Förra veckan åt vi en god Chicken Tikka Masala som jag har glömt att ge er receptet på, så här kommer det. Bättre sent än aldrig.....
Chicken Tikka Masala
1 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
salt
400 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1,5 dl matlagningsgrädde
Skala och skiva lök, vitlök och morot.
Bryn i en gryta eller stekpanna.
Tillsätt tomaterna och låt koka tills moroten har mjuknat.
Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare.
Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.
Bryn kycklingen i stekpannan. Krydda med salt och ingefära.
Tillsätt sedan kryddmixen till kycklingen.
Lägg över kycklingen till grytan med tomatsåsen.
Låt koka under lock ca 10 minuter.
Rör ner yoghurt och grädde och koka ytterligare ca 2 minuter.
Servera med ris och grönsaker.
Mmmm så gott och smakrikt. Det här kommer vi göra snart igen. Perfekt att äta med broccoli och andra stekta grönsaker om man vill undvika kolhydraterna. Om du steker kycklingen en dag i förväg går det fort att fixa middagen när du kommer hem trött och hungrig.
Nu blir det tv-soffan resten av kvällen med sista avsnitten av både Morden i Sandhamn och Homeland. Såå spännande!
Nu blir det tv-soffan resten av kvällen med sista avsnitten av både Morden i Sandhamn och Homeland. Såå spännande!