Men när jag testade den här salladen första gången så var det en ensamrätt och då ville jag ha champinjoner i salladen för att göra den lite matigare. Det är jättegott med en fräsch citrondressing till salladen som jag enkelt blandar ihop av crème fraîche, citron-skal och saft tillsammans med lite salt o peppar.
Grönkålssallad med kikärter och sötpotatis
600 g sötpotatis
olja
230 g kikärter (avrunnen vikt)
2 tsk olja
1 tsk paprika
1 tsk chili flakes
400 g grönkål
1 tsk olja
1 tsk pressad citron
salt
200 g champinjoner
rostade och salta pumpa-och solroskärnor
Skala sötpotatisen och skär i bitar.
Lägg på en plåt och ringa över olja och krydda med salt och svartpeppar.
Tillaga i ugnen i 20 minuter.
Skölj kikärterna och blanda med olja, paprika och chili flakes.
Ta ut sötpotatisen och häll på kikärterna.
Krydda med salt och sätt in i ugnen 10 minuter till.
Dela champinjonerna i mindre bitar och stek dem.
Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i bitar och lägg i en bunke eller plastpåse.
Tillsätt olja, pressad citron och lite salt.
Massera ett par minuter så grönkålen blir mjuk.
Lägg den på ett stort fat.
Lägg champinjonerna på grönkålen.
Sprid ut sötpotatis och kikärter på grönkålsbädden och champinjonerna.
Strössla över rostade och salta pumpa-och solroskärnor, som du antingen rostat själv eller köpt färdiga.
Man blir så glad över alla vackra färger som samsas på tallriken, för att inte tala om alla goda smaker. Ni måste testa! Inspiration från Sandra Callermo
Nu är min första semesterperiod slut, snyft, och i morgon är det dags för första arbetsdagen av fem innan det är dags för ytterligare semester. Det känns ganska bra trots allt, det jobbiga blir att jag måste ställa klockan och även gå o lägga mig i tid. Jag älskar semesterlunken utan tider att passa och att vara vaken sent.
Men jag kan inte ljuga om att det känns otroligt bra att jag har semesterdagar kvar, för jag är inte helt klar med sommar o semester än. Men jag har inte bestämt hur länge jag tänker ha semester i augusti. Planen från början var ju att vi skulle till Spanien så jag har semester till den 19:e men med tanke på att vi skippar Spanien-resan börjar jag nog jobba lite tidigare och sparar några semesterdagar. Men vi får se hur jag känner och när jag känner mig redo för att starta hösten.
Nu ska jag kolla vad jag ska ha för kläder imorgon, att matlådorna är klar och att jobb-datorn är nerpackad.
Njut av söndagkvällen!