Då var första finalmatchen avklarad och den glömmer vi fort och riktar in oss på morgondagens match istället. Lule måste bli mycket bättre om de ska vinna, tack o lov för att vi har en storspelande JG i mål. Nä nu glömmer vi hockeyn och tar lite lördagsmys med Fångarna på fortet istället. Vad gör ni denna lördagskväll?
Igår till middag åt vi en god kycklinggryta med indisk touch.
Indisk tomatkyckling
1 kg kycklingfiléer
olja till stekning
300 g kokosmjölk
500 g passerade tomater
Kryddpasta
2 msk rapsolja
4 msk färskriven ingefära
1,5 msk garam masala
2 tsk malen spiskummin
2 tsk kardemumma
2 msk flytande honung
2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
Börja med kryddpastan, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Servera med ris och sallad.
Vi är lite inne på indisk mat just nu trots att vi inte har provat "riktig" indisk mat speciellt ofta, så vi har ingen större koll på hur det ska smaka. Men det här tyckte vi alla om och åt med god aptit, fast egentligen vet vi ju inte hur indiskt det smakade :) Men vad gör det bara det är gott! Det blir förmodligen ännu godare och mer smakrikt om man maler hela kryddor, men det hade jag inte tid till igår så jag gjorde en snabbvariant med malda kryddor
lördag 13 april 2013
Pyntat och klart
En dryg timme kvar till nedsläpp och vi är redo! Huset är städat, pyntat och klart, så nu kör vi. B.S.T.L!
Ni som inte är från Luleå och kanske inte ens hockeyintresserade (finns det såna) har nog ingen aning om vad B.S.T.L betyder. Det är Luleås "slogan" i år och står för Bucklan Ska Till Luleå.
Ska försöka ta mig ut på en promenad nu för att lugna nerverna och köpa hem lite hockeygodis (= muta för att Ida ska roa sig och vara tyst).
Ses senare med receptet på den goda indiska kyckling vi åt till middag igår. Kom ihåg att hålla tummarna för rätt lag nu :)
Ska försöka ta mig ut på en promenad nu för att lugna nerverna och köpa hem lite hockeygodis (= muta för att Ida ska roa sig och vara tyst).
Ses senare med receptet på den goda indiska kyckling vi åt till middag igår. Kom ihåg att hålla tummarna för rätt lag nu :)
fredag 12 april 2013
Fint meddelande
Go'kväll på er! Har fredagskänslan infunnit sig hos er? Här är det fredagskänsla, Let's Dance på tv:n och en trött familj i soffan. Precis som vilken fredag som helst :)
Vissa dagar blir man extra glad när man tar in posten, t.ex. idag då jag hade ett fint meddelande i brevlådan. Det ska bli spännande att prova fonden sen när jag väl öppnar paketet, men först ska den få ligga framme ett tag med den fina texten uppåt. Längtar ni till sommaren? Det gör jag! Den här veckan har Ida gått simskola och jag har tillbringat en hel del tid i ett varmt och fuktigt badhus och drömt mig bort till ett varmt och fuktigt Turkiet. Längtan blir ju inte mindre när man ser alla sommarsmaker i butikerna t.ex. Ramlösa som kommit ut med två nya smaker Sicilian lemon & raspberry och Key lime & pineapple. Låter riktigt läskande, jag som älskar kolsyrat smaksatt vatten.
Vissa dagar blir man extra glad när man tar in posten, t.ex. idag då jag hade ett fint meddelande i brevlådan. Det ska bli spännande att prova fonden sen när jag väl öppnar paketet, men först ska den få ligga framme ett tag med den fina texten uppåt. Längtar ni till sommaren? Det gör jag! Den här veckan har Ida gått simskola och jag har tillbringat en hel del tid i ett varmt och fuktigt badhus och drömt mig bort till ett varmt och fuktigt Turkiet. Längtan blir ju inte mindre när man ser alla sommarsmaker i butikerna t.ex. Ramlösa som kommit ut med två nya smaker Sicilian lemon & raspberry och Key lime & pineapple. Låter riktigt läskande, jag som älskar kolsyrat smaksatt vatten.
torsdag 11 april 2013
Fetaostfylld lax
Så skönt med en hemmakväll. Jag kom hem vid halv sju och drog snabbt på mig mjukisbyxor för nu vill jag inte ut nå mer ikväll utan bara sitta vid tv:n och slöa. Det märks att jag inte har varit hemma så mycket den här veckan, påsken är inte bortstädad, tvättstugan svämmar över och det är grejer överallt. Men det fixar jag imorgon för ikväll ska jag bara njuta och slöa (förutom en tvätt som ska hängas snart).
Dagens middag för mig blev rester från måndagens goda lax och broccolimos.
Fetaostfylld lax
4 portionsbitar lax, gärna med skinnet kvar för då håller laxen ihop så fint
200 g fetaost
1 dl grädde
2 tsk fryst basilika
salt o peppar
Mosa fetaosten tillsammans med grädden. Tillsätt hackad basilika.
Salta och peppra laxen och skär en skåra längs med hela laxen.
Fyll med fetaoströran.
Lägg de fyllda laxbitarna i en smord ugnsform.
Tillaga i 200 grader i ca 15 minuter.
Så gott! Broccoli- och blomkålsmås är min nya favoriter till lax. Har ni provat än? Ida mosade potatis tillsammans med broccolimoset och tyckte att det var jättegott. Fetaost är ju ganska salt och det passar ju perfekt till lax som behöver saltas ganska mycket för att bli riktigt god. Om det blir kvar fetaoströra så går det utmärkt att servera den kall till fisken som ett extra tillbehör. Den här gången kryddade jag fetaosten med basilika men det går ju att variera efter tycke och smak, nästa gång blir det kanske rödlök och kapris.
Vad har ni för planer för helgen? Vår helg lär handla omstädning och hockey för nu äntligen drar finalserien igång med två matcher redan i helgen. Heja Luleå - B.S.T.L!
Dagens middag för mig blev rester från måndagens goda lax och broccolimos.
Fetaostfylld lax
4 portionsbitar lax, gärna med skinnet kvar för då håller laxen ihop så fint
200 g fetaost
1 dl grädde
2 tsk fryst basilika
salt o peppar
Mosa fetaosten tillsammans med grädden. Tillsätt hackad basilika.
Salta och peppra laxen och skär en skåra längs med hela laxen.
Fyll med fetaoströran.
Lägg de fyllda laxbitarna i en smord ugnsform.
Tillaga i 200 grader i ca 15 minuter.
Så gott! Broccoli- och blomkålsmås är min nya favoriter till lax. Har ni provat än? Ida mosade potatis tillsammans med broccolimoset och tyckte att det var jättegott. Fetaost är ju ganska salt och det passar ju perfekt till lax som behöver saltas ganska mycket för att bli riktigt god. Om det blir kvar fetaoströra så går det utmärkt att servera den kall till fisken som ett extra tillbehör. Den här gången kryddade jag fetaosten med basilika men det går ju att variera efter tycke och smak, nästa gång blir det kanske rödlök och kapris.
Vad har ni för planer för helgen? Vår helg lär handla om
onsdag 10 april 2013
Snackoliver från Zeta
Äntligen har jag några minuter då jag kan sitta ner vid datorn med min kopp te. I går kom jag inte hem förrän halv elva, och eftersom jag är såå kvällstrött dröjde det inte länge innan jag hade lagt mig. I dag kom jag hem halv åtta och då ville Olivia gå på en promenad och det tackade jag inte nej till trots att jag hade en brödbeställning. Så nu när jag precis har satt in två kanelbullesockerkakor i ugnen har jag äntligen fått en dejt med datorn och tekoppen.
Jag och Ida älskar oliver! Gissa om vi blev glada när vi upptäckte Zetas nyhet - Snackoliver. Perfekta att t.ex. ta med på utflykten eftersom de är förpackade i små "on-the-go"-påsar utan lag. Eftersom det bara är jag och Ida som äter oliver hos oss så var det bra med en inte allt för stor förpackning dessutom. I måndags till laxen provade vi oliverna med citronsmak för citron och fisk är ju en perfekt kombination. De var såå goda. Ida har redan börjat planera vilken smak vi ska prova nästa gång för det finns ju 6 olika smakvarianter.
Jag och Ida älskar oliver! Gissa om vi blev glada när vi upptäckte Zetas nyhet - Snackoliver. Perfekta att t.ex. ta med på utflykten eftersom de är förpackade i små "on-the-go"-påsar utan lag. Eftersom det bara är jag och Ida som äter oliver hos oss så var det bra med en inte allt för stor förpackning dessutom. I måndags till laxen provade vi oliverna med citronsmak för citron och fisk är ju en perfekt kombination. De var såå goda. Ida har redan börjat planera vilken smak vi ska prova nästa gång för det finns ju 6 olika smakvarianter.
måndag 8 april 2013
Matsedel v.15 april 2013
Idag var Ida tillbaka på förskolan efter att ha varit hemma med hosta/astma i slutet av förra veckan, tyvärr är hostan inte helt borta och i morse vid fyra-fem väckte hon mig med sitt hostande. Det börjar kännas nu att jag vaknade liiite för tidigt. Ska bara se klart Elementary sen ska jag skynda mig i säng. Har ni börjat se den nya Sherlock Holmes-serien Elementary? Vad tycker ni?
Med en stressig vecka framför oss är det skönt att ha planerat in lite middagar.
Matsedel v.15 april 2013
Må: Fetaostfylld lax, potatis och broccolimos
Ti: Korv och makaroner (Olivia lagar)
On:
To: Hemmagjord pizza (Isak lagar)
Fr: Chicken Vindaloo
Lö: Småplock till tv-hockeyn
Sö:
Vi har en vecka med många aktiviteter framför oss så vi får se om vi klarar att hålla oss till planen, men det är i alla fall skönt att ha en plan. På söndag är det hockeyfinal hemma kl.16 så vi får se vilka som ska gå på hockey och vilka som är hemma och äter.
Med en stressig vecka framför oss är det skönt att ha planerat in lite middagar.
Matsedel v.15 april 2013
Må: Fetaostfylld lax, potatis och broccolimos
Ti: Korv och makaroner (Olivia lagar)
On:
To: Hemmagjord pizza (Isak lagar)
Fr: Chicken Vindaloo
Lö: Småplock till tv-hockeyn
Sö:
Vi har en vecka med många aktiviteter framför oss så vi får se om vi klarar att hålla oss till planen, men det är i alla fall skönt att ha en plan. På söndag är det hockeyfinal hemma kl.16 så vi får se vilka som ska gå på hockey och vilka som är hemma och äter.
söndag 7 april 2013
Gott och enkelt med thaichilimarinerad kyckling
Nu är vi redo för vardagen igen efter en veckas påsklov. Veckan som kommer blir en riktigt stressvecka med många aktiviteter på kvällarna och långa dagar på jobbet. Ida ska gå intensiv-simskola varje dag i två veckors tid och tyvärr krockar det med en intensiv jobb-vecka. Men med mycket pusslande och eventuellt lite hjälp från mormor och morfar kommer vi att lyckas. Vilken tur att Luleå redan har avgjort semifinalserien så att vi inte behöver anpassa oss efter nån hockey förrän på lördag då finalerna drar igång.
Dagens middag blev familjens grillfavorit som vi ofta lagar på sommaren - thaichilimarinerade grillade kycklingfiléer. Det är så himla enkelt, så ni måste prova. Börja med att dela kycklingfiléerna i ca 3 delar, lägg dem i en plastpåse tillsammans med thaichilisås, soja och lite olja. Låt marinera i minst en timme, gärna lite längre och sen är det bara att grilla. Servera sedan med valfritt tillbehör, t.ex. risoni, pitapröd, pommes frites eller bara en god sallad och en dressing med turkisk yoghurt och thaichilisås. Lova nu att ni provar det här nästa gång ni ska grilla!
Dagens middag blev familjens grillfavorit som vi ofta lagar på sommaren - thaichilimarinerade grillade kycklingfiléer. Det är så himla enkelt, så ni måste prova. Börja med att dela kycklingfiléerna i ca 3 delar, lägg dem i en plastpåse tillsammans med thaichilisås, soja och lite olja. Låt marinera i minst en timme, gärna lite längre och sen är det bara att grilla. Servera sedan med valfritt tillbehör, t.ex. risoni, pitapröd, pommes frites eller bara en god sallad och en dressing med turkisk yoghurt och thaichilisås. Lova nu att ni provar det här nästa gång ni ska grilla!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)