onsdag 3 augusti 2016

Matkasse för stressiga dagar

Än har jag och barnen semester och sommarlov några veckor till och jag fyller på med energi för fullt. Det kommer bli en hektisk höst med många resor och mycket nytt som ska införas på jobbet.

För att underlätta vardagen under stressiga perioder brukar jag ibland ta hjälp av någon matkasse. På så sätt behöver jag inte ägna tid åt varken planering eller matinköp. Jag tycker om det någon enstaka vecka men se'n brukar jag längta efter att planera och laga mat igen. Men det är verkligen ett perfekt sätt att få tillbaka inspiration och att spara lite tid under extra stressiga perioder.

Det finns ju hur många olika matkassar som helst just nu, känns det som. På matkasse.se kan man jämföra olika matkassor. Perfekt, för då slipper man själv surfa runt och hitta de matkassar som finns just på din hemort. Man kan även välja om man vill ha en speciell kasse t.ex. vegetarisk, lchf, laktosfri osv. Vad har ni för erfarenhet av matkassar? Har ni provat? Är ni nöjda?

Men än är det semester och jag har tid att både planera mat, handla den och laga den. Så nu ska jag ut och surfa lite middagsinspiration.

Ha en bra onsdag!

Tapas Tuesday

Nu sitter jag här med mitt morgon-te o funderar vad jag ska laga till middag i kväll. Vad ska ni äta? I går behövde jag inte fundera över midda'n för då hade jag och två kompisar bestämt oss för att det skulle bli en Tapas Tuesday.

Tapas Tuesday är Tapas de Papás tisdagskoncept då man betalar 275 kr och se'n får man äta så mycket som man vill och orkar av både de varma och kalla rätterna. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag älskar tapas-konceptet! Man sitter länge o pratar samtidigt som man äter och får prova en massa olika rätter. Helt i min smak! Ofta på fredagar kör vi ju småplocks-middagar här hemma och det är ju egentligen samma koncept.

Ett urval av de rätter jag provade i går

Högrevsgrytan (uppe till vänster) är en smakrik favorit som jag faktiskt var tvungen att ta två skålar av, ryggbiffen (uppe till höger) var en nyhet för mig som såg enkel och tråkig ut, men var himla god. Kycklingquesadilla med västerbottensost (mitten högst upp) var också en nyhet för mig och jag blev inte besviken på den heller, jag tog dock bort brödet eftersom jag försöker undvika kolhydrater. Ja, jag skulle kunna fortsätta att skriva bra omdömen om allt, för det är verkligen sååå gott.

tisdag 2 augusti 2016

Köttfärs- och vitkålsgratäng Lchf

Oj, vilken god middag vi åt i går. Jag älskar kombinationen köttfärs och vitkål och i denna gratäng blev det riktigt perfekt. Man tror man äter en köttfärs- och pastagratäng, men det gör man ju inte :) Jag hoppades att det skulle bli lika lyckat som vitkålscarbonaran och det blev det!


Köttfärs- och vitkålsgratäng Lchf

Köttfärssås

5 hg köttfärs
1 dl tomatsås
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning
kryddor

5-10 dl strimlad vitkål
3-4 dl riven smakrik ost 

Stek köttfärsen och blanda sedan i resterande ingredienser till en köttfärssås. 
Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag och häll kokande vatten över så att den mjuknar något. 
På vintern när det inte finns färsk vitkål kan det nog vara bättre att lägga ner vitkålen i kokande vatten några minuter.
Salta vitkålen lite.
Blanda vitkål och köttfärssås i en smord gratängform. 
Strö osten på och gratinera i 225 grader i ca 15 min. 
Servera med en sallad.

Jag använde en liter vitkål men då älskar jag vitkål, många kanske tycker det blir för mycket. Blanda ihop vitkål och köttfärs så att det blir en bra blandning. Gör en god köttfärssås, du behöver inte följa detta recept, men den får inte bli för vattnig för vitkålen suger ju inte upp vätska som pasta gör.


Vitkål är ju billigt nu och kommer så att vara ett tag (vitkål är alltid billigt, men nu under sommaren och hösten är det extra billigt) så passa nu på att äta vitkål i massor. 

Här hittar ni andra recept med den goda kombinationen vitkål och köttfärs:

Onyttig

God morgon! 
Efter flera dagar då vi har sovit lite för länge, känns det skönt att vi vaknade före nio i dag.

Ännu en semesterdag och jag ska fortsätta försöka göra så lite som möjligt. Men det är svårt...


I dag står det festligheter på agendan! Vi börjar med eftermiddagsfika hos min kusin som fyller år. Se'n blir det restaurangbesök ikväll och Tapas-frosseri med två tjejkompisar. Så ni hör - det här kommer bli en bra dag.

Jag återkommer lite senare med gårdagens go'middag som jag blev så himla nöjd med. Än en gång fungerade vitkål perfekt som pasta-substitut.

måndag 1 augusti 2016

Ingen grill i solen

Sitter ute o njuter i solen och funderar på när jag ska sätta igång med dagens middag. Nu när grillkocken inte är hemma så är det ugnen som får jobba istället. Känns konstigt att inte äta grillmat när solen skiner och det är kanonväder. Istället för grilla tänker göra en köttfärs- och vitkålsgratäng där vitkålen är tänkt som substitut för pasta. Hoppas det blir lika bra om vitkåls-carbonara.

I går däremot då grillade vi och vi körde en repris från föregående söndags middag som var så himla god. Men den här gången bjöd vi mina förädlar på mat så de också fick smaka på den goda laxen. Laxen som vi köpte direkt från fiskebåten och se'n åkte hem och slängde på grillen. Så enkelt och så gott. Dessutom kokade jag potatis (till gästerna), blandade ihop en löjromssås och en sallad.

En festmåltid kan vara så enkelt!

Instagram-tävling

Visst kommer ni ihåg min tävling som jag har på Instagram? 
Där ni har chans att vinna nästa Smakbox, med temat Nya vanor som börjar levereras kring den 17 augusti. Boxen innehåller ca 15 produkter till ett värde av ca 450 kr. De två tidigare smakboxarna har jag varit kanonnöjd med så jag har stora förväntningar på nästa och jag tror faktiskt inte att jag kommer bli besviken.


Så nu går ni in på instagram, letar upp bilden ni ser här ovanför, som finns på mitt (matro_sara) flöde. Där finns de instruktioner ni behöver för att tävla.

Lycka till!

Pannkakor / plättar Lchf

1 augusti - Ny dag, ny vecka och ny månad. Det är nog några av er läsare som börjar jobba i dag, det brukar ju vara så på måndagar i augusti. Själv har jag två o en halv vecka kvar att njuta av dessa sovmorgnar, lugna dagar och knappt några måsten. Nu tankar jag energi till hösten, en höst som jag tror kommer bli rätt så stressig på jobbet. Många projekt som ska slutföras och många resor är ingen bra kombination.

Dagens frukost är en kopp te och ett kokt ägg, inte lika lyxig och god som gårdagens frukost då vi åt pannkakor. Pannkakor utan gluten och socker. Jag åt hallon och grädde till mina pannkakor, medan Leif rullade in räkost i sina pannkakor och åt dem som crêpes.


Pannkakor / plättar Lchf

2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
4 ägg
1-2 nypor salt

Vispa samman allt med elvisp. 
Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör.
Smeten blir ganska tjock så man får bre ut den lite i stekpannan.
Vänd när den har stelnat och stek klart.

Riktigt goda pannkakor/plättar som man alltså både kan ha grädde och bär till, eller som Leif välja salta tillbehör som räkost. Smeten sväller riktigt mycket och blir lite småseg så man får breda ut den i stekpannan, det är inte som "vanlig" smet som rinner ut av sig själv.

Mysig söndagsfrukost med underlägg, servetter och godsaker på tallriken.
Pannkakor på hög redo att ätas!

söndag 31 juli 2016

Sommarlunch med vänner

Vilken härlig lunchdejt jag hade i går! God mat, sol, värme och fina kompisar - så mycket mer behövs inte för en kanonlunch. Jag var lite orolig att det skulle vara mulet o blåsigt men det var kanonväder så vi satt ute o njöt i solen i några timmar och åt o pratade om livet, både "ups and downs".

Jag bjöd på italiensk lchf-paj garnerad med en massa godsaker - svarta oliver, lufttorkad skinka, salami, små mozzarellabollar och småtomater. Till det serverade jag en sommarsallad med bl.a. ruccola, nektariner och gräslök.

Till efterrätt bjöd jag på den goda chokladmoussen med bl.a. yoghurt och 85-procentig choklad.

Under allt detta goda gömmer sig en lchf-paj med pesto, ruccola och purjolök.
Sommarsallad på mitt nya salladsfat som jag fick när jag fyllde år.
Chokladmousse med grädde, yoghurt och mörk choklad.
Soligt och varmt då behövs det mycket vatten. Med lite citron och lime blir det lite festligare och godare.

lördag 30 juli 2016

Blåbärsmuffins

Solen skiner och det är ett härligt väder! Perfekt för jag ska alldeles strax bjuda två tjejkompisar på lunch och det är så mycket mysigare att få sitta ute på altanen än inne i köket på somrarna. Jag var lite orolig att det skulle vara molnigt och blåsigt, men vädret verkar vara på min sida, peppar, peppar... Nu ska det ätas, fikas och surras i några timmar :)

Inför Idas kalas bakade jag muffins men jag planerade om och använde dem på mitt kalas istället. Så kan det gå.


Blåbärsmuffins

100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g frysta blåbär

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. 
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 
Blanda vetemjöl och bakpulver i en liten skål och rör ner i smeten.
Häll smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3. 
Strö blåbär överst, tryck ner dem lite i smeten.
Grädda stora muffins i 200 grader cirka 20 minuter och små muffins i 225 grader i 12-15 minuter.

Blåbär i alla former är ju såå gott och i denna muffins med lite lätt citronsmak dessutom blir det riktigt gott. Jag hade tänkt garnera dessa med en vit frosting och blått strössel, men jag struntade i det och serverade grädde och bär på sidan om istället. På så sätt får man själv välja om man vill ha garnering eller inte. Och jag sparade lite tid eftersom jag var i tidsbrist.

fredag 29 juli 2016

Middag i solen

Nu har vi precis kommit in efter en underbar middag ute i solen. Vi började med ett glas bubbel i loungemöbeln - bästa sättet att börja en middag. Jag älskar att sitta i solen o prata, sippandes på ett glas bubbel och vänta in maten.

Leif hade fixat i ordning en god köttfärssås som han fyllde paprikor med och sedan grillade. Paprikorna blev helt perfekta, de var mjuka men med tuggmotstånd kvar. Precis som jag vill ha dem. Det enda jag behövde göra till middagen var en sallad, ingen sås och inget annat tillbehör behövdes. Det är inte alltid det är så smidigt med grillmiddagar.


Se'n avslutade vi middagen där vi började den - i loungemöbeln, men nu med chai-te i glaset och med grädde och hallon i en skål bredvid. Perfekt avslutning på en perfekt middag.

Men nu gick solen ner bakom taket på grannens hus och det blev lite kyligt så då flyttade vi in i värmen. Jag ska dock ta på mig lite mer kläder och ta en promenad till Idas kompis för att se hur det går med deras tjejkväll som de skulle ha. Jag tycker det börjar bli dags för henne att komma hem men jag tror inte att hon håller med mig.

Middag med kompisar från förr

Jag är fortfarande helt lyrisk över kladdkakan jag bjöds på igår. Ni som följer mig på Instagram (matro_sara) har redan sett den och läst om min hyllning. Kladdkakan var i en klass för sig men hela middagen var gudomlig, som vanligt när Maria har varit i farten.

Vi började med en räk- och avokadosalsa och till det bjöds vi på mangomos med mousserande (alkoholfritt) vin. Bra kombination! För ni vet väl hur gott det är med mango och räkor.


Se'n blev bordet fullt med grillade godsaker - alla mina favoriter såsom kyckling, sparris, zucchini, sparris, svamp, majs och halloumi. Till det bjöds vi på en vitlöksstark och god tzatziki och en sallad. Så himla gott! Det var otroligt svårt att sluta äta men till slut sa magen stopp och det var väl tur att jag slutade hyfsat i tid eftersom det väntade efterrätt.


Och det var inte vilken efterrätt som helst som väntade! Utan en lchf-kladdkaka! Så himla omtänksamt av Maria att göra en kladdkaka utan socker och mjöl för min skull. Och trots att hon själv inte tycker om grädde utan vill ha glass till kladdkaka så hade hon vispgrädde till mig. Så gissa om jag åt! Undra om jag kan hålla mig från att baka en egen kladdkaka i helgen? Tror inte det :)

torsdag 28 juli 2016

Solgul apelsindrink

Jag har storstädat klädkammaren hela da'n - dammsugit, skurat, vädrat, slängt, vikt och burit. Framför allt har jag burit, klädkammaren är i källaren och mycket av kläder, filtar och annat vi har där vill jag ta ut o vädra. Så det blev många varv upp o ner för trappen. Det blåser ordentligt i dag så det har varit en perfekt vädringsdag, jag hoppas att riktigt mycket damm flög bort i blåsten.

Jag har städat så mycket så jag höll på att glömma att det är drinktorsdag igen. I fredags när jag gick på semester firade jag det med en somrig drink som var riktigt läskande och god.


Solgul apelsindrink

4 cl vodka
4 cl apelsinjuice
Schweppes Russian

Blanda vodka och apelsinjuice i ett glas fullt med is.
Fyll upp med Russian.

Fräsch, somrig och riktigt god var denna drink, som var enkel att blanda ihop med ingredienser man ofta har hemma. Strunta i vodkan så har du en lika god men alkoholfri drink istället som mina barn älskar.

Blir det sol och värme i helgen måste jag kanske göra en till, blir ju riktigt sugen nu när jag ser bilderna på den.

onsdag 27 juli 2016

Nötfri choklad från Malmö Chokladfabrik

Visst såg ni tävlingen om en välfylld Smakbox i går? Om inte så hittar ni tävlingen här! En av produkterna i förra Smakboxen var mörk choklad från Malmö Chokladfabrik och gissa om jag blev glad när jag hittade den i min box. Inte bara för att jag älskar choklad utan för att jag såg att den tillverkas i en nötfri fabrik. Åh vad jag älskar sån't. Chokladen då, var den god? Den var otroligt god och en ny favorit hemma hos oss. Och här äts det mycket choklad av mig.

Nötfri - mitt favoritord!
Fin choklad i fin förpackning
Tänk att bo där kakao växer som ogräs 
Fairtrade!

Pestofyllda kycklingfiléer med mozzarella och salami

I går gjorde jag i ordning några kycklingfiléer som jag fyllde med pesto, mozzarella och salami, se'n var det tänkt att Leif skulle grilla dem när han kom hem från jobbet. Men han var tvungen att jobba över och vi som skulle i väg på kvällen var tvungen att äta i hyfsad tid, så istället för grillen blev det stekpanna och ugn som gällde. Men det fick ändå godkänt betyg :)


Pestofyllda kycklingfiléer med mozzarella och salami

4 kycklingfiléer (1 kg)
röd pesto
4 salamiskivor
1 mozarellaboll, i skivor
salt
peppar

Ta bort den innerfilén (den lilla flärpen).
Skär en skåra, så att det blir en ficka, i varje kycklingfilé.
Smörj filéen invändigt med pesto. Lägg sedan dit mozzarella och salami.
Stäng igen filéen. Salta o peppra.
Stek filéerna på båda sidorna på ganska hög värme för att få lite färg.
Lägg dem sedan i en ugnsform.
Stek även innerfiléerna och lägg i formen.
Stek klart i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
Kontrollskär kycklingen för att kolla att den är färdig.

Det här tyckte alla om och åt med god aptit. Alltid lika kul! Ida som inte ville ha fylld kyckling åt innerfiléerna som jag bara hade saltat och pepprat. Perfekt att det fanns något till alla i samma form :)

Kycklingen släppte lite vätska i ugnen så den såg kanske inte så rolig ut i formen. Hade vi kört den på grillen hade den blivit torrare och med fina grillränder, men det får vi prova nästa gång.

Smarrig smält mozzarella tillsammans med andra godsaker i kycklingen
Till kycklingen passar det med bara en sallad, fast jag kokade även lite risoni till barnen.

tisdag 26 juli 2016

Vill du ha en smakbox?

Jippie! 
Jag har fått chansen att tävla ut en till Smakbox till er mina fina läsare. Temat för den nya boxen är Nya Vanor och den innehåller ca 15 spännande produkter som förhoppningsvis utmanar dig lite och får dig att prova nya alternativ. Värdet är ca 450 kr. Nästa smakbox börjar levereras kring den 17 augusti.

Så här spännande är det att öppna sin Smakbox!

För att vara med o tävla går ni in på Instagram och letar upp mig där, 
jag heter matro_sara.
Där finns de enkla instruktionerna ni behöver för att kunna vara med o tävla om detta fina pris.

Se nu till att ta chansen att få hem en låda full med mat-saker. 

Den första smakboxens innehåll hittar ni här och den andra smakboxens innehåll finns här. Så himla bra saker! Mycket har blivit favoriter som vi har fortsatt att köpa. Men det bästa av allt är nästan överraskningen, att man inte alls vet vad som döljer sig i lådan. Jag som älskar att öppna paket :)

Ugnsrostad blomkål

Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den :) Leif däremot, han har börjat jobba och har slut på sin sommarsemester. I år delade vi upp våra semestrar så att Ida inte ska behöva vara på fritids nånting under hela sommarlovet. Nästa år hoppas jag att vi kan ha åtminstone ett par veckor tillsammans.

Mitt nya favorittillbehör är ugnsrostad blomkål. Har ni provat det nån gång?


Ugnsrostad blomkål

blomkål - fryst eller färsk
olivolja
örtsalt
nymald svartpeppar
torkad basilika

Om du använder färsk blomkål så delar du den i små buketter, använder du fryst så tinar du den något.
Lägg blomkålsbuketterna i en ugnsform.
Häll över olivolja.
Krydda.
Stek i 200 grader i 20-30 minuter, tills blomkålen har mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar.

Det här är så himla gott. Ni måste prova! Självklart blir det snäppet godare med färsk blomkål men det är helt ok även med fryst.

måndag 25 juli 2016

Färsk lax på grillen

Vilken middag vi åt igår! 
Vi åkte in till norra hamn och köpte färsk lax direkt från fiskebåten, se'n åkte vi hem och la den på grillen direkt. De enda kryddorna vi använde var salt och citronpeppar för vi vill inte överkrydda så'n god fisk, för det är verkligen skillnad på lax o lax! Jag kunde nästan inte sluta äta för det var så gott.

Vi dukade även fram sallad, ugnsrostad blomkål, skaldjursröra, hollandaisesås och tzatziki, men egentligen hade jag kunnat äta bara laxen för den var så himla god. Vi kommer definitivt åka in till hamnen fler gånger för att köpa lax.


I dag åt vi inte lika god middag enligt mig, men barnen var nöjda för det var tacos som stod på kvällens middagsbord. Ibland kan tacos vara gott men i dag var jag inte alls sugen på det. Får försöka komma på en roligare middag till i morgon.

3 sorters kakor av 1 deg

Det gäller att tänka smart! Jag hade ett kalas i antågande där gäster förväntar sig hembakt men där jag själv vill undvika sötsaker. Hur löser man det på smidigaste sätt? Hade jag bakat en massa sorter i flera dagar (som jag brukar göra) hade frysen varit full med kakor och jag hade nog inte kunnat motstå frestelsen och hade tänkt alldeles för ofta "Ska bara ta en liten". Men just då dök Matmagasinet upp med ett tips. Gör tre sorters kakor av en deg! Tre olika kakor med olika smak och form. Perfekt på ett fikabord!

Jag gjorde kakorna små så att man kan smaka av alla och slipper välja. Det blev lagom många, dvs inte speciellt många blev kvar efter kalaset.


Grunddeg

5 dl vetemjöl (300 g)
1 dl strösocker
200 g smör
1 msk vatten

Blanda vetemjöl, socker och smör i matberedare eller bunke. 
Blanda ihop med maskin eller för hand.
Tillsätt sedan vattnet. 
Blanda snabbt ihop till en deg. 

Dela degen i tre delar och följ recepten nedan.


1. Kardemummakakor

Cirka 30 st
1/3 sats grunddeg
2 tsk finstött kardemumma
2 tsk strösocker

Dela degen i två bitar och rulla till längder, ca 2 cm tjocka. 
Rulla dem sedan i en blandning av kardemumma och socker på en skärbräda. 
Skär dem i 1 cm tjocka bitar och lägg dem på plåt och tryck till lite i mitten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter tills de börjar få lite färg.


2. Chokladknappar

Cirka 24 stycken
1/3 sats grunddeg
1 msk kakao
25 g mörk choklad

Blanda kakao i grunddegen. 
Skär chokladen i små bitar.
Rulla 2 längder ca 2 cm tjocka. Skär i 2 cm-tjocka bitar och rulla till kulor. 
Stick ner en chokladbit i varje kaka. 
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.


3. Kolakakor

Cirka 20 stycken
1/3 sats grunddeg
1 tsk vaniljsocker
0,75 msk ljus sirap

Blanda degen med vaniljsocker och sirap.
Rulla till 2 längder ca 2 cm tjocka. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. 
Platta till dem till 3 cm breda längder.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter tills de börjar få lite färg.
Skär i sneda bitar medan de är varma

Så himla smidigt och enkelt det här var. Det här receptet kommer jag använda mig av ofta när det vankas kalas och jag vill ha många sorters småkakor. Jag tyckte att det var extra roligt att alla kakor hade olika form förutom att smaken var helt olika.

lördag 23 juli 2016

Kebab i muurikkan

Det blev en riktig slöardag i dag, precis som jag önskade. Så underbart det är att inte göra nånting...
i alla fall nån gång emellanåt. 

Jag har mest legat i loungen o njutit av värmen, men nu har vi gått in för kvällen - i alla fall jag, Olivia och Isak. Vi sitter i soffan och ser gamla musikvideos och sjunger med - så himla mysigt!

Till middag åt vi kebabsallad som var så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Vi tog upp en bit älg-ytterlår som vi skar i kebab-stora bitar, se'n stekte vi dem i muurikkan över gasolgrillen. Till det serverade jag sallad, gurka, paprika, tomat, rödlök, majs och orientdressing.

Åh så gott! Perfekt sommarmat.
Älg-kebab i muurikkan. Mums
Perfekt att sätta muurikkan på gasolgrillen.
Det bästa av allt - det finns rester kvar till lunch i morgon :)

Semestern är här

God morgon! Vilken härlig känsla att vakna upp till en ledig solig dag och veta att jag nu är ledig i flera veckor, istället för bara en helg. Så i dag tror jag faktiskt att jag inte ska göra nånting, bara vila, alla måsten får vänta tills i morgon eller nästa dag eller nästa....

Ni som följer mig på Instagram (@matro_sara) har redan sett min solgula sommardrink i gröngräset som fick inviga min semester. Vacker, god och fräsch! Efter drinken på altanen gick vi över till grannarna på grill-knytis och där blev vi kvar resten av kvällen. Vi hade med oss vår nya sommargrillfavorit - souvlaki, tzatziki och sallad. Men kvällens höjdare var nog Kickis räksallad som jag ska be om receptet till, så att jag kan ge er.

Till maten provade jag det nya rödvinet Pazzione by Pernilla Wahlgren, ett lättdrucket ekologiskt vin som passade perfekt som ett sällskapsvin. Dessutom med en vacker etikett på flaskan - ett plus men inget avgörande när man väljer vin.

En sommardrink i gröngräset för att fira semestern!
Rödvinet Pazzione drack jag före och till maten.
Souvlaki, tzatziki, sallad och räksallad

fredag 22 juli 2016

Pink Lemonade Frosé

Det blev ingen drinktorsdag på bloggen i går heller, men nu firar vi att jag äntligen har semester med en drinkfredag istället. Precis när högsommarvärmen har kommit till Luleå går jag på semester - perfekt tajming! Nu ska jag jag vila, vila och vila i minst en vecka. Ska bli så skönt och välbehövligt.

Frosé verkar vara sommarens drink och det går att variera i det oändliga. Det som är lika är dock att man fryser ner rosévin som man sen tar upp och mixar till en iskall röra. Frozen + rosè = Frosé


Pink Lemonade Frosé

rosévin
Pink lemonade

Frys in rosévinet i iskuber.
Mixa till slush-konsistens.
Fyll på med Pink lemonade.
Rör om och njut av en svalkande rosa drink.

Rosa och fin drink som svalkar bra i solen. Har ni provat Frosé i sommar än? Hur gjorde ni er?