Dricker ni ingefärashots?
Jag älskar det men har tyvärr inte fått in nån rutin att dricka det varje morgon. Det är nog mer så att när jag känner att en förkylning är på gång så börjar jag dricka det och då är det oftast för sent. Kokar man ingefäran så förstörs många av de nyttiga ämnena därför har jag nu provat en Raw food-variant där man inte alls hettar upp ingefäran. Starkt o gott!
Ingefärashot Raw food
Ca 400 gram ingefära
2 citroner
1 liter vatten
ev 0,5 dl honung
Du behöver inte skala ingefäran men tvätta den noga och skär bort det yttersta på ”topparna”,
ta även bort bitar som är fula.
Skär ingefäran i lite mindre bitar och lägg i en mixer.
Tillsätt hälften av vattnet 5 dl, och mixa ordentligt.
Tillsätt resten av vattnet och kör runt.
Låt stå i mixern i ca 1 timme och kör runt 2-3 ggr under tiden, för att få ut allt nyttigt.
Mixa en sista gång och häll se'n upp massan i en finmaskig sil.
Låt rinna av och pressa ut den sista vätskan med en sked.
Blanda i saften från citronerna och ev honung, blanda och häll upp i flaskor.
Jag älskar verkligen ingefära och jag använder inte honung när jag gör ingefärashot, utan jag vill ha det starkt och med kraftig ingefärasmak.
Om du använder ett recept där ingefäran värms, kom då ihåg att aldrig värma till över 60 grader. Här hittar du ett recept på en lite mildare ingefärashot där ingefära och vatten värms i några minuter.
Ingefärabitar redo att mixas |
Mixa tillsammans med vatten.... |
...till en härlig massa.... |
....som ska rinna av i en sil. |
Häll upp i flaska och njut av en god ingefärashot. |
Nu sitter jag där jag trivs som bäst - i soffan med hockey på tv, datorn i knäet och tända ljus o en kopp te på bordet framför mig. Lovely och imorgon är det fredag och helg! Jag har dessutom gjort bort det tråkiga inför lördagens tjejfest. Städningen! Nu är det bara det roliga kvar - fixandet av mat, dryck och dukning.
Njut av torsdagskvällen!