Go'kväll från sjukstugan. Ida är i stort sett frisk nu, men både jag och Olivia är riktigt förkylda men tack vare alvedon, nässpray, rinexin, astmaspray och halstabletter lyckas jag vara på jobbet. Kanske inte det smartaste då risken är stor att jag smittar mina kolleger men det är fullt upp med utbildningar den här veckan som jag varken vill eller bör missa.
Jag vet inte vad det är med det här receptet. Det verkar inte vilja publiceras. Jag bjöd på denna italienska lax när jag
fyllde år i somras men glömde publicera receptet då och nu är det flera veckor sedan vi åt laxen igen och först nu får ni receptet. Inte likt mig :) Men den som väntar på nå gott….
Italiensk lax
10 potatisar
500 g lax (utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja, gärna med vitlök
flingsalt
ruccola
körsbärstomater
italienskt örtsalt (eller salladskrydda)
Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
Fördela ut dem på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Ta 0,5 dl av olja från tomaterna.
Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i 225 grader cirka 20 minuter.
Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar.
Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna.
Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i ytterligare10 minuter eller tills lax och potatis är färdig.
Ta ut potatisen och laxen från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater, ruccola och körsbärstomater.
Lägg upp på ett vackert fat och servera med fetaostkräm.
Fetaostkräm
2,5 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
0,5 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite italienskt örtsalt (eller salladskrydda)
Mosa sönder fetaosten med en gaffel.
Mosa ihop med crème fraiche och kryddor.
Smaka av till en god kräm/röra.
Enkel och riktig god fiskrätt som tillagas i ugnen och serveras med en fetaostkräm som man blandar ihop på nån minut. Kan det bli bättre? Passar perfekt som bjudrätt trots dess enkelhet. När jag hade den på
mitt buffébord i somras tog den slut innan jag hann smaka. Inte kunde jag tro att fiskrätten skulle bli mest populär.