Till gårdagens laxmiddag gjorde jag en smakrik grönsaksröra med Ajvar relish, som även blir dagens lunch.
1 zucchini
1 gul lök
1 morot
olivolja
1 msk kycklingfond
2 dl mild ajvar relish
2 dl vatten
salt o peppar
Skölj och tärna zucchini. Skala och hacka löken. Skala och riv moroten grovt.
Fräs zucchinin och lök i oljan ca 3 minuter. Tillsätt moroten och fräs en minut till.
Blanda i fond, ajvar och vatten.
Koka upp såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
God grönsaksröra med mycket ajvar som passar perfekt till ugnsstekt lax och ris. Fungerar nog även bra till kyckling, eller som en vegetarisk rätt tillsammans med god pasta. Man skulle kunna kalla det för en variant på ratatouille.
Nu ska jag springa över gatan till glasögonaffären och se om de har tid att hjälpa mig hitta ett par snygga bågar. Vi hörs senare!