onsdag 5 november 2008
Pasta Carbonara
Idag gjorde jag en pasta carbonara som inte alls var lika god som den vanliga jag brukar göra, så jag orkar inte ens skriva receptet. Nu dröjer det nog ett tag tills jag carbonara-experimenterar igen. Dumt att ändra på ett vinnande koncept! Men jag gjorde i alla fall en god tomat- och mozarella-sallad på körsbärstomater.
Pepparrotsås
Ytterligare en enkel kall sås.
Pepparrotsås
creme fraiche
pepparrot
salt
citronpeppar
Blanda creme fraiche och pepparrot. Smaka av hela tiden så att det inte blir för starkt.
Krydda med salt och citronpeppar.
Pepparrotsås
creme fraiche
pepparrot
salt
citronpeppar
Blanda creme fraiche och pepparrot. Smaka av hela tiden så att det inte blir för starkt.
Krydda med salt och citronpeppar.
Löjromsås
En klassiker till ugnsstekt fisk är löjromsås.
Löjromsås
löjrom
gräddfil
rödlök
gräslök
dill
peppar
pressad citron
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Ta inte för mycket gräddfil så att såsen blir för rinnig.
Löjromsås
löjrom
gräddfil
rödlök
gräslök
dill
peppar
pressad citron
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Ta inte för mycket gräddfil så att såsen blir för rinnig.
Creme fraiche och pesto
Det här är en enkel och god sås till fisk. Jag har inte använt den till något annat, men den är nog lika god till kyckling t.ex. Jag har använt både röd och grön pesto och den blev lika god med båda, så välj den pesto du tycker är bäst.
Creme fraiche och pesto
1 dl creme fraiche
1,5 msk pesto
Blanda ihop creme fraiche och pesto. Klart att servera.
Creme fraiche och pesto
1 dl creme fraiche
1,5 msk pesto
Blanda ihop creme fraiche och pesto. Klart att servera.
Creme fraiche och thaichilisås
Det här är Olivias favoritsås. Vi använder den till det mesta, t.ex. kyckling, grönsaksdipp, fisk. Den blir lika god med turkisk yogurt.
Creme fraiche och thaichilisås
creme fraiche
thai-chili-sås
Häll över creme fraiche i en skål.
Häll thai-chili-såsen över, så att det täcker allt det vita. Rör inte om.
Creme fraiche och thaichilisås
creme fraiche
thai-chili-sås
Häll över creme fraiche i en skål.
Häll thai-chili-såsen över, så att det täcker allt det vita. Rör inte om.
tisdag 4 november 2008
Canapé med hamburgerkött
Till mingel-förrätten hade jag även canapé med hamburgerköttröra. Man kan använda rökt ren- eller älgkött istället för hambugerkött. Brödet skär du i fyrkanter, cirklar, trekanter eller någon annan form, det viktiga är att det inte blir för stora bitar.
Canapé med hamburgerkött
100 g hamburgerkött
1 dl creme fraiche
1 tsk pepparrot
liten bit purjolök
mörkt bröd, t.ex. kavring
Blanda ihop hamburgerkött, creme fraiche, pepparrot och purjolök.
Lägg det på små bitar av bröd.
Canapé med hamburgerkött
100 g hamburgerkött
1 dl creme fraiche
1 tsk pepparrot
liten bit purjolök
mörkt bröd, t.ex. kavring
Blanda ihop hamburgerkött, creme fraiche, pepparrot och purjolök.
Lägg det på små bitar av bröd.
Skagenröra
Jag gjorde en egen skagenröra med kräftor, som jag sedan fyllde i crustader. Vill man förenkla ännu mer kan man köpa färdiggjord skagenröra. Röran räckte till 1 förpackning små crustader.
Skagenröra med kräftor
Låt en burk kräftstjärtar rinna av ordentligt i sil.
Klipp dem sedan i småbitar och blanda i ganska rejält med dill och ca 1/2 finfinfinhackad schalottenlök.
Dutta i småklickar av creme fraiche och majonäs (ska vara 50/50) och blanda under tiden tills du får en tät och fin röra som precis håller ihop.
Smaka av med salt, vitpeppar och lite citron och låt stå och mogna i minst en halvtimme.
Fyll crustaderna med röran och toppa med löjrom, citronbit och lite dill.
Oftast gör jag skagenröra med både kräftstjärtar och räkor. Jag använder mer creme fraiche än majonäs, kanske 60/40, dessutom använder jag cayennepeppar istället för vitpeppar.
Skagenröra med kräftor
Låt en burk kräftstjärtar rinna av ordentligt i sil.
Klipp dem sedan i småbitar och blanda i ganska rejält med dill och ca 1/2 finfinfinhackad schalottenlök.
Dutta i småklickar av creme fraiche och majonäs (ska vara 50/50) och blanda under tiden tills du får en tät och fin röra som precis håller ihop.
Smaka av med salt, vitpeppar och lite citron och låt stå och mogna i minst en halvtimme.
Fyll crustaderna med röran och toppa med löjrom, citronbit och lite dill.
Oftast gör jag skagenröra med både kräftstjärtar och räkor. Jag använder mer creme fraiche än majonäs, kanske 60/40, dessutom använder jag cayennepeppar istället för vitpeppar.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)