I tisdags kändes det som att veckan hade pågått hur länge som helst och jag var helt klart redo för helg. Jag förstod inte hur jag skulle klara tre dagar till för jag var så trött och slut på energi. Men nu helt plötsligt är det torsdag och snart är det helg. Skönt att jag fick tillbaka lite energi och nu äntligen ska jag även vara på jobbet en fredag och jag ska se till att njuta av fredagskänslan hela dagen.
Krämig räkpasta
ca 500 gram spagetti
1 kg räkor med skal
1 ask babytomater
2 stora vitlöksklyftor
1 chili (eller lite chiliflakes)
0,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5-1 dl pastavatten
0,5 kruka färsk basilika
0,5 dl vitt vin
olivolja
salt och svartpeppar
Skala räkorna
Koka spagettin enligt förpackningens anvisningar.
Skär vitlök och chili i små bitar och fräs i olivolja.
Häll i crème fraiche, grädde, vitt vin, salt och peppar.
Koka ihop på svag värme.
Hacka basilikan, häll ner i såsen.
När spagettin nästan är klar, ta ca 1 dl pastavatten och häll i såsen.
Dela tomater och tillsätt till såsen.
Vänd ner den kokta spagettin, rör runt och smaka av.
Rör ner räkorna och smaka av.