Nyss var det en stressig tisdag och veckan kändes evighetslång, men nu är det helt plötsligt fredag igen. Hur gick det till?! Vi ska grilla med grannarna ikväll, en sista grillkväll inför vintern. Men jag förmodar att ni är många som ska ha taco-fredag ikväll. Kanske dags att variera köttfärsen med lite kyckling och servera den som en gratäng.
Inspirerad av
denna paj gjorde jag en kycklingtacogratäng till gårdagens mysiga snart-är-det-helg-middag. En smakrik krämig gratäng med taco-smak som gjorde att hela familjen tyckte om den.
Kycklingtacogratäng
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
0,5 kg vitkål
salt o peppar
2 påsar taco-kryddmix
3 dl crème fraiche
2,5 dl grädde
riven ost
Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs på låg värme tills det mjuknar.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek den klar. Salta lite o peppra.
Blanda ihop lök, vitkål och kyckling.
Tillsätt taco-krydda, crème fraiche och grädde.
Rör om och låt puttra en stund.
Häll kycklingröran i en ugnsform och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 20 min.
Servera med en god sallad och tacochips.
Det här blev verkligen gott. Ida och Isak tyckte det var lite för mycket vitkål medan jag gärna hade haft lite mer av just den goda vitkålen. Perfekt att använda vitkål nu på hösten när den är billig och god.
Visst vet ni att det finns sockerfri tacokrydda? Det är inte så lätt att hitta men det finns.
|
God gratäng i formen, nu saknas bara lite ost och ca 20 minuter i ugnen. |
|
Maten är klar! |
|
Servera den goda gratängen med sallad och ev tacochips. |