Jag ligger lite (läs: mycket) efter med att ge er recept. Nu inför helgen får ni ett riktigt smarrigt tips på det vi åt som förrätt på nyårsafton. Originalet är Miss Voons hummertacos. Har ni smakat? Det är bland det godaste jag har ätit.
Så till nyår gjorde jag en variant med med kräftstjärtar istället för hummer och det blev nästan lika gott. Men jag är ju inte samma mästerkock som de som jobbar på restaurang 🙂 Kräftröran blev så himla god, starksyrlig i en perfekt kombination. Stark av Sriracha och syrlig av Yuzu-juicen.
Kräfttaco till vänster och Bao bun med pulled pork och tillbehör till höger
Asiatiska kräfttacos
Kräftröra
1 burk kräftstjärtar
1 dl majonnäs
2 msk yuzujuice
1 msk sriracha
salt
peppar
Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem i lite mindre bitar (jag brukar ta en sax och klippa direkt i skålen)
Blanda ihop alla ingredienser till kräftröran
Avokadokräm
1 avokado
0,5-3 msk wasabi paste
1 tsk honung
Gröpa ur avokadon och mixa med wasabi och honung.
Börja med lite wasabi och smaka av allt eftersom till rätt styrka.
Tacoskal
gyozablad (eller wontonplattor)
olja, till fritering
Värm olja till 180 C.
Fritera en och en genom att hålla i ena sidan med en tång och fritera ena halvan först (andra halvan hålls över ytan).
Fritera några sekunder tills den blivit frasig och bubblig och börjat få lite färg.
Vänd och doppa andra sidan så den blir tacoformad.
Lägg dem att rinna av och svalna på hushållspapper.
Tillbehör
1 ananas
färsk koriander eller persilja.
1 cosmopolitansallad eller liknande
Tärna ananasen och blanda med finhackad persilja eller koriander.
Skär salladen i lagom stora bitar för tacoskalen.
Fyll tacoskalen med salladsblad, kräftröra och avokadokräm, toppa med ananas.
Yuzujuicen hittade jag på Kvantum, medan jag var tvungen till en thai-butik för att hitta gyozabladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar