? Jag har aldrig testat den tidigare så jag hoppas det blir gott. Deras pizzadeg och smördeg har jag provat och dem tycker jag om så jag har höga förväntningar även på pajdegen. Provsmakning blir i morgon! Jag är i alla fall väldigt imponerad över hur enkelt det var, inget kladd, inget mjöl, bara rulla ut och nagga.

Nu ska jag ta en liten lunchpaus ute i solen innan vi ska cykla iväg till Tunavallen där vi har ett kioskpass i ett par timmar. Man får ställa upp på lite allt möjligt när man är en idrottsförälder.

onsdag 28 maj 2014

Utgrävning

Solen skiner och det är långhelg! 

Hoppas solen fortsätter lysa över oss hela helgen. Fast eftersom jag ska ha fest på fredag med buffémat lär jag tillbringa mesta tiden i köket ändå. Dessutom har vi grävt upp halva tomten och man är inte så sugen att vara ute i en jordhög. Men man blir ändå lite gladare när solen är framme.


Snart hoppas jag har vi en stor och fin altan här istället. Men först ska det markisoleras och fixas lite, innan själva altanbygget kan påbörjas. Gissa om jag längtar?!


Gräsmattan förstörs en del när man använder traktor. Men det är det värt för det går ju så otroligt fort.
Vi har inte så fin utsikt just nu! 

tisdag 27 maj 2014

Törstsläckare efter en jobbig dag

Puuh äntligen får jag sitta ner ett tag. Jag och Isak har städat hela kvällen, eller plockat grejer är nog ett bättre ord. Tänk så mycket som kan ligga så fel och som fortfarande ligger fel. Vilken tur att jag hade lite god dryck att muta Isak med.

Aloe Vera har jag alltid haft en förkärlek till, både att använda till hudkrämer och att dricka. Det här var första gången jag provade Nobes sortiment…och jag blev inte besviken.

Vitamin Well har alltid varit en storfavorit bland drycker hemma hos oss och nu har det kommit en ny smak, rabarber/jordgubb. Hur gott låter inte det? Det är ju en favoritkombination hos mig som jag använder både i paj och sylt.


NOBE aloe vera, som lanserades i januari 2014, utökar sortimentet med två nya smaker lagom till sommaren. NOBE aloe vera Kokos, NOBE aloe vera Citron ett sockerfritt alternativ som kommer i originalsmaken druva. Precis som NOBEs övriga sortiment innehåller dryckerna 50% aloe vera samt enbart naturliga smaker och färger. Dryckerna innehåller inga konserveringsmedel. NOBE aloe vera har på kort tid blivit enormt populära i Sverige.


Sommarens nyhet från Vitamin Well finns bara i ett begränsat antal över sommaren och heter Limited Edition Hydrate. Hydrate smakar rabarber/jordgubb och innehåller bland annat zink, C- och B-vitaminer, som ger kroppen lite extra stöd att bibehålla hud och hår i normalt skick trots sol och salta bad. Alla Vitamin Wells produkter utvecklas och tillverkas i Sverige.

måndag 26 maj 2014

Dajmsnittar

Åh vad jag blir avundsjuk när jag läser om det fina vädret i södra Sverige. Här har vi kallt och blåsigt, känns som det är höst. Usch, usch, usch. De har lovat bättre väder framåt helgen men jag vet inte om jag vågar hoppas på det. Det enda positiva med bristen på värme är att jag inte behöver sakna vår altan som är riven i väntan på den nya.

Idag drog jag fram bakingredienserna för att baka dajmsnittar, dvs kolasnittar med dajm. Jag tycker jag ser dem överallt och självklart var jag också tvungen provbaka en omgång.


Dajmsnittar
200 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
1 dubbeldajm

Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smörblandningen.
Finhacka en av dajmbitarna och arbeta in även den i degen.
Forma degen till 4 rullar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Platta dem till längder.
Hacka den kvarvarande dajmbiten och strö över längderna.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter. 
Skär dem i bitar medan de ännu är varma.

Goda och spröda men ändå lite sega kakor, som inte smakar så mycket dajm som jag hade hoppats. Jag fick även godkänt av Isaks kompisar som fick provsmaka några kakor. Vill man ha dem segare så gräddar man dem lite kortare tid och vill man ha dem spröda rakt igenom så låter man dem stå kvar i ugnen lite längre.