Igår tipsade jag om en barnfavorit, tacopizza, här kommer en annan - kebabtallrik.
Kebabtallrik
kebabkött
kebabsås
pommes strips
sallad
gurka
tomat
rödlök
Kebabkött
köttbit (jag hade älgrulle)
kebabkrydda
salt
peppar
Frys ner en köttbit.
Ta upp den ur frysen och låt tina något men inte helt.
Skär/karva småbitar från köttbiten.
Stek i smör och krydda.
Servera med tillbehör.
Kebabsås
0,75 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
0,5 dl chilisås
1 krm paprikapulver
salt och svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1 tsk dragon
1 tsk kebabkrydda
1 krm cayennepeppar
1 tsk citronsaft
Blanda alla ingredienser i en skål.
Låt stå i kylskåp ca en timme före servering.
Servera till kebab eller som dip.
Alla barnen och vi vuxna åt mycket och ingen gnällde. Det brukar alltid vara nån som inte tycker om maten och smågnäller, men inte när det serveras kebabtallrik. Vill man förenkla det ytterligare kan man köpa färdigt kebabkött som bara behöver stekas. Man slipper skärmomentet som inte är svårt men lite tidsödande.