Snart har rabarbern växt till sig så vi kan göra årets första rabarberpaj men i väntan på den får vi njuta av äppelpaj. Inte så illa det heller.
Äppelpaj med kokos
600 gram äpplen
0,5 dl socker
1,5 tsk kanel
Smuldeg med kokos
150 gram smör
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 dl kokos
1,5 dl havregryn
Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke.
Blanda med smöret till en smuldeg.
Skala, kärna ur och klyfta eller skiva äpplena. Blanda med kanel och socker.
Smörj en pajform lite grann. Täck botten med äppelbitarna.
Strö över smuldegen och baka äppelkakan i 175 grader ca 35 minuter tills den fått fin färg.
Ta ut och låt svalna något innan servering.
Krispig och god äppelkaka där man anar kokossmaken som blandar sig med de övriga goda smakerna som t.ex. kanel. Jag vill definitivt ha vaniljsås till äppelpaj. Vad tycker ni är godast - glass, vaniljsås eller grädde?