Tyvärr innehåller det mycket ägg och det tycker jag inte om pga våra äggallergiker. Jag måste tänka på att inte använda samma smörkniv till att ta ur smörbyttan som jag använder till att smöra på mackan för då är det risk att det kommer ägg-rester i smöret och det vore inte så bra.
LCHF-bröd med linfrön
0,5 dl finmald mandel
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solroskärnor
1dl fibrex
1 tsk bakpulver
0,5 tsk brödkryddor, t.ex. koriander
0,5 tsk salt
2,5 dl keso
3 ägg
riven ost
Blanda de torra ingredienserna och kryddorna.
Rör i keso och ägg.
Bred ut på en plåt.
Strö riven ost på.
Grädda i 225 grader ca 15 min.
Skär i bitar. Ät och njut med gott pålägg.
Inte trodde jag att LCHF-bröd utan vanligt mjöl kunde bli så här gott. Det här kan man variera i det oändliga, nästa gång tillsätter jag kanske sesamfrön och kryddar med något annat.
Det var en konstig smet jag bredde ut på plåten och
jag trodde aldrig att det kunde bli ett ätbart bröd
som höll ihop.