Morgonen började vi på bästa sätt, först sovmorgon och sen åt vi en härlig frukost extra allt med hela familjen. Men nu ska jag sätta fart och ta mig ut i solen som skiner även i dag. Vilket påskväder vi har haft. Så härligt!
I dag dukade jag fram yoghurt, fil, mjölk, kräm, flingor, juice, te, pannkakor, sylt, grönsaker, kräftstjärtar, luttorkad skinka, leverpastej, ost, smör, brieost, ägg, kaviar, mjukt bröd och hårdbröd.
Vad har ni för planer i dag? Här har vi inget bestämt med Ida verkar väldigt sugen på bio trots det härliga vädret. Själv är jag lite sugen på att baka nån påsktårta. Kanske i senaste laget nu när påsken snart är slut, men jag har sett så många goda och läckra påsktårtor på nätet de senaste dagarna.
söndag 20 april 2014
lördag 19 april 2014
Påsklunch i solen
Påskaftonlunchen intogs utomhus i solen.
Så härligt!
Det blev riktigt varmt i vårt underbara lä-hörn så jag var tvungen att ta av mig i linne och vika upp byxorna. Nu blev sommarlängtan ännu starkare.
Lunchen bestod av en hårdbrödmacka med gravad lax och en löjromsfylld ägghalva. Påsk light :)
Snart ska grillen tändas för i det här vädret är det självklart att grillat står på menyn. Och jag tror det blir min sommarfavorit - thaichilimarinerad kyckling och krämig pestopasta.
Glöm inte chipstävlingen som finns här, sista dan att tävla är imorgon.
Räkcocktail VV
Alltså vår lilltjej är otrolig på att vända dygnet när vi är ledig nån extradag. Men jag kan erkänna att det är ganska skönt att få sovmorgon, men det är inte kul när det är dags för tidiga skolmorgnar igen. Men nu hör jag att det är påskäggjakts-sugna barn vakna. Så det är bäst att jag påskharen fixar i ordning allt.
Men först ska jag bjuda er på ett viktväktar-recept igen. Den här räkcocktailen gjorde jag i en salladsskål till vår skärtorsdagsbuffé, men jag ger er originalreceptet för två personer så att det blir rätt antal propoints.
Men först ska jag bjuda er på ett viktväktar-recept igen. Den här räkcocktailen gjorde jag i en salladsskål till vår skärtorsdagsbuffé, men jag ger er originalreceptet för två personer så att det blir rätt antal propoints.
Räkcocktail VV (2 portioner 1 pp/portion)
1 dl räkor skalade
1 tomat
2 dl sallad
1 schalottenlök/rödlök
2 klyftor lime
1 msk dill
2 skivor citron
Lägg stimlad isbergssallad i ett litet cocktailglas.
Skär tomatköttet i små tärningar. Finhacka löken.
Blanda räkor och lök med pressad limesaft.
Lägg tomater och räkblandningen på salladen.
Garnera med citronskiva och dill.
Fräscht och gott, precis som en räkcocktail ska vara. Och det blev alldeles utmärkt att blanda ihop allt till en räksallad som passar perfekt på ett buffébord. Jag blandade ner lite dill med räkorna istället för att garnera med den eftersom jag inte hade nån färsk dill.
fredag 18 april 2014
Godishelg
God morgon alla påskfirare!
I tidningen varnar de för oväder men här lyser solen från en klarblå himmel. Men det verkar blåsa rejält (som vanligt). Jag ska ta mig ut på en långpromenad men jag håller mig nog inne bland villakvarteren för att få lite lä, istället för att gå nere vid vattnet.
Ta det lite lugnt med påskgodiset i helgen!
Jag läste nånstans att vi äter över ett kilo godis per person under påsk. Kan det verkligen stämma?
torsdag 17 april 2014
Skärtorsdagsbuffé
Glad påsk!
Har ni haft en bra skärtorsdag? Har ni jobbat eller varit lediga? Efter en kort arbetsdag promenerade jag hem, åt lunch och sen åkte jag till Kvantum där jag handlade en massa godsaker till kvällens middag. Go'middag med minimal ansträngning. Me like!
Skärtorsdagsbuffé
krustader med örtfraiche och kräftstjärtar
brieost
vindruvor
gurkstavar
morotsstavar
jordgubbar
vindruvor
gurkstavar
morotsstavar
baguetter
smörgåsrån
finn crisp
dinkelknäcke
rågknäcke
honungsmelonfinn crisp
dinkelknäcke
rågknäcke
jordgubbar
onsdag 16 april 2014
Chilikyckling och grönsaker
I dag provade jag en ny grönsaksblandning som jag hittade i frysdisken. Jag brukar inte vara så mycket för såna men den här var riktig god med goda grönsaker och en god kryddning av ingefära och chili. Den passade perfekt till den chilistekta kycklingen.
Chilikyckling och grönsaker
kycklingfilé
thaichilisås
grönsaksblandning, jag använde Findus Wok Shanghai
Dela kycklingen i mindre bitar.
Stek dem, salta och peppra.
Häll på thaichilisås, blanda om och håll varmt.
Stek/woka grönsakerna enligt anvisningarna. Krydda ev.
Snabblagad, god och smakrik middag. Det här var precis vad jag var sugen på i dag och det var såå gott. Barnen åt dessutom pasta medan jag tyckte det var perfekt med "bara" kyckling och grönsaker.
Påsk och kyckling på gång
Jag har precis kommit hem från jobbet och nu är det bara en halv dags arbete kvar innan även jag får lite ledighet. Sen ska jag jobba tre dagar innan jag åter igen är ledig och då är det dags för en Stockholmsweekend. Ska bli så mysigt och jag hoppas på kanonväder så att man kan sitta på uteserveringar.
Nu ska jag sätta igång med dagens middag som blir stekt kyckling och grönsaker. Jag hittade en grönsaksblandning i frysdisken som verkade helt ok så nu blir det att testa den.
Nu ska jag sätta igång med dagens middag som blir stekt kyckling och grönsaker. Jag hittade en grönsaksblandning i frysdisken som verkade helt ok så nu blir det att testa den.
Kanel- och kardemummabiscotti
Sol, härliga sol, som gör det så mycket enklare att stiga upp när klockan ringer tidigt på morgonen. I dag blir det en långpromenad på lunchen för att hinna njuta av ljuset. Hoppas solen visar sig hela lediga påsken som snart är här. Har ni era påskplaner klara? Vi har inga planer förutom att vila, äta och ha det bra. Låter som en ganska bra plan, eller hur?
Börjar ni bli less min biscotti-tillverkning? Ni kommer få stå ut ett tag till för jag har flera smaker kvar att testa. Kardemumma är en favoritkrydda så självklart var jag tvungen att baka med den.
En god smak men lite pepparkaksvarning. Jag har så himla kul nu när jag bakar biscotti för det är så enkelt och kul att variera i det oändliga och alla smaker verkar passa. I påsk kommer det bli några fler varianter.
Börjar ni bli less min biscotti-tillverkning? Ni kommer få stå ut ett tag till för jag har flera smaker kvar att testa. Kardemumma är en favoritkrydda så självklart var jag tvungen att baka med den.
Kanel- och kardemummabiscotti
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk kardemummakärnor
Vispa ihop smör och socker.
Vispa ner ett ägg i taget.
Mal/mortla kardemumman.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma separat och rör ner i smeten.
Knåda lätt och forma till tre längder.
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Skär genast i två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.
En god smak men lite pepparkaksvarning. Jag har så himla kul nu när jag bakar biscotti för det är så enkelt och kul att variera i det oändliga och alla smaker verkar passa. I påsk kommer det bli några fler varianter.
Längder på väg in i ugnen |
tisdag 15 april 2014
Vill ni ha chips?
Det börjar bli dags för en tävling, eller hur?
Nu har ni möjlighet att vinna Estrellas nyhet Västkustchips Mild o Krämig Lök
De är grytfriterade i jordnötsolja och jag har tidigare frågat Estrella varför de använder jordnötsolja.
Här kan ni läsa svaret. Trots svaret från Estrella och allergisköterskan så vågar jag inte ge Ida av chipsen.
Här kan ni läsa vad jag tidigare har skrivit om Västkustchips.
********TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD********
För att vara med och tävla om chipsen
vill jag att ni i kommentarerna ger tips på nå gott att äta till påsk.
1:a pris
10 påsar chips
2:a pris
6 påsar chips
3:e pris
2 påsar chips
Tävlingen pågår till Påskdagen, söndag 20 april, och vinnarna presenteras på måndagen.
Lycka till!
********TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD********
********TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD********
Fettisdag, eller?
Jag hade ett inlägg på gång till igårkväll men det blev lite ändrade planer. Istället för en lugn och skön hemmakväll med lite bloggjobb fick jag tillbringa ett par timmar på jouren. Ida hade oturligt nog fått i sig nötter och det var tyvärr den värsta av dem alla - cashewnöt. Hennes kropp reagerade som den har gjort tidigare också, den gör sig av med det farliga så fort som möjligt (hon spyr). Efter medicin och observation fick vi åka hem och än en gång pustade vi ut att det trots allt gick bra.
Men oron blir starkare för varje gång hon blir dålig. Tänk om det inte går lika bra nästa gång? När vi la oss för att sova sa Ida "Vilken tur att jag inte dog" och jag kramade om henne och höll med. Sen kom frågan som gjorde mig så ledsen för då förstod jag hur orolig även hon är, hon sa "Kan jag dö imorgon?". Jag lugnade henne och sa att faran var över.
Eftersom jag hade tagit fel matlåda till jobbet igår blev det bara en liten yoghurt till lunch och middagen efter jour-besöket blev bara en macka så då kände jag att vi definitivt behövde semlor idag. Det är ju trots allt tisdag, inte fet-tisdag dock :)
Det är min första (och sista?) köpes-semla för i år. Några hemgjorda har jag hunnit med att äta med inte de goda köpta semlorna från gamla Holms bageri och konditori i Luleå, som har stans godaste fikabröd.
Men oron blir starkare för varje gång hon blir dålig. Tänk om det inte går lika bra nästa gång? När vi la oss för att sova sa Ida "Vilken tur att jag inte dog" och jag kramade om henne och höll med. Sen kom frågan som gjorde mig så ledsen för då förstod jag hur orolig även hon är, hon sa "Kan jag dö imorgon?". Jag lugnade henne och sa att faran var över.
Om ni visste hur mycket jag hatar nötter och allergi!
Eftersom jag hade tagit fel matlåda till jobbet igår blev det bara en liten yoghurt till lunch och middagen efter jour-besöket blev bara en macka så då kände jag att vi definitivt behövde semlor idag. Det är ju trots allt tisdag, inte fet-tisdag dock :)
Det är min första (och sista?) köpes-semla för i år. Några hemgjorda har jag hunnit med att äta med inte de goda köpta semlorna från gamla Holms bageri och konditori i Luleå, som har stans godaste fikabröd.
måndag 14 april 2014
Triumfglass-test
Snart är den stora glass-säsongen här
och inför den anordnade jag ett litet glass-test med Ida och hennes kompis Elin.
De fick testa fyra olika smaker från Triumfglass
Hallonsorbet - sorbet med hallonsmak
Choklad - Chokladgräddglass med kakaorippel
Päron mjölkchoklad - Pärongräddglass med mjölkchokladrippel
Himmelsk röra - Gräddglass med smörkolasmak, kakaorippel och marshmallows
Glassen portionerade jag ut i små skålar så att de inte skulle smälta ihop till en enda röra. |
De var riktigt duktiga i sitt testande och tog det på fullaste allvar.
Extra kul att de fick olika favoriter annars är det lätt att två 6-åriga tjejer tycker lika.
De började med den fina rosa fräscha hallonsorbeten |
Här har Ida en massa smält hallonsorbet i munnen och enligt henne så var den godare som sorbet än som saft. |
Ida hugger in på skålen med Himmelsk röra |
…och även Elin smakar på den glass-smaken och funderar på omdömet. |
Dags för lite chokladglass! |
Vad tror ni Ida tycker om chokladglassen? |
Tjejerna gjorde ett mycket bra jobb!
De kom fram till att chokladglassen hade för stark chokladsmak så det räckte med en tugga.
Himmelsk röra var ganska god men ingen favorit.
Vinnare i detta test blev två olika sorter -
Päronglass med mjölkchoklad och Hallonsorbet.
Elin hade päronglassen på första plats och hallonsorbet på andra plats
medan Ida tyckte tvärtom, så därför blev det delad första plats.
Vilken blir er favorit?
Tack för hjälpen fina tjejer! |
"Vilken tycker du är godast?" |
I samarbete med Triumfglass
söndag 13 april 2014
Årets första bulgursallad
Åh vilken härlig tid vi har framför oss nu med sol, värme, grillat och en massa sallader. Det är så mycket godare och enklare med en sallad till maten på sommaren. På vintern vill man gärna ha potatis, ris, pasta eller nå annat varmt. Håller ni med mig?
I dag gjorde jag en god bulgursallad till den grillade rödingen och som jag njöt.
Trots att det nu är söndagkväll kommer det ingen veckomatsedel. Men här hittar ni mina tidigare matsedlar. Jag har inte planerat nån mat för jag räknar med att de påsklovslediga barnen kommer vara på språng en hel del och kommer ta sig nå att äta när de har tid och lust. Dessutom har vi en massa rester i kylen efter helgen som vi måste äta upp. Och om några dagar är det helg igen då vi ska äta en massa sill, lax och ägg :)
I dag gjorde jag en god bulgursallad till den grillade rödingen och som jag njöt.
Dagens sallad bestod av
bulgur
mangold
gurka
körsbärstomater
rödlök
fetaost
som jag blandade ihop på ett salladsfat.
Det gröna ligger i botten så det blev en väldigt röd-vit sallad |
Biscotti med blåbär, lime och kokos
Söndageftermiddag och vi har hunnit med en rejäl sovmorgon, en shoppingrunda och glasstest och det är fortfarande många timmar kvar av dagen. Härligt! Men nu måste jag börjar planera kommande vecka som innebär påsklov för barnen men jobb för mig och Leif. Fast bara 3,5 dagars jobb så det är snart helg igen.
Min biscottitillverkning fortsätter och det luktade underbart när jag gräddade dessa biscotti med smak av blåbär, lime och kokos. En kombination som inte brukar göra en besviken.
Mmm vad gott det här var, precis som jag trodde så levererade den här komibnationen. Det är viktigt att använda frysta blåbär för annars blir hela degen blålila och det vill man inte.
Åh nu kommer solen fram! Kanske dags att ta en promenad innan man sätter igång med middagen, som i dag blir grillad röding.
Min biscottitillverkning fortsätter och det luktade underbart när jag gräddade dessa biscotti med smak av blåbär, lime och kokos. En kombination som inte brukar göra en besviken.
Biscotti med blåbär, lime och kokos
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
1 lime, skal och saft
2 tsk bakpulver
ca 7 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 dl frysta blåbär
Vispa ihop smör, socker och limeskal.
Vispa ner ett ägg i taget.
Pressa ner limesaft.
Blanda mjöl, bakpulver och kokos separat och rör ner i smeten.
Rör snabbt ner frysta blåbär.
Knåda lätt och forma till tre längder.
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Skär genast i två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.
Biscotti på tork |
Mmm vad gott det här var, precis som jag trodde så levererade den här komibnationen. Det är viktigt att använda frysta blåbär för annars blir hela degen blålila och det vill man inte.
Åh nu kommer solen fram! Kanske dags att ta en promenad innan man sätter igång med middagen, som i dag blir grillad röding.
lördag 12 april 2014
Vaniljrutor
SM-Guld!
Ja, tänk att det blev ett sm-guld till Luleå ändå. Så underbart! Luleås basket-tjejer Northland Basket tog guldet efter 3-0 i matcher i finalserien. Inget snack om saken! Men dagens match var en rysare där Norrköping ledde större delen av matchen men på slutet gick Northland förbi och vann. Grattis tjejer!I morse var jag tvungen baka dessa vaniljrutor som florerar på internet, framför allt på Facebook känns det som nästan alla provbakar dessa nu. Men jag förstår att receptet sprider sig som en löpeld för det blev riktigt goda kakbitar.
Vaniljrutor
Bottendeg+smultäcke
250 + 250 g smör
5 + 5 dl vetemjöl
2 + 2 dl strösocker
2 + 2 msk vaniljsocker
1,5 + 1,5 tsk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Arbeta snabbt ihop en omgång smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver
till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper.
Rör ihop ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
Arbeta snabbt ihop nästa omgång smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver
till en smuldeg i matberedaren.
Smula ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
Pudra ev. över florsocker precis före servering.
Oj vilken smaskig kaka med ordentlig vaniljsmak. Den var ganska söt så det går nog att dra ner på sockret en hel del. Undra hur det blir om man tillsätter hallon innan man smular på degen? Det tror jag att jag måste prova nångång.
Kakan före gräddning |
Tidningar och paparazzi
Min biscotti-tillverkning fortsätter med två nya smaker i dag. Men de är inte klara för avsmakning än så jag vet inte om det blev nå lyckade smakkombinationer. Vad jag däremot har provsmakat är vaniljrutorna som jag bakade i morse, en smaskig kaka full med vaniljsmak.
Ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt provat en liten bit blåbärsbiscotti men den hade inte riktigt torkat klart, så jag väntar med omdömet tills den är helt klar. Det är ingen snabb-bakad kaka det!
Jag ligger lite efter i min tidningsskörd men nu äntligen ska jag sätta mig och plöja igenom dem för att få en massa inspiration till påsk. Det måste vara ett tecken på att jag har haft för mycket att göra den sista tiden för annars brukar tidningen vara färdigläst första kvällen.
Vilken lyx! Te, kakor och tidningar - kan inte bli mycket bättre.
Olivia tog en paparazzibild på mig och la ut på Instagram. |
fredag 11 april 2014
Påsk på gång
Fredagkväll, solen skiner och huset är nystädat.
Jag har det rätt bra nu!
Mini-påskliljor i påskkruka på bordet |
Efter jobbet åkte vi o handla lite helgmat och då passade jag på att köpa lite blommor/växter inför påsk. Dels köpte jag mini-påskliljor och dels några kvistar från körsbärsträd, som jag hoppas snart ska slå ut i blom. Körsbärsblommor är väl bland det vackraste som finns. Om två helger åker jag till Stockholm och då hoppas jag att det blommar för fullt i Kungsträdgården. Tror ni jag har sån tur?
Körsbärskvistar i föntret |
Jag har tagit upp allt påskpynt från källaren men Ida ville vänta tills i morgon med att pynta huset, så då gör vi det. Nu laddar vi för fullt för Let's Dance, fredagsmys-programmet, som börjar alldeles strax.
Åh, nu hör jag att hemglass-bilen är på ingående. Måste rusa!
Påskriset utanför dörren ska få lite fjädrar i morgon |
torsdag 10 april 2014
Snyggaste sittplatsen
Vårt kök börjar snart vara helt klart men än saknas nån list här o där, nån tavla och lite belysning. Det senaste som hänt och som lyfte kökets mysfaktor är den nya fina dynan till vår sittbänk.
Under den väggfasta sittbänken är det lådor, perfekt extraförvaring i köket där man aldrig kan få för mycket lådor och skåp. I alla fall inte jag som älskar allt som har med köket att göra och kanske har eneller många prylar för mycket.
Ett stjärnmönster i mina färger. Det kan inte bli bättre!
Det är mamma som har sytt den åt mig. Visst är den vacker? Jag vågar knappt sitta på den :)
Under den väggfasta sittbänken är det lådor, perfekt extraförvaring i köket där man aldrig kan få för mycket lådor och skåp. I alla fall inte jag som älskar allt som har med köket att göra och kanske har en
onsdag 9 april 2014
Biscotti med choklad
Jag har aldrig bakat biscotti förut och jag har knappt ätit det heller. De innehåller ofta mandel som jag är känslig mot så det är nog därför jag oftast väljer annat på fik. Och eftersom de innehåller ägg väljer jag oftast att baka nå annat för Isaks skull.
Men i dag var det alltså dags att baka och äta (mandelfria) biscotti. Det finns en mängd recept på nätet och de har olika proportioner på ingredienserna, de har olika tid och ugnsvärme, de ska torka olika länge, osv. Men så här gjorde jag!
Men i dag var det alltså dags att baka och äta (mandelfria) biscotti. Det finns en mängd recept på nätet och de har olika proportioner på ingredienserna, de har olika tid och ugnsvärme, de ska torka olika länge, osv. Men så här gjorde jag!
Biscotti med choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
100 g choklad
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker.
Vispa ner ett ägg i taget.
Hacka chokladen.
Blanda mjöl, bakpulver och choklad separat och rör ner i smeten.
Knåda lätt och forma till tre längder.
Lägg dem på en plåt och platta till lätt.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Skär genast i två-centimeters-bitar.
Vänd snittytan uppåt och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Stäng sedan av ugnsvärmen och låt plåten stå kvar i eftervärmen tills skorporna torkat helt.
Mmmm så gott och väldigt svårt att hålla sig till att bara ta en. Det är lätt att man tar en till och en till och….
De var mycket enklare att baka än vad jag trott så nu ska det bakas biscotti med alla möjliga smaker. Har ni några tips? Kanel o kardemumma och lingon o vit choklad har jag redan bestämt mig för men jag vill ha en massa olika sorter. Lime kanske?! Men vad ska jag blanda det med? Och det kommer nog bli en traditionell med mandel också för oftast går det bra för mig att äta mandel som har varit i ugn, som bondkakor t.ex.
Tre tillplattade längder innan gräddning |
Skurna och torkade med snittytan uppåt |
tisdag 8 april 2014
Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg
Redan onsdag - höll jag på att skriva. Men sen kom jag på att det är ju bara tisdag - vilken tur.
I går hade jag fullt upp och dagen gick i ett. I dag har jag knappt fått nå gjort, människor jag har sökt har inte svarat, saker har inte kunnat slutföras osv. Så frustrerande. Hur blir det i morgon :) Arbetsdagen blev inte så rolig men kvällen blev desto roligare. Jag och två tjejkompisar började med en god pasta på stan sen åkte vi hem till oss och såg på tv när Northland basket (Luleås damlag) vann den andra finalen på bortaplan. På lördag är det dags för hemmamatch. Förhoppningsvis är det sista matchen för säsongen.
Chicken nuggets är barnens favorit och det blir så mycket godare att göra egna än att köpa de färdigpanerade med mer panering än kyckling.
Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg
1 kg kycklingfilé
Panering:
1,5-2 dl ströbröd
1-1,5 tsk salt
2-3 krm cayennepeppar
Blanda ihop paneringen i en plastpåse.
Skär filéerna i mindre bitar och sätt ner dem i plastpåsen.
Blanda runt ordentligt så att alla kycklingbitar får panering runt om.
Bryn dem i en stekpanna så att de får fin färg.
Stek dem sedan klart i ugnen i 200 grader i 10-20 minuter.
Vill ni inte ha så stark mat så drar ni ner på cayennepeppar, för det blir ganska starkt, men gott, med den här mängden. Jag tycker det är gott med potatisklyftor till chicken nuggets och då är det riktig plockmat och bestick är onödiga.
Ta en ganska stor plastpåse och knyt ihop den med mycket luft så är det enkelt att blanda runt all kyckling i paneringen och alla bitar blir fint panerade.
Nej, nu kallar sängen. Det har blivit för få timmar sömn för länge nu och det känns i hela kroppen. Förhoppningsvis somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden och vaknar först när klockan ringer klockan sex i morgon.
God natt!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)