måndag 30 juli 2012

Grillade fyllda kycklingfiléer

Efter en mulen och regning dag i går vaknade vi upp till sol idag igen. Perfekt då jag ska ha gamla kompisar på fika i dag, så jag hoppas vädret håller i sig så att vi kan sitta ute. (För då slipper jag ju städa innan de kommer). Jag har så mycket fikabröd i frysen så jag tänker inte baka nå nytt och det känns väldigt konstigt att inte stå i köket inför besök. Måste ta en promenad till stan först i alla fall för mitt chai-te håller på att ta slut och till dagens gäster duger inget annat te "endast det bästa är gott nog".

På tal om "endast det bästa är gott nog" så var vi på kalas i går och blev bjudna på grillad entrecôte och oxfilé. Mums! Tillsammans med en krämig potatisgratäng, mango- och avokadosalsa, tomat- och chilisalsa, såser och sallad var det en underbar middag.

Det var de här goda kycklingfiléerna vi åt i fredags till middag tillsammans med en krämig och god pasta.
Grillade fyllda kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
4 salamiskivor
pesto
1 boll mozzarella
salt o peppar

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik upp dem.
Stryk på ett lager pesto på båda insidorna.
Lägg dit en skiva salami och skivad mozzarella.
Vik ihop kycklingen.
Salta och peppra.
Grilla några minuter på varje sida. Skär i kycklingen så att du är säker på att den är genomstekt som är så viktigt när det gäller kyckling.

Så otroligt gott det här var. Men det blir nog några justeringar nästa gång. Mozzarellan rann ut lite för enkelt så nästa gång provar jag kanske en annan ost eller så försöker jag få mozzarellan längre in i filén så kanske den stannar kvar lättare. Jag har en liknande variant på kyckling som tillagas i ugn men det här var första gången som jag grillade fyllda kycklingfiléer, oftast när vi grillar kycklingfiléer så marinerar vi dem i thaichilisås innan grillning. Det är jättegott och jätteenkelt.

Vikt upp kycklingfilén och "smörat" med röd pesto.

En salami-skiva och mozzarella lägg på sedan.

Den här gången använde vi halster, 
men grillmästaren sa, efter grillningen, att det går nog lika bra utan.

söndag 29 juli 2012

Krämig pasta

I morse vaknade jag före sju av att Isak slog på tv:n alldeles för högt. Det fanns inte en chans att jag kunde somna om så det var bara att stiga upp. I dag är det mulet för första gången på flera dagar så vi fortsätter nog att städa våra förråd, men väljer dem inomhus. Undra om vi ska välja gamla pannrummet eller tvättstugan? Eller så blir det en slöar-dag för jag vaknade med huvudvärk som inte har gått över än och då lockar soffan liiite mer än förråden. I går avslutades Isaks hockeyskola så det känns konstigt att hela familjen är hemma och lediga samtidigt i dag, det har inte hänt ofta den här sommaren.

Här är receptet på den goda pastan vi åt i fredags till de grillade kycklingfiléerna.
Krämig pasta
pasta
pesto
grädde
turkisk yoghurt
svartpeppar

Koka pastan. Häll bort vattnet.Blanda i några matskedar pesto.
Häll i lite grädde och turkisk yoghurt.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med nymalen svartpeppar och ev. mer pesto.

Det ska inte bli någon sås utan pastan ska bara bli krämig och god. Jag använder icas röda pesto som är nötfri och oerhört god. Jag har oftast turkisk yoghurt hemma så därför använde jag det men det går lika bra med crème fraiche. Den här pastan kan man använda som grund till en pastasallad i så fall är det bara att blanda i goda valfria tillbehör i pastan när den är klar.

lördag 28 juli 2012

Ännu en god middag

Jag har varit sugen på kräftor ett tag och i kväll slog vi till med familje-kräftskiva. Jag är inte jättegalen i kräftor som vissa är, men nån gång då och då blir jag riktigt sugen.


Man kan ju inte bara äta kräftor utan man behöver vissa tillbehör också. Bland det godaste är väl Västerbottensostpaj, men det hann orkade jag inte göra i dag. I dag blev det snabbmats-varianten så jag köpte de flesta tillbehören. Dagens kräft-tillbehör var baguetter, grönsaker, ost o kex, olika röror och aioli. Dessutom hade vi räkor som Leif var snäll och skalade innan vi satte oss för att äta. Så lyxigt!


Nu ska jag sätta mig i soffan med resten av familjen och se sommarkrysset. De övriga äter glass (i stora lass) men det är ingen favorit för mig så jag tar nog bara en kopp te. I morgon är det kalasdags igen då barnens kusin har kalas och det ryktas om att det blir grillad oxfilé. Mums!

Goood middag

Nu är jag hemma efter drygt tre timmar på loppis. I morse när vi for i väg såg det ut att bli perfekt loppis-väder, ganska varmt men mulet. Men efter ett tag kom solen fram och det blev alldeles för fint väder för att tillbringa dagen på loppis så då packade vi ihop våra grejer och åkte hem istället.


Nu ska jag snart sätta mig på altanen med dagens första kopp chai-te och njuuuuta. Igår åt vi en otroligt god middag (om jag får säga det själv), det blev precis så bra som jag hade hoppats på och det var precis det jag var sugen på. Jag fyllde kycklingfiléer med pesto, salami och mozzarella och sen grillade Leif dem perfekt. Till det åt vi en krämig pasta och sallad carprese på salladsbädd. Det var så gott så jag skulle kunna äta det i dag igen, men idag blir det kräftor och räkor. Inte helt fel det heller.

Nä nu ropar Ida och hennes kompis att de vill ha glass, bäst jag rusar innan de har rensat frysen.

Glöm inte!

Visst glömmer ni inte att komma till Coop Forums parkering på Storheden i Luleå i dag? Från klockan tio står jag där och säljer bröd. Dessutom måste ni berätta vem ni är när ni kommer och handlar av mig.


Bilen är nu fullastad av gamla prylar och nytt bröd, så snart åker jag och Olivia till dagens bakluckeloppis. Dessutom har vi packat matsäck som vi kan mumsa på när det är lugnt. Förra gången vi var där var det väääldigt lugnt för då spöregnade det. Vi orkade nog inte ens vara där i ens en timme men ändå lyckades jag sälja lite bröd. I dag hoppas vi på bättre väder och mer folk. Vi ses!

fredag 27 juli 2012

Gurk- och paprikasalsa

I dag tog vi lite paus i allt städande, måste få njuta lite av solen också. Hela förmiddan var Ida med två kompisar, de lekte, hoppade studsmatta och sprang omkring så dem såg man inte mycket av. Till lunch gjorde jag risonisallad med skinka för jag kokade alldeles för mycket risoni till middag igår. Perfekt sommarlunch!

Till gårdagens grillade kött hade jag gjort en gurk- och paprikasalsa.
Gurk- och paprikasalsa
0,5 gurka
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
0,5 röd lök
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
örtsalt
nymalen svartpeppar.

Skär alla grönsaker i små bitar lägg i en skål.Blanda ihop olja och pressad citron, krydda med salt och peppar. Häll över grönsakerna.
Låt stå och dra i kylskåp i någon timme.
Smaka av. Tillsätt mer kryddor, citron eller olja om så behövs.

Jättegott och perfekt till grillat. Det känns som att den kommer bli en klassiker hos oss.

Nu håller vi på att förbereda dagens middag som blir fyllda grillade kycklingfiléer, krämig pasta och sallad. Kanske jag gör en sallad caprese för det passar nog perfekt till kycklingen. Jag gör en variant på den här kycklingen som jag vanligtvis gör i ugnen. Har aldrig provat den på grillen tidigare så vi får väl se hur det går.

Ser ni fram emot att OS nu börjar eller är ni inte sportintresserade? Själv älskar jag sport men vi får väl se hur mycket jag hinner se. Nä nu ska jag ut i solen och duka till dagens middag. Hoppas solen skiner på er också.

Tefrukost

Efter en natt med många timmars sömn är Isak "fit for fight" igen. När han vaknade i morse var han pigg och glad och redo för ytterligare en dag på hockeyskolan. Så skönt att han inte var sjuk på "riktigt". I morse vaknade jag i tid så jag hann med min morgonpromenad och nu har jag mindre än en timme kvar på min spännande ljudbok så jag måste nog ut på en ny promenad så jag får höra slutet.


Nu är det dags för frukost och jag ska prova ett nytt te - Ljungaviken te. Det är Sölvesborg som har tagit fram ett te smaksatt med några av de frukter och bär som kommer att växa i den nya naturnära stadsdelen som heter just Ljungaviken. Tänk om Luleå också kunde ta fram ett gott te. Då skulle jag bli stolt.