Vi fick över jättemycket kött efter gårdagens grillmiddag så resterna använde jag till en god köttgryta idag.
Köttgryta av köttrester
stekt eller grillat kött
1 paket bacon
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
0,5-1 dl mjölk
100 g philadelphiaost
1,5 msk fond
1 tsk sambal oelek
Ta ev. bort yttersta från köttet för att få bort värsta grillsmaken, skär sedan köttet i mindre bitar.
Stek bacon och dela i mindre bitar.
Pressa i vitlöken och bryn med baconet sista minuten.
Koka upp grädde, mjölk, ost, fond och sambal.
Tillsätt kött, bacon och vitlök.
Koka ihop några minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar, men tänk på att både fond och bacon är väldigt salt.
Jag åt köttgrytan till vitkålssallad och broccoli medan övriga familjen även åt pasta. Alla åt och tyckte det var gott. Grillat kött kan bli lite tråkigt att äta som rester men det här var ett jättebra sätt att ta reda på köttresterna efter en grillmiddag.
Jag var sugen att baka nå i dag men det hann jag inte med eftersom det var dags för Idas dans igen efter sommaruppehållet. Men förhoppningsvis hinner jag baka i veckan nån dag för jag såg ett recept på hjortronpaj som jag blev så sugen på. Oj, kom på att jag inte har planerat veckans middagar än det måste jag sätta mig och göra när barnen har lagt sig. Men det lär inte bli så jätterolig vecka i matväg för veckan innehåller långa arbetsdagar, många aktiviteter för barnen och en man som ska till Stockholm i två dagar och på älgjakt hela helgen.