Karuselltårta med choklad- och jordgubbsfyllning
Botten:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Chokladfyllning:
0,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
1,5 dl vispgrädde
jordgubbar
2 dl grädde, vispad
garnering
Botten
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjölsorterna och bakpulvret, och sikta ner.
Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i 7 minuter i 200 C.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten.
Chokladfyllning
Rör ihop socker och kakao. Rör ner grädden.
Låt svälla ihop i kyl i 30 minuter.
Vispa upp chokladkrämen.
Bred mosade jordgubbar över tårtbotten.
Bred sedan på chokladkrämen.
Skär bottnen i 4 cm breda remsor.
Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet.
Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.
Bred vispad grädde runt hela tårtan och garnera på valfritt sätt.
Ida: "Det här är den godaste tårtan jag nånsin har ätit. Sån vill jag ha när jag fyller år"
Olivia: "Den här var så himla god. Den blev aldrig torr och tråkig. Bra när det inte var så mycket botten utan mer fyllning"
Ja ni hör - den var väldigt populär och jag håller med i deras lovord.
Den här tårtan kan man ju fylla med vad man vill. Den här gången valde jag både choklad och jordgubbar för jag kunde inte välja bara en smak. Dessutom tycker jag att det är så gott med fräscha bär till choklad.
Olivia: "Den här var så himla god. Den blev aldrig torr och tråkig. Bra när det inte var så mycket botten utan mer fyllning"
Ja ni hör - den var väldigt populär och jag håller med i deras lovord.
Den här tårtan kan man ju fylla med vad man vill. Den här gången valde jag både choklad och jordgubbar för jag kunde inte välja bara en smak. Dessutom tycker jag att det är så gott med fräscha bär till choklad.