Det här måste vara längsta veckan någonsin, det känns som den aldrig tar slut. Redan på tisdag kändes det som fredag, då tyckte jag att jag hade hunnit med en hel veckas jobb. Långa arbetsdagar, mycket blogg-jobb och sena kvällar börjar nu att ta ut sin rätt. Jag är såå trött. Men imorgon är det äntligen fredag och då ska jag njuta för en kväll i alla fall för sen är hela helgen är inbokad. Jag ska egentligen inte klaga för mycket av det som gör mig trött och ger sena kvällar är roliga saker.
Nästa vecka är dock en kortvecka på jobbet - bara 3 dagar. De övriga två dagarna ska vi hinna med en ikeaköksresa, en examensfest, två skolavslutningar och att packa för fem personer. Sen får jag vila i en vecka! Då ska jag inte göra mycket annat än att sola, bada, äta och mysa med familjen.
torsdag 30 maj 2013
onsdag 29 maj 2013
Värmebölja
Svårt att tro att det fortfarande bara är maj. Vi har en ordentlig värmebölja med 25-30 grader, så det känns mer som juli än maj. Tänk om det fortsätter så här hela sommaren, vad underbart det skulle vara. Som sommaren 2011 som var helt underbar här i norr.
Trots att det bara är onsdag och det är flera arbetsdagar kvar så var jag tvungen att ta ett glas rosévin på altan. Dels är rosévin och sol riktig vardagslyx och dels hade jag lite att fira. Jag får så många roliga erbjudanden och uppdrag just nu. Gäller att njuta mellan all stress också.
Vi är fortfarande utan spis så det är perfekt med grillväder och i dag hittade jag riktigt billigt grillkött. Vi bestämde rätt sent att vi skulle grilla så på väg hem från jobbet åkte jag förbi Kvantum för att köpa nå kött. Då hade de karré med kort datum för 19 kr/kg. Vilket fynd! Karré är ju dessutom bland det godaste fläskköttet att grilla. Serverad med lite sallad och sås så blir det en god middag efter minimalt med ansträngning.
Ni har väl inte missat SMHIs viktiga meddelande?!
Trots att det bara är onsdag och det är flera arbetsdagar kvar så var jag tvungen att ta ett glas rosévin på altan. Dels är rosévin och sol riktig vardagslyx och dels hade jag lite att fira. Jag får så många roliga erbjudanden och uppdrag just nu. Gäller att njuta mellan all stress också.
Gott rosévin som blir ännu godare när det dricks i strålande sol på altanen.
Vi är fortfarande utan spis så det är perfekt med grillväder och i dag hittade jag riktigt billigt grillkött. Vi bestämde rätt sent att vi skulle grilla så på väg hem från jobbet åkte jag förbi Kvantum för att köpa nå kött. Då hade de karré med kort datum för 19 kr/kg. Vilket fynd! Karré är ju dessutom bland det godaste fläskköttet att grilla. Serverad med lite sallad och sås så blir det en god middag efter minimalt med ansträngning.
tisdag 28 maj 2013
Idas förskole-utspark
Nu har vi haft sommarfest på förskolan och det innebar utspark för Ida...och för oss. Sista barnet är nu redo för skolan.
Det var knytkalas där varje familj tog med ett bidrag till ett gemensamt buffébord. Det blev inte lika varierat som i fjol, i år var det mest plättar, sylt och grädde kändes det som. Men vädret var såå mycket bättre än i fjol, riktig sommarvärme hela kvällen. Precis som det ska vara på en sommarfest.
Ida och hennes kompisar Anna och Emma som går samma dansgrupp visade sin dans från dansuppvisningen. Modigt inför så många barn och föräldrar!
De barn som ska sluta förskolan och börja skolan till hösten fick åka rutchkana ut (och vidare till skolan) till allas jubel och fick sen motta en fin ros. Vilken lycka och glädje man såg i allas ögon.
Efter lång väntan var det äntligen dags för fest!
Ida och hennes kompisar Anna och Emma som går samma dansgrupp visade sin dans från dansuppvisningen. Modigt inför så många barn och föräldrar!
Spännande början på hund-dansen.
De barn som ska sluta förskolan och börja skolan till hösten fick åka rutchkana ut (och vidare till skolan) till allas jubel och fick sen motta en fin ros. Vilken lycka och glädje man såg i allas ögon.
Ser ni vilken glad och lycklig tjej som var först ut av alla!
En vacker ros till en vacker tjej
Sist men inte minst.
Gulliga och alltid glada Marie som har följt Ida under hela förskoletiden
(förutom nån månad i början)
Vi kommer sakna dig!
Grönt är skönt
Vilken sommardag! Det måste vara varmaste dagen hittills, 25 grader, vindstilla och inte ett moln på himlen. Synd att jobba såna dagar. Vi har haft planeringsdag i dag men blev klar redan före tre och slutade då. Lyx och perfekt just idag då vi ska på avslutningsfest på förskolan redan kl. 17, nu hann vi hem och vila lite grann innan festligheterna drar igång.
Värmen de senaste dagarna (kommer faktiskt inte ihåg när det senast var lite svalt) har gjort att allt grönt har exploderat i trädgården. Så härligt! Man får passa på att njuta mellan nysningarna om man som jag är pollenallergisk.
Värmen de senaste dagarna (kommer faktiskt inte ihåg när det senast var lite svalt) har gjort att allt grönt har exploderat i trädgården. Så härligt! Man får passa på att njuta mellan nysningarna om man som jag är pollenallergisk.
Körsbärsträdet är på gång!
Snart kommer det kanske någon fin blomma i körsbärsträdet också.
Vi har en enorm röda-vinbärsbuske som verkar ge mycket bär även i år.
Hela busken är full med såna här klasars om till slut blir röda fina stora vinbär.
måndag 27 maj 2013
Kakaokakor utan gluten, mjölk och ägg
Då har vi vaknat upp till en ny arbetsvecka och för ovanlighetens skull är det en hel vecka. Men nu är det bara åtta arbetsdagar kvar tills vi åker till Turkiet igen. Gissa om vi längtar! Ska bli så skönt med sol o bad och inga måsten eller tider att passa. Fast där sa jag nog fel, det är en hel del tider att passa...för Ida. Det är barnklubb, after beach, show och minidisco nästan varje dag och Ida vill vara med på allt. Men innan vi åker till Turkiet har vi mycket att hinna med här hemma så nu är det nästan två veckor med fullspäckat schema från tidiga morgon till sena kväll.
Till min beställning i förra veckan bakade jag, förutom de glutenfria dubbelkakorna med smörkräm, även glutenfria kakor med chokladsmak.
Kakaokakor utan gluten, mjölk och ägg
100 gr mjölkfritt margarin
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,25 dl kakao
1,25 dl Lailas gula mjölmix
0,75 dl potatismjöl
Vispa matfett, florsocker o vaniljsocker mycket pösigt.
Tillsätt mjölsorterna lite i sänder och vispa under tiden.
Rulla ca 16 bollar, lägg på plåt, platta till något.
Grädda i 175 grader ca 12 minuter.
Låt svalna på plåten
Vill man så kan man fylla dem med smörkräm och då skulle jag välja att smaksätta även smörkrämen med kakao. Mina kakaokakor blev dock för möra och gick sönder så fort jag skulle försöka bre lite smörkräm på dem. Kanske blev det för mycket torra ingredienser? Är så ovan att baka utan gluten så jag har inte riktig koll på hur mjölmixen fungerar. Men de var goda i alla fall. Jag som är en riktig chokladtjej tycker att dessa kakor med kakao var godare än de med (bara) vanilj. De köpta glutenfria kakorna jag har provat har varit jättehårda, men dessa är så porösa och smälter i munnen. Ska ni baka utan gluten måste ni prova dessa!
Smörkräm
50 g margarin
0,75-1 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vispa smöret länge så det blir luftigt.
Tillsätt socker och fortsätt vispa.
Montering
Bred smörkräm på en kaka och tryck sedan fast en till kaka på andra sidan.
Klart!
Till min beställning i förra veckan bakade jag, förutom de glutenfria dubbelkakorna med smörkräm, även glutenfria kakor med chokladsmak.
Kakaokakor utan gluten, mjölk och ägg
100 gr mjölkfritt margarin
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,25 dl kakao
1,25 dl Lailas gula mjölmix
0,75 dl potatismjöl
Vispa matfett, florsocker o vaniljsocker mycket pösigt.
Tillsätt mjölsorterna lite i sänder och vispa under tiden.
Rulla ca 16 bollar, lägg på plåt, platta till något.
Grädda i 175 grader ca 12 minuter.
Låt svalna på plåten
Vill man så kan man fylla dem med smörkräm och då skulle jag välja att smaksätta även smörkrämen med kakao. Mina kakaokakor blev dock för möra och gick sönder så fort jag skulle försöka bre lite smörkräm på dem. Kanske blev det för mycket torra ingredienser? Är så ovan att baka utan gluten så jag har inte riktig koll på hur mjölmixen fungerar. Men de var goda i alla fall. Jag som är en riktig chokladtjej tycker att dessa kakor med kakao var godare än de med (bara) vanilj. De köpta glutenfria kakorna jag har provat har varit jättehårda, men dessa är så porösa och smälter i munnen. Ska ni baka utan gluten måste ni prova dessa!
Smörkräm
50 g margarin
0,75-1 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vispa smöret länge så det blir luftigt.
Tillsätt socker och fortsätt vispa.
Montering
Bred smörkräm på en kaka och tryck sedan fast en till kaka på andra sidan.
Klart!
lördag 25 maj 2013
Plocktallrik i solen
Det var så gott igår med medelhavsbuffé så vi tog en repris i dag.
Dessutom passade det perfekt med plockmat eftersom vi inte har någon fungerande spis för tillfället. Köksrenoveringen har fortsatt med att Leif har brutit upp det mesta av golvet och då var vi tvungna att flytta spisen, förhoppningsvis blir det en kortvarig spisfrånvaro.
Ida var duktig och hjälpte mig duka fram allt gott vi skulle ha till middag. Det var ruccola, oliver, körsbärstomater, gurka, vindruvor, ananas, serranoskinka, pepparsalami, grillad kyckling, mangoraja, majonäs, röd pesto, balsamicokräm, skagenröra, heta räkor, mozzarella, brieost, Cantadou med basilika, baguetter, smörgåsrån och Finn Crisp.
Det var länge sen jag åt lufttorkad skinka (fråga mig inte varför) och det var det som var absolut godast i går och även i dag var det den jag åt mest av tillsammans med ruccola, körsbärstomater och mozzarella. Mums!
Ida satt länge och var koncentrerad vid sin tallrik. Till slut sa hon "Nu mamma ska du ta kort!"
Dessutom passade det perfekt med plockmat eftersom vi inte har någon fungerande spis för tillfället. Köksrenoveringen har fortsatt med att Leif har brutit upp det mesta av golvet och då var vi tvungna att flytta spisen, förhoppningsvis blir det en kortvarig spisfrånvaro.
Ida var duktig och hjälpte mig duka fram allt gott vi skulle ha till middag. Det var ruccola, oliver, körsbärstomater, gurka, vindruvor, ananas, serranoskinka, pepparsalami, grillad kyckling, mangoraja, majonäs, röd pesto, balsamicokräm, skagenröra, heta räkor, mozzarella, brieost, Cantadou med basilika, baguetter, smörgåsrån och Finn Crisp.
Var så god! säger Ida
Det var länge sen jag åt lufttorkad skinka (fråga mig inte varför) och det var det som var absolut godast i går och även i dag var det den jag åt mest av tillsammans med ruccola, körsbärstomater och mozzarella. Mums!
Jag hade nästan kunnat äta upp hela tallriken själv.
Ida satt länge och var koncentrerad vid sin tallrik. Till slut sa hon "Nu mamma ska du ta kort!"
Full koncentration
Stolt visar en nyduschad Ida upp sin tallrik där hon har arrangerat maten så fint.
Isak var inte mycket sämre, utan hade fixat snyggt pålägg på mackan.
Det bästa av allt är att vi fick rester av allt så nu kan jag plocka ihop en god lunchtallrik i morgon. Perfekt mors-dags-lunch! Ni glömmer väl inte att det är mors dag i morgon? Jag firade min mamma redan idag då hon bjöd på gott fika i solen.
Mina val - Mums!
Det är lördag och klockan är bara 21.30, men jag tror jag ska gå och lägga mig redan nu. Bädda ner mig med en bra bok och njuta av att sedan få sova i flera timmar.
God natt!
Sommarfest med jobbet
God morgon! I dag hade det kunnat bli en seg dag eftersom jobbet hade sommarfest igår, men jag drack bara några glas vin och var hemma redan vid 22-tiden så jag känner mig pigg o glad idag. Och tänk solen skiner i dag också.
Det tog tid för Isak att hitta nå att fika igår på stan för det var ägg i det mesta. Minuspoäng för det men pluspoäng att de hade fina allergi-info-skyltar på allt. När vi väl hade fått fika satt vi länge i solen och njöt, Olivia som var på stan med några kompisar kom också förbi. När Leif slutade jobbet kom han förbi och "hämtade" barnen och de cyklade hem tillsammans medan jag fortsatte sitta i solen tillsammans med tre arbetskompisar och teet var utbytt mot resévin.
Sen for vi vidare till sommarfesten på restaurang Solsidan där det serverades medelhavsbuffé och den var såååå god, helt i min smak. Kycklingspett, lufttorkad skinka, mozzarella, ruccola, körsbärstomater, oiver, risonisallad, pesto, tapenade, olika röror, stekt zucchini och mycket annat gott. Kycklingspett har ofta en tendens att bli torra när de massproduceras men de här var perfekt tillagade. Men jag åt mest av den lufttorkade skinkan som var så underbart god. Till efterrätt serverades (självklart) en god Tiramisu.
Personalkontoret (där jag jobbar) vann återigen aktivitetstävlingen. Gu´vad vi är bra :) Vandringspriset är dock inte speciellt vackert - en guldfärgad sko. De namnlösa spelade och vissa kämpade tappert med att få upp mer folk på dansgolvet. Stor eloge till dem för många var litetråkiga slöa.
Kvällens höjdpunkt var dock maten, nu måste jag se till att ta mig dit på lunch snart för att kolla om den är lika bra.
Det tog tid för Isak att hitta nå att fika igår på stan för det var ägg i det mesta. Minuspoäng för det men pluspoäng att de hade fina allergi-info-skyltar på allt. När vi väl hade fått fika satt vi länge i solen och njöt, Olivia som var på stan med några kompisar kom också förbi. När Leif slutade jobbet kom han förbi och "hämtade" barnen och de cyklade hem tillsammans medan jag fortsatte sitta i solen tillsammans med tre arbetskompisar och teet var utbytt mot resévin.
Utsikten från restaurangen Solsidans uteplats. Vilken vacker kväll, eller hur?
Sen for vi vidare till sommarfesten på restaurang Solsidan där det serverades medelhavsbuffé och den var såååå god, helt i min smak. Kycklingspett, lufttorkad skinka, mozzarella, ruccola, körsbärstomater, oiver, risonisallad, pesto, tapenade, olika röror, stekt zucchini och mycket annat gott. Kycklingspett har ofta en tendens att bli torra när de massproduceras men de här var perfekt tillagade. Men jag åt mest av den lufttorkade skinkan som var så underbart god. Till efterrätt serverades (självklart) en god Tiramisu.
Personalkontoret (där jag jobbar) vann återigen aktivitetstävlingen. Gu´vad vi är bra :) Vandringspriset är dock inte speciellt vackert - en guldfärgad sko. De namnlösa spelade och vissa kämpade tappert med att få upp mer folk på dansgolvet. Stor eloge till dem för många var lite
Kvällens höjdpunkt var dock maten, nu måste jag se till att ta mig dit på lunch snart för att kolla om den är lika bra.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)