Äntligen blev det riktigt sommarväder även här hos oss. Man blir ju en aning avundsjuk när man hör om finvädret (bästa på flera år) i södra Sverige. Så självklart firade vi vädret med att grilla.
Grillade tjocka revbensspjäll med thai-chili-sås
1,5 kg revbensspjäll
1-2 l vatten, så att det täcker spjällen
salt
hela vitpepparkorn
hela svartpepparkorn
många droppar tabasco
1-2 l vatten, så att det täcker spjällen
salt
hela vitpepparkorn
hela svartpepparkorn
många droppar tabasco
marinad/glaze
1 dl thai-chilisås
1 tsk sesamolja
2 tsk ketjap manis
1 tsk salt
Koka upp vatten, tillsätt kryddor.
1 dl thai-chilisås
1 tsk sesamolja
2 tsk ketjap manis
1 tsk salt
Koka upp vatten, tillsätt kryddor.
Dela köttet i mindre bitar, lägg det i kastrullen och sjud det under lock 1 timme.
När revbenen kokat färdigt ta upp dem ur buljongen.
När revbenen kokat färdigt ta upp dem ur buljongen.
Hit kan förberedas dagen innan.
Blanda thai-chilisås, sesamolja, ketjap manis och salt i en skål.
Pensla de kalla revbensspjällen med marinaden/glazen.
Låt ligga i kylskåpet minst en timme.
Grilla några minuter på varje sida tills de har fin färg.
Pensla de kalla revbensspjällen med marinaden/glazen.
Låt ligga i kylskåpet minst en timme.
Grilla några minuter på varje sida tills de har fin färg.
Revbensspjäll är sååå gott att grilla. Men kom ihåg att förkoka dem först så blir de saftiga och det går fort på grillen. Man blir dock en aning kladdig för enda sättet att äta dem är ju att hålla i med händerna och gnaga. Så det är kanske ingen bra bjudrätt :) Vill man inte grilla kan man tillaga spjällen i 175 grader i ca 30 minuter.
När du väl har köpt hem Ketjap Manis måste du prova den här goda kycklingen. En av mina favoriter framför allt för att man slipper steka kycklingfiléerna och såsen blir gudomligt god med bl.a. Ketjap manis.
Nu ska jag gå ut och njuta av den fina, soliga, varma, vindstilla och underbara kvällen.