Då åt vi den till kyckling och i dag åt vi den till lax. Passar perfekt till båda!
Ajvarsås
2 dl turkisk yoghurt
0,5-1 dl ajvar relish
flingsalt
nymald svartpeppar
Blanda ihop yoghurt och ajvar.
Smaka av med salt och peppar.
Förvara i kylskåp till servering.
Som vanligt när man gör sådana här kalla såser så får man anpassa mängden efter eget tycke o smak. Ajvar relish finns både i en stark och en svag variant, jag använde den svaga den här gången (för den hade jag hemma).
Nu har jag äntligen landat i soffan efter ännu en kväll i bilen för att skjutsa barn till och från träningar. Teet smakar extra gott nu när jag väl kan koppla av i ett nystädat hem och inte har några fler måsten ikväll. Så det lär bli mer än en kopp i kväll 😀
Vi har fullproppat program fram till söndagkväll så det lär inte bli mycket slöande i soffan nu några dagar så det gäller att passa på de minutrar jag kan. Jag som älskar att slöa lär behöva semester på måndag 😀