tisdag 8 april 2014

Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg

Redan onsdag - höll jag på att skriva. Men sen kom jag på att det är ju bara tisdag - vilken tur. 

I går hade jag fullt upp och dagen gick i ett. I dag har jag knappt fått nå gjort, människor jag har sökt har inte svarat, saker har inte kunnat slutföras osv. Så frustrerande. Hur blir det i morgon :) Arbetsdagen blev inte så rolig men kvällen blev desto roligare. Jag och två tjejkompisar började med en god pasta på stan sen åkte vi hem till oss och såg på tv när Northland basket (Luleås damlag) vann den andra finalen på bortaplan. På lördag är det dags för hemmamatch. Förhoppningsvis är det sista matchen för säsongen.

Chicken nuggets är barnens favorit och det blir så mycket godare att göra egna än att köpa de färdigpanerade med mer panering än kyckling.


Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg
1 kg kycklingfilé
Panering:
1,5-2 dl ströbröd
1-1,5 tsk salt
2-3 krm cayennepeppar

Blanda ihop paneringen i en plastpåse.
Skär filéerna i mindre bitar och sätt ner dem i plastpåsen.
Blanda runt ordentligt så att alla kycklingbitar får panering runt om.
Bryn dem i en stekpanna så att de får fin färg.
Stek dem sedan klart i ugnen i 200 grader i 10-20 minuter.

Vill ni inte ha så stark mat så drar ni ner på cayennepeppar, för det blir ganska starkt, men gott, med den här mängden. Jag tycker det är gott med potatisklyftor till chicken nuggets och då är det riktig plockmat och bestick är onödiga.


Ta en ganska stor plastpåse och knyt ihop den med mycket luft så är det enkelt att blanda runt all kyckling i paneringen och alla bitar blir fint panerade.


Nej, nu kallar sängen. Det har blivit för få timmar sömn för länge nu och det känns i hela kroppen. Förhoppningsvis somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden och vaknar först när klockan ringer klockan sex i morgon. 

God natt!

måndag 7 april 2014

Hallonbellini

Då var denna vecka igång och som den rivstartade. Det har gått i ett på jobbet och telefonen har ringt hela tiden och det var ovanligt många konstiga frågor idag dessutom. Vissa dagar ringer knappt telefonen men i dag var det ingen sån dag. Isak skulle ha gjort spagetti o köttfärssås till middag men vi var så trötta o hungriga när vi kom hem så vi värmde rester istället. Snabbt o smidigt! Men då har vi kvar att steka köttfärsen :( Måste bara vila en stund först.

Måndag är inte min favoritdag men vi kan muntra upp den med dessa härliga bilder på lördagens goda drink. En riktig Bellini innehåller persikojuice, men i brist på det så använde jag hallon och gjorde en hallonbellini. Och det var ingen nackdel, så gott det blev.


Hallonbellini
5 dl hallon (blir ca 2,5 dl hallonsaft)
5 tsk florsocker
Prosecco eller annat vitt mousserande vin

Pressa ur hallonen i en sil för att bara få saften.
Rör ner florsocker och rör tills det löst sig.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
Häll hallonsås i ett glas fyll på med vin.
Proportionerna ska vara ca 1/3 hallonsås och 2/3 mousserande vin.
Garnera ev. med några frysta hallon.

Visst har jag vackra glas? Jag älskar dem!

Jag skulle inte bli förvånad om detta blir sommarens drink. Den var så fräsch, vacker och god så den är definitivt värd att bli det.

Tycker du om sött så kan du ta mer florsocker till hallonsåsen eller använda ett sötare vin. Men jag vill inte ha så söta drinkar så det här blev perfekt för mig.

Sponsrad video - För nya Alcro Bestå finns inget dåligt väder

Ni som följer mig har väl inte missat att vi har renoverat köket, anledningen till det är två. Dels var det ganska gammalt och behövde en uppfräschning men framför allt så beror det på att vi har byggt ut huset och köket har då blivit några kvadratmeter större.


Förutom att vi har byggt ut huset har vi även bytt panel på "gamla" huset från liggande till stående. Så då förstår ni att vi har varit tvungen att måla en hel del. Självklart valde vi Alcro Bestå när det var dags att måla utomhus. Husfasaden får utstå rätt mycket, så som vind, regn, snö och sol, då känns det skönt att Alcros nya färger klarar det mesta när det kommer till väderförhållanden.

Vi fick mycket välbehövlig hjälp, inspiration och råd inför målararbetet. Det finns många kulörer att välja på men med hjälp av färgsättnings-förslag valde vi till slut en vit-grå nyans på huset och mörkgrå färg på knutarna och runt fönstrena. Jag är sååå nöjd.


Sponsrat inlägg

söndag 6 april 2014

Matsedel v. 15 april 2014

Så skönt det har varit med en hemmahelg med bara småsaker inplanerade. Precis vad vi behövde! Som det ser ut nu verkar även nästa helg bli en lugn och skön helg. I love it! Nu när Isaks hockeysäsong är slut så har vi även mer tid på veckorna, skönt, ja nästan ett måste, eftersom Leif jobbar borta på veckorna numera.


Matsedel v. 15 april 2014
Må: Spagetti och köttfärssås (Isaks matdag)
Ti: Jag äter på stan
On: Balsamkyckling och bulgursallad
To: Älgstek och potatismos
Lö: Köttgryta och ris
Sö: Grillad röding

Söndagsfrukost

Söndag och solen skiner! 
Undra vad man då ska hitta på. Ida som tog fram cykeln igår vill ut och cykla. Tyvärr har de inte sopat gatorna än och efter denna isiga vinter är det hur mycket grus som helst på gatorna så man måste vara väldigt försiktig.

Isak behöver nya fotbollsskor och vill att vi åker och köper det och jag har ett möte på eftermiddan så vi verkar ha fullt upp även denna "lediga" dag.


Vi började i alla fall dagen med en mysfrukost med hela familjen, t.o.m Olivia orkade sig upp men när frukosten var klar var hon snabbt tillbaka i sängen och där lär hon förbli ett bra tag. Det går inte att ta miste på att hon är en tonåring :) Vaken på nätterna och sover på dagarna.


Nä nu är det dags för tekopp nummer två och planera dagen för att hinna med både nytta och nöje.

lördag 5 april 2014

Lördagsmiddag

Jag lovade er kvällens meny och här kommer den. 
En nyhet bjöd jag på, i övrigt blev det gamla beprövade receptfavoriter.

Välkomstdrinken var en fräsch hallonbellini med lite crostini och röd pesto eller tapenade. Hallonbellini var en nyhet för mig men jag tror den kommer drickas en hel del i sommar.

Varmrätten var gamla godingar (klicka på namnen så kommer ni till recepten)
och till det drack vi ett gott rödvin från Sydafrika.
Sallad

Till efterrätt blev det lite smått o gott. Vi vuxna åt den äggfria chokladmoussen som vi även åt för någon vecka sedan. Ida ville hellre ha hallon och vaniljsås och Isak ville ha en vemla 
(semmelbulle med vaniljsås) och då fick de det.

Middag på gång

Vi ska ha middagsgäster i kväll så större delen av dagen har jag tillbringat i köket. Det var så länge sen jag gjorde nån festmiddag så det har varit så kul att ha en heldag i köket igen. Jag ska inte avslöja menyn än för jag vet att gästerna är in och läser här. Men här kommer lite bilder så kanske ni kan gissa er till några saker i alla fall.


Men nu har jag nog förberett det som kan förberedas så nu ska jag ta min kopp te och gå ut o sätta mig i solen, som precis kom fram. Bra tajming!

Vi hörs senare då ni får veta hela menyn.
Ha en bra lördag så länge!