Vilken härlig dag vi hade igår på Lukas 8-årskalas. Solen sken så vi satt ute hela da'n, först fikade vi bullar, kakor och tårta och lite senare drogs grillen igång och vi serverades oxfilé, lammentrecôte, fläskfilé, korvar, tomatchilisalsa (het o god, recept kommer så småningom), potatissallad, pommes frites, sallad och såser. Barnen lekte kurragömma o knutgubbe, de hade vattekrig o hoppade studsmatta och hade det såå kul så det var svårt att få hem dem på kvällen. Lukas pappa Erik fyller snart år så han fick också en liten present av oss, istället för en blomma plagierade jag presenten vi gav till Idas pedagoger i sommarpresent - Smulpaj i burk med rabarber.
Till midsommaraftonens grillkväll hade jag gjort eget vitlökssmör.
Vitlökssmör
75 g osaltat smör
2 st vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
20 g riven parmesanost
0,5 näve persilja
flingsalt
peppar
3 droppar tabasco
Börja med att ta ut smöret i god tid så att det hinner bli lite rumstempererat. Lägg det sedan i en skål.
Hacka vitlöken och persiljan och blanda med smöret. Riv även ner parmesanosten.
Tillsätt citronsaften och blanda. Smaka till sist av med salt, peppar och några droppar tabasco.
Forma till en rulle och rulla in i bakplåtspapper eller plast.
Stel i kylen för att stelna.
Skiva upp inför servering.
Det är riktigt enkelt att göra eget vitlökssmör så strunta i de köpta varianterna för det här är så mycket godare. Anpassa vitlöksmängden till hur stark vitlökssmak just du vill ha.
Nu ska jag börja förbereda kvällens middagsbjudning! Vi ska bjuda på något som är såå gott, har ni inte provat det än så måste ni prova det snart. Lova! Låt inte lukten skrämma bort er. Det är alltså surströmming vi ska bjuda på ikväll. Mums!
Kul idé med smulpaj på burk!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Ja, den presenten brukar uppskattas. Dessutom känns det mer som jag att ge nå sånt än att ge en blomma.
SvaraRadera