Tacopizza har varit en favorit i vår familj så länge som jag kan minnas, även innan barnen fanns. Ett tag åt vi den så ofta så jag blev lite less den men nu var det riktigt längesen och då var den extra god igen.
Taco-pizza
Pizzadeg (pan pizza)
50 g jäst
4 dl vatten, ljummet
2 msk olja
1 tsk salt
1 l vetemjöl
Smula jästen i bunken. Häll över vattnet och rör till jästen löst sig.
Tillsätt övriga ingredienser.
Knåda till en smidig deg.
Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
Platta sedan ut degen i en smord långpanna.
Fyllning
1 kg köttfärs
2 påsar taco-krydda
vatten
Stek köttfärsen och krydda enligt krydd-mixens anvisningar.
Sprid ut köttfärsen på pizzadegen.
Sprid ut över köttfärsen:
1-2 gröna paprikor i skivor
4-6 tomater i skivor
feferoni
Cf-topping
5 dl crème fraiche
1 dl majonäs
4 dl riven ost
2 krm svartpeppar
Blanda ihop och bred ut över pizzan.
Grädda i 250 grader i 15-25 minuter.
Till pizzan brukar jag servera grönsaker i småskålar på samma sätt som man gör till tacos, så får var o en blanda ihop sin egna sallad.