fredag 6 mars 2015

Rena fat

Äntligen fredag och äntligen en ledig helg framför mig. 
Det ska vi fira med en After Work ikväll så bilen har lämnats hemma och jag sitter på bussen på väg till jobbet. Dags för jobb-dag nummer 12 på raken. Gissa om jag längtar efter lite ledigt?! 

Det är kanske nån som tänker fira helgen med en kräftbakelse, så som jag gjorde förra helgen. Eller ni slår kanske till med en hel smörgåstårta. Det här tipset passa både smått o stort.

När man sätter "geggan" runt om bakelsen eller tårtan så är det ju lätt att man grisar ner fatet och det blir inte så snyggt och trevligt att servera så sen. För att undvika smutsiga serveringsfat kan man sticka in bakplåtspapper under brödet medan man garnerar. Sen när man är klar drar man försiktigt bort pappret och man har ett rent och fint fat.


torsdag 5 mars 2015

Färgglad middag

Ännu en dag med mycket jobb och lite matlagning. 

Det har blivit mycket mackor den senaste tiden men jag försöker i alla fall ha lite klass på dem :) Dagens middag blev en hårdbrödmacka med avokado och en med gravad lax. När jag kommer hem trött och hungrig till ett tomt hus är det enkelt och snabbt att koka en kopp te och göra sig en god macka.


Men på lördag kommer familjen hem efter en sportlovsvecka i Åre och då hoppas jag att det blir nån ordning på matlagningen här i huset. Förhoppningsvis återgår då även jobbet till det lite mer normala, med 40 timmars arbetsveckor.

Det har varit rätt tråkigt och tyst här hemma den här veckan men jag är glad att barnen har fått åka slalom och haft kul på sitt sportlov. Olivia som kämpar för att få riktigt bra slutbetyg från grundskolan har visst mest vilat. Men det är hon väl värd och nu orkar hon med slutspurten i nian. Det är inte bara Olivia som har vilat, jag har ju också mest legat i soffan de få timmar jag har varit hemma.

onsdag 4 mars 2015

Världens godaste banankaka

I dag smet jag hem lite tidigare från jobbet (så det blev bara en timmes övertid) för att hinna baka lite. Jag tycker att vi alla som jobbar med detta införande har jobbat på så bra nu i flera dagar utan helgledigt så vi är värda lite go-fika i morgon. Jag hittade några bruna bananer i jobb-fiket som de var på väg att slänga. Slänga bruna bananer - det kan man ju inte göra. De är ju perfekta att baka med, ju brunare desto bättre.

Den här banankakan blir så saftig o god utan större ansträngning, det är verkligen världens godaste banankaka.


Banankaka
100 g smör, rumsvarmt
3 dl socker
Vispa ihop.

2 ägg
Vispa ner 1 ägg i taget till smörsockerblandningen.

Vispa ner
4 msk gräddfil

3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör sedan ner dem i den kletiga blandningen.

2 bananer, så bruna som möjligt
Mosa dem, rör ner i smeten.

Häll smeten i smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 45 minuter. 


Jag älskar banankakor och har provat många varianter, men jag återkommer alltid till det här receptet för det är verkligen det bästa. Vill man göra den lite roligare/godare kan man slänga ner lite hackad mörk choklad i smeten. Det blir också kanongott, men i dag var jag sugen på en chokladfri kaka.

Nästa gång ni har bruna bananer i fruktskålen se då till att baka den här kakan. Ni blir inte besvikna!

Om man använder en form med hål i mitten ska kakan gräddas ca 40 min
Om man använder en form utan hål i mitten behöver den vara inne i ugnen ca 10 min längre

måndag 2 mars 2015

Tråååkig

Ber så mycket om ursäkt, men det här är nog världens tråkigaste matblogg just nu. Jag har inte många nya recept att bjuda på, utan det är bara jobb, jobb och jobb som gäller för mig nu. Men nästa vecka hoppas jag på att få tillbaka mitt liv. Och då ska jag laga mat och baka igen för att kunna bjuda er på nya roliga goda recept.


Jag lämnar huset tidigt och kommer hem sent och då orkar jag inte mycket mer än att sätta lägga mig i soffan. Precis som jag gjort nu! Och i dag hade jag sån tur att jag fick en rulltårtebit av mamma som jag kunde njuta tillsammans med kvällsteet.

söndag 1 mars 2015

Kräftbakelse

Till gårdagens Melodifestival njöt jag av en snabbfixad kräftbakelse. Jag gjorde en kräftröra som jag sen använde i alla lager. Till skillnad mot för smörgåstårta där man brukar ha olika fyllningar i de olika lagren. Sen garnerade jag med lite olika godsaker bl.a löjrom.


Kräftbakelse
3 skivor rostbröd
Kräftfyllning
3 msk philadelphiaost
0,75 dl crème fraiche
dill
chilipeppar
salt
kräftstjärtar
Garnering
1 msk philadelphiaost
2 msk crème fraiche
ägg
löjrom
gurka
körsbärstomater
vindruvor

Kräftfyllning
Rör ihop ost och crème fraiche.
Tillsätt kryddorna och smaka av.
Dela kräftstjärtarna, jag tycker det är enklast att klippa dem. Blanda ner dem i röran.

Ta bort kanterna på brödskivorna.
Bred en tredje del av fyllningen på en brödskiva.
Lägg på nästa brödskiva och bred på fyllning även på den.
Lägg på sista brödskivan och bred på fyllning även på den.
Garnering
Blanda ihop ost och crème fraiche till garneringen.
Bred det runt brödstapeln.
Garnera med valfria tillbehör jag valde kokta ägg, vindruvor, körsbärstomater, gurka och löjrom.

För att den ska bli extra god ska man egentligen göra den en dag i förväg, men det hade jag inte tid till igår. Den hann bara vila en timme i kylskåpet innan det var dags att äta, men den var helt ok ändå. Men ännu godare i dag då jag åt resterna eftersom jag inte orkade hela igår.

Vindruvor är så gott till detta och ett måste på smörgåstårtor. Ägg och löjrom är också gott till kräftor så då valde jag att garnera även med det. Krossade ostbågar brukar bli gott och vackert att garnera kanterna med men nu hade jag tyvärr inte det hemma.

Gör en god kräftfyllning
Kantskär tre brödskivor
Bred en tredjedel av fyllningen på första brödskivan.
Fortsätt varva kräftfyllning och brödskivor
Bred kräftfyllning överst och ost- och crème fraiche-fyllning runt om.
Garnera med godsaker.

lördag 28 februari 2015

MelloMysMat

Smörgåstårta är fest, eller hur? 
Och när det är melodifestival är det också fest. Men en stor smörgåstårta kändes lite för mycket till en person så det fick bli en smarrig snabbgjord kräftbakelse som avnjöts framför årets sista deltävling i Melodifestivalen.


Efter att ha jobbat nästan tolv timmar och vaknat före f-n var min första tanke att köpa färdigmat i dag igen. Men inte hamburgare, som i går, utan i dag var planen att köpa nån färdig räkbakelse eller liten smörgåstårtebit. Perfekt att äta framför Melodifestivalen! Men väl på affären ändrades planen och jag köpte ingredienser till att göra en egen kräftbakelse istället.

Är så nöjd att jag kom på bättre tankar för det var sååå kul att vara tillbaka i köket igen. Känns som det var evigheter sedan jag gjorde nå gott i köket senast. Och en egengjord kräftbakelse med en stor klick Kalixlöjrom är ju så mycket godare än en majonnästyngd köpes-bit.

fredag 27 februari 2015

Hell Week

Inte mycket till fredagskänsla här inte!

Från och med i dag och en vecka framåt är det jobb, jobb, jobb som gäller. För nu ska det nya personal- och lönesystemet växlas in och det är mycket som måste fixas och trixas innan de nästan 10000 användarna kan släppas in och börja jobba i systemet (och få rätt lön från det också).

En hektisk vecka utan dess like, men jag ser ändå fram emot den. För nu gäller det! Detta har jag jobbat med i ett halvår och nu är "slutprovet". Men pga den stora arbetsbelastningen och allt som ska klaffa just nu har vi lite skämtsamt börjat kalla veckan för Hell week.


På väg hem från jobbet till ett tomt hus så bestämde mig för snabbmat för jag var både hungrig o trött och kände verkligen inte för att börja laga mat. Det är inte ofta jag äter hamburgare men nu var det dags och det var såå gott. Efter att ha slängt i mig hamburgaren och druckit en god kopp chai-te med skummad mjölk var det dags att åter öppna jobb-datorn för ytterligare ett par timmars jobb.


Nu har jag jobbat klart för i kväll och tar en kvällsmacka, till Let's Dance, innan jag går och lägger mig. Det blir en tidig kväll i kväll för i morgon är det tidig uppstigning. Hur ska det gå? Jag som älskar mina lugna helgmorgnar med långfrukost och pyjamasmys.

onsdag 25 februari 2015

Onsdagslyx

Nej, nu ljuger rubriken. 

I dag kan jag inte skryta om så mycket onsdagslyx. Efter att ha vaknat tre i natt med hemsk huvudvärk så har hela dagen sen tillbringats i slow-motion. Jag har varit riktigt seg och inte kan jag skryta över att jag har varit speciellt snabbtänkt heller. Kanske därför som jag var tvungen att vara kvar på jobbet till nästan sex.


Jag kom hem till ett tomt hus, tomt både på människor och mat. Så jag kokade mig en kopp te (ett måste) och tog en filtallrik med Frebaco Kvarns goda och nötfria Müsli. Just nu är det denna fruktmüsli som är favoriten i deras sortiment.

På tal om Frebaco, så var det kul att hitta detta på Twitter.


Dags för kvällens tekopp nummer två och sen ska jag sjunka ner i tv-soffan och njuta av Johan Olssons VM-guld åter igen. Så kvällen slutar kanske med lite onsdagslyx trots allt.

tisdag 24 februari 2015

Tisdagslyx

Måndagslyx i går med plockmatsrester och tisdagslyx i dag med restaurangbesök. 

Har precis kommit hem från en trevlig middag med gamla kolleger. Ett restaurangbesök som började med att servitrisen tömde ut ett stort glas vatten över min rygg. Det blev kallt! Tack o lov hade jag en kofta i väskan som jag kunde ta på mig.


Efter mycket vånda valde jag till slut 3 små rätter, där två av rätterna var goda men den tredje hade jag kunnat vara utan. Tyvärr var det mest av just den. Vi lyxade även till det med efterrätt och äter man på kinarestaurang är det väl självklart att man äter friterad banan. Nu var det länge sedan jag gjorde min bananpaj som påminner om friterade bananer. Kanske dags att att göra den snart igen! Här hittar ni det receptet.

Och vad tror ni händer när vi serveras efterrätt?! Jo servitris nummer två häller ut en hel kanna med mjölk så det stänker på min bordsgranne. Då bryter jag ihop och skrattar så att tårarna sprutar. Jag tror de behöver skicka serveringspersonalen på kurs :)

måndag 23 februari 2015

Måndagslyx

I dag var det ytterligare en dag då hela familjen var på vift på var sitt håll vid middagstid. Börjar bli lite för många sådana dagar nu. Var och en tog sig något att äta när man väl var hemma och hungrig. Själv valde jag att äta rester från lördagens melloplocktallrik, när jag kom hem från jobbet. Måndagslyx!

Mosad avokado, serranoskinka och körsbärstomater på knäckemacka.
Baguette med pepparsalami och brieost och en annan med serranoskinka.

Morgondagens middag för mig blir på restaurang med mina gamla kolleger. Ska blir himla gott och trevligt och framför allt kul att höra hur de har det numera. Det är ganska precis ett halvår sedan jag bytte jobb, men det känns som att det är flera år sedan.

söndag 22 februari 2015

Duscha eller bada utan kläder

God morgon!
Måste visa er den här roliga skylten som jag såg på ett av Luleås badhus. 


Nog tycker jag att man ska duscha även om man tänker bada med badkläder. Och undra om det verkligen är tillåtet att bada utan badkläder.

Frukost, jobb, isvägspromenad, lunch, jobb, veckoplanering, middagsmys, bastu och soffhäng.
Så ser min dag ut. Hur ser din dag ut?

lördag 21 februari 2015

Melloplock

Nu kör vi!

Dags för deltävling 3 i årets melodifestival och vi sitter redo vid tv:n med lite melloplock. Det är serranoskinka, gravad lax, spanska räkor, indiska räkor, brieost, avokado, vindruvor, körsbärstomater och baguetter. Perfekt mat att sitta framför tv:n och äta.


Nu längtar vi efter en riktigt bra låt, en vinnare. Eller hur?

Nystart

Det har väl inte undgått någon att jag nu jobbar alldeles för mycket och därmed jämt är trött på kvällarna. Så det var ett välkommet paket som damp ner i brevlådan förra veckan. Full med vitaminer och nystartprodukter. Känns som att de försöker säga mig något :) Tack Loppi!


Ida la direkt beslag på Kids Zoo-mulitvitamin, goda gele-nallar fulla av vitaminer som det är svårt att bara ta en av.

Själv blev jag nog gladast över Floradix Blutsaft, som jag hoppas ska göra mig piggare. Jag tror det räcker med lite extra järn för att åstadkomma det. Under alla mina graviditeter har jag druckit Blutsaft istället för att äta järntabletter, så jag vet att min kropp kan tillgodogöra sig det på ett bra sätt.


Andra spännande produkter i paketet var bl.a detta:
Castus fruktstänger utan tillsatt socker har vi inte hunnit prova men de verkar spännande. Hoppas de är lika goda som de ser ut. 
Chiafrön som är väldigt inne just nu har jag inte provat men nu får jag chansen att prova det i riskakor. Får dock se till att skynda mig innan barnen har ätit upp alla.
Friggs Sockerbalans är något för mig för det ska minska sötsuget. Ska genast prova och hoppas det hjälper.

fredag 20 februari 2015

Vardagsköttfärssås

Det blev en ensam-middag i dag eftersom jag blev kvar på jobbet längre än planerat. Leif och Olivia mötte jag i dörren och Isak o Ida är på språng. Med mitt numera stressade liv är det faktiskt ganska skönt med en stund i ensamhet. Så jag njöt medan jag åt spagetti o köttfärssås framför tv:n och datorn - multitasking.

Undra hur många recept det finns av köttfärssås? Många i alla fall. Mina blir aldrig samma från den ena till den andra gången. Det här receptet hittade jag på Bong Touch of Tastes hemsida och blev lite sugen att prova. Ett enkelt vardagsrecept på en god köttfärssås.


Vardagsköttfärssås
400 g köttfärs
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
2 msk Kalvfond
2 tsk oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
1 st lagerblad
Nymalen svartpeppar 

Finhacka lök och riv morot, fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med .
Häll i kalvfond, vatten och krossad tomat.
Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Många kanske tycker att spagetti och köttfärsås är snabbmat, men köttfärssås mår bra av att få koka länge. Jag försöker alltid koka den längre än de 20 minuter som stod i det här receptet. Oftast gör jag köttfärssåsen nån dag innan vi ska äta den för att sen bara värma på den vid matdags.

Snöras

Kommer ni ihåg när det såg ut så här (klicka för att se bilderna från förra veckan). Det har hängt så i ca en vecka, men nu har det varit plusgrader och i natt rasade det, så när vi vaknade såg det ut så här:


Jag misstänker att jag hörde smällen i sömnen för jag drömde i natt att ett våningshus jag skulle in i rasade ihop så man tog sig inte upp till andra våningen.

Dagen började med lite sovmorgon, så skönt trots att det bara handlar om lite drygt en halvtimme. Efter lite jobb och lite matshopping är den sen dags för veckans bästa timmar - fredagkväll! Det blir nog bara jag och Ida hemma för det är hockey på hemmaplan så då lär Leif och Olivia gå dit och Isak lär vara på fritidsgården som vanligt.

En lugn och skön hemmakväll i soffan låter som en perfekt plan för mig :)

torsdag 19 februari 2015

Potatishjärtan

Dessa smarriga potatistimbaler har jag gjort tidigare några gånger och visat på bloggen, t.ex. här. Men nu har jag förenklat dem och lägger därför upp det förenklade receptet.

På Alla-hjärtans-dag ska man frossa i hjärtan. Så självklart fick potatistimbalerna form av hjärtan.


Potatistimbaler
8 medelstora potatisar
gräslök, persilja och/eller basilika
salt
svartpeppar
1 msk rapsolja

Skala och koka potatisarna. Låt svalna.
Riv potatisen grovt på rivjärn.
Blanda potatisen med färska örter, salt, svartpeppar och olja.
Platta ut potatisen på en plåt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Använd pepparkaksformar för att ta ut fina figurer.
Lyft över till faten med en stekspade.

Det var jätteenkelt att ta ut formar från potatisplattan. Jag var lite rädd att de skulle falla sönder, men de höll ihop utan problem. När vi hade pepparkaksformar med potatisen i ugnen var det jättevarmt och ganska krångligt att få lös potatistimbalerna. Så i fortsättningen kommer jag använda mig av det här sättet. För jag kommer definitivt göra dessa igen för jag älskar smaken av örtkryddor och potatis.

Denna potatisrätt går att förbereda. Sånt gillar jag! Redan på förmidda'n kan man koka och riva potatisen och blanda ihop med kryddorna. Förvara sen detta i kylskåpet tills det närmar sig matdags. Tidigare har jag använt gräslök och persilja, men den här gången använde jag mig av favorit-kryddan Basilika och självklart blev det hur gott som helst även den här gången.

Enkla att lyfta över från plåten till tallriken.
Platta ut på plåt, värm i ugnen...
…ta ut fina figurer med pepparkaksformar.
Ni som följer mig på instagram (@matro_sara) såg tidigare i dag vilken fin energi-bricka vi hade på bordet i vårt konferensrum. En hel dag med möten då behövs det energi-påfyllning för att orka vara effektiv och kreativ även när klockan har passerat fyra. Undra vad vi ska hitta på för smarrigt och nyttigt till morgondagens möten?

Och ni har väl inte glömt att i morgon är det FREDAG!

Potatishjärtan är goda till en god köttbit och sås.

onsdag 18 februari 2015

Dubbelarbete

Så här ser det ofta ut hemma hos oss nu för tiden!
Jag som sitter vid köksbordet med både min (blogg)dator och min jobbdator framför mig. Men här ser man att Ida nog har lånat datorn några gånger, för det är inte jag som kladdar så hemskt på skärmen. Dessutom brukar skärmarna inte vara så svarta och blåa, utan det brukar vara mer jobbrelaterade grejer på dem :)


Då var rasten slut! 
Nu ska jag byta dator och läsa lite jobb-dokument innan jag ska stupa i säng.

tisdag 17 februari 2015

Fettisdag

Äntligen har jag landat hemma i soffan!
Efter att ha varit på språng i två dagar ska jag nu mysa och vila resten av kvällen och självklart mumsar jag på en semla också. Det blir faktiskt min andra köpessemla för dagen, för till nio-fikat på jobbet blev vi bjudna på en semla. Men när det är fettisdag då får man äta minst två semlor, eller hur? Men lite tråkigt att ingen av semlorna var en riktigt god hemgjord.


Nu ska jag vila ögonen i några minuter eftersom det ändå inte var något speciellt på tv (som vanligt). Sen ska jag börja planera lite mys med glitter o glamour, bubbel o snittar och schlager.

Ha en bra fortsättning på tisdagkvällen!

Helstekt fläskytterfilé på grönsaksbädd

Att helsteka kött i ugn är enkelt, smidigt och gott. Att sen servera köttet på en grönsaksbädd gör det ytterligare lite godare och mycket vackrare. Detta var vår sena alla-hjärtans-dag-middag, men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge.


Helstekt fläskytterfilé på grönsaksbädd
1 fläskytterfilé
1 zuchini
2 stora morötter

Bryn filén runt om i en stekpanna, salta och peppra.
Sätt den i en ugnsfast form med stektermometer.
Tillaga i 175 grader till en innertemperatur på 70 grader.
Strimla morötter och zuchini.
Stek i olivolja och krydda med örtsalt.
Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat.
Skiva köttet och lägg på grönsakerna.
Servera!


På alla hjärtans dag åt vi helstekt fläskytterfilé, grönsaker, potatishjärtan, ugnsbakad tomathalva och pepparsås. Mmmm vad gott det var och snabbfixat var det utan konstiga ingredienser. Jag hade ju inte planerat maten speciellt mycket förrän det var dags att börja tillaga den så dessa ingredienser hade jag hemma (och oftast har hemma dessutom).

måndag 16 februari 2015

Dags för mellanmål

Fick lite varuprover från Wasa med nya sandwich, den ena med smak av yoghurt och den andra med smak av ost. Vilken smak väljer ni? Färdiggjorda mackor - enkelt mellanmål att ta med sig ut på isen, i skidspåret, till jobbet eller hemma i soffan.


Krångligare att ta med sig men snäppet godare är semlor och nu har även jag provat årets snackis - semmelwrapen. Den var enklare att äta och grädden o mandelmassan var jämnare fördelad, men just den här varianten hade för lite kardemumma i bulldegen och alldeles för söt grädde.

Jag hoppas att morgondagens mellanmål blir semlor för imorgon är det ju dags för den riktiga semmeldagen - fettisdag. Det har ni väl inte missat?

söndag 15 februari 2015

Matsedel v.8 mars 2015

Det var länge sedan jag publicerade en veckomatsedel men nu tyckte jag det var dags igen. Hoppas ni hittar lite inspiration och får lite idéer från den. Eller att ni kanske följer den rakt av :) 

Matsedel v.8 mars 2015
Må: Spagetti och köttfärssås
On: Köttgryta och pressad potatis
To: Lax på spenatbädd med tagliatelle
Lö: Italiensk fläskfilé och klyftpotatis
Sö: Kassler- och äppelgryta och ris


Lax på spenatbädd var dagens middag hemma hos oss, till Olivias, men inte Isaks, stora glädje. Den lax-rätten är verkligen hur god som helst och vi verkar aldrig ledsna på den. Sen har vi även kokat köttgryta och köttfärssås för att snabbt kunna värma på i veckan. Vad har ni för tips för att få vardagsmaten att fungera?

Chokladmuffins med hallonmousse

Gårdagens fika var godaste chokladmuffinsen med ett hjärta av hallonmousse. 

Oj, oj, oj så goda de var. Det här är det absolut bästa receptet på muffins. Ni måste prova! De blir så saftiga och med kraftig chokladsmak trots att man endast använder kakao och inte mörk choklad. Den fräscha hallonmoussen passade perfekt och är så mycket godare än all frosting man använder till cupcakes.


Chokladmuffins
1 dl kakao
1+1 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna.
Vispa smöret och resten av sockret poröst.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och kakaomjölkblandningen i smörvispet.
Häll smeten i 12 st muffinsformar till ca 3/4 av formen.
Grädda i 175 gr i ca 18 min.

Hallonmousse
200 gram hallon
0,5 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. 
Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). 
Låt svalna.
Rör ner cream cheesen i hallonblandningen.
Vispa grädden och rör ned hallonblandningen i grädden. 
Låt stå i kylen ett tag innan användning.

Fyllda muffins
Ta ut ett hål med valfri form, men inte ända ner.
Fyll hålet med hallonmousse.

Det blir en rinning smet som enklast portioneras med en såsslev.
Ta ut hål, i valfri form, från muffinsarna...
...som sedan fylls med en god hallonmousse
De små hjärtana man får över från muffinsarna kan man servera som fina små kakor.

Snart är det dags för ännu en promenad denna helg. Vilken lyx med promenad i dagsljus två dagar i rad  och ännu mer lyx då promenaden kommer avslutas med fika och tjejsnack på Waynes. Sen ska jag hem och förbereda några middagar för kommande vecka. Vår nya rutin med att laga lite olika middagar på söndagkvällen fortsätter och jag tycker att vi är sååå duktiga :) I dag blir det lax, köttgryta och köttfärssås och recepten lär dyka upp här på bloggen under veckan.

Nu måste jag rusa - ha en underbar söndag!