Idag åt vi fisk med ruccolakräm men igår åt vi kycklingklubbor och briegratinerade grönsaker.
Härliga färger och god smak
Briegratinerade grönsaker1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
1 dl oliver
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
(ört)salt o peppar
100 g brieost
Skär lök och grönsaker i mindre bitar, blanda med oliver i en ugnsform.
Blanda ihop olja, balsamvinäger, basilika, salt och peppar. Häll i ugnsformen och blanda om.
Ugnsbaka i 175 grader i ca 5 minuter.
Skiva brieosten och lägg den på de varma grönsakerna. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.
Hur länge grönsakerna ska vara i ugnen beror ju så klart på hur stora bitar man har och vilket tuggmotstånd man vill ha. Det var jättegod smak på grönsakerna, som vanligt när balsamvinäger och basilika är inblandat tycker jag om det. Brieosten däremot kändes lite överflödig, dels smakade den inte så mycket och dels blev det inte så vackert när den smälte ner och lämnade kvar kanterna. Grönsksblandningen lär jag göra fler gånger men då struntar jag i brieosten som är godare på mackan eller kexet.
Var tog brieosten vägen och
vad är det för vita avlånga saker på grönsakerna?
Nu ska jag städa bort det sista från dagens middag och sen ska jag förbereda mig för en tv-kväll med bl.a. Sveriges mästerkock och Livet blir bättre. Två av mina favoritprogram. Brukar ni se något av det? Dessutom är onsdagkväll en av de bättre kvällarna på veckan för nu är de stressigaste dagarna på veckan avklarade.