Då är vi förbi halva veckan💕
Det har varit några otroligt sega veckor på slutet. Att de känns så sega beror nog på att jag är så sjukt trött. Precis som för två år sedan. Jag hoppas dock att det inte beror på järnbrist den här gången, utan att det går till sig utan järntillskott rätt snart. Det blir nog bra med vår inplanerade långweekend i Spanien om ett par veckor. Vila, sol och ljus💖
Men vi har faktiskt riktigt soliga och fina dagar här hemma nu också, så jag tankar d-vitamin och energi med lunchpromenader på isvägen. Det bästa jag vet💖
Vill ni äta nå gott och enkelt? Då kan jag tipsa om den här goda kräftpastan som vi åt för någon vecka sedan. Jag älskar pasta och tycker det är svårt att misslyckas med det. Det mesta blir gott, så även den här gången.
Kräftpasta med tomat och dill
Valfri pasta för 4 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk chiliflakes
1 msk röd pesto
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1,5 msk hummerfond
salt, peppar
1 citron, skalet
1 msk dill
1 burk kräftstjärtar à 170 g, avrunna
småtomater i halvor
1-2 dl parmesan
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Fräs finhackad vitlök med finhackad schalottenlök och chiliflakes.
Rör ner röd pesto och låt allt fräsa ihop en liten stund på medelvärme.
Häll i hummerfond, vin, crème fraiche och grädde.
Smaka av med salt, peppar. Låt puttra ihop i 10 minuter.
Dra bort från plattan. Rör ner citronskal, klippt dill, kräftstjärtar och småtomater.
Blanda ihop pastan med såsen och parmesan.
Servera ev kräftpastan med ruccola och mer parmesan.
Ica har en nötfri röd pesto, som är jättegod och som vi ofta använder. Jag älskar nötfria produkter.
Har ni några planer för Alla-hjärtans-dag? Så kul att det är på en fredag, så att man kan fira ordentligt med god mat och dryck. Jag har inte bestämt menyn än men som vanligt lär det bli en 3-rätters med hjärt-tema, dvs hjärtform på det mesta vi äter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar