Ska nog ta mig en bit paj som blev kvar från i torsdags och sätta mig ute och njuta i solen.
Hallonpannacottapaj
Botten:
75 g smör
2 dl krossade digestivekex
1 dl kokos
Smält smöret och blanda ihop med övriga ingredienser.
Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 150 gr i 10-12 min.
Låt kallna.
Pannacotta:
4 st gelatinblad
4,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
375 g hallon
300 g färskost
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Värm upp grädde och socker tills sockret smält, tag av ifrån plattan.
Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna en aning. Rör ner färskosten så den smälter helt.
Mosa hallonen med t.ex. en stavmixer, rör ner dem i smeten och vispa/rör till en slät kräm.
Häll i pannacottan på den kalla bottnen och ställ in i kyl i minst 4h.
Innan servering, ta loss springformen och lägg över pajen på ett tårtfat.
Enkel att göra! God att äta! En perfekt kombination, eller hur? Efter en kraftig middag då man ätit lite mer än man borde så var det här en fräsch efterrätt. Jag som är chokladtokig och helst vill ha choklad hela tiden saknar så klart lite choklad, speciellt eftersom choklad och hallon är så gott ihop. Nästa gång gör jag nog en chokladbotten eller garnerar med choklad. Jag läste nånstans om tips på att sätta kokos i digestivebottnar och det var verkligen gott, det kommer jag fortsätta att göra. Jag gjorde 1,5 sats pannacotta mot för originalreceptet på Tasteline eftersom jag vill ha mer pannacotta och mindre botten än vad originalet är.
De mosade hallonen är nedblandade i grädd- och ostsmeten.
Det såg så läckert och gott ut så jag var tvungen
att ta en bild innan jag hade blandat ihop allt.
Man kan tro att det är fil och sylt eller kanske en färgburk.