onsdag 18 juni 2014

Fotboll, fotboll och fotboll

Nu har en trött fotbollstjej äntligen kommit i säng. Det tar på krafterna att spela fotboll hela dagarna. Dagens gemensamma parad med efterföljande fika var en rolig upplevelse och vi har fått höra många nya hejaramsor.


Till vår sena middag åt vi en långkokt chili (med kött, inte köttfärs och utan bönor) med goda tillbehör - gurka, tomat, sallad, majs, rödlök, salsa, vitlöksdressing, tortilla och taco-chips.


I väntan på middagen bakade jag med rabarber, men alldeles för lite rabarber för det syns inte i landet. Men många bäckar små…. Till efterrätt mumsade vi på sockerkakan med smak av lime, jordgubbar och rabarber. Många favoritsmaker i en och samma kaka.

Till midsommar tar jag kanske en skiva kaka, en klick grädde och en jordgubbe på toppen och simsalabim så har jag fixat en midsommarbakelse. Svårare än så behöver det inte vara.


Det är mycket fotboll nu för tiden. Idas fotbollsskola på dagarna och fotbolls-vm på kvällarna. Men visst saknar man Sverige? Tänk vad mycket roligare VM hade kunnat vara.

Kulturfil med Björksav

Semestern fortsätter i kylans och slöhetens tecken. 
Lunchen är precis bortplockad och vi ska åka i väg och se stans alla fotbollskolors parad. Ida har berättat att hon ska vara målad i ansiktet med gult och svart och det ska stå NIK :)


Lunchen bestod av en tallrik kulturfil med Björksav och müsli. Jag tyckte Kulturfil var ett litet lustigt namn men sen läste jag nånstans varför den hette så och namnet var ju ingen tillfällighet. Kulturfil är Norrmejeriers sätt att uppmärksamma att Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, men det är också en lek med orden matkultur och mjölksyrakultur, som enkelt uttryckt är det som gör mjölken till fil.

Nu när jag får i mig björksav kan jag ju hoppas på att björksaven lindrar min björkpollenallergi, enligt homeopatins "lika botar lika".

tisdag 17 juni 2014

Focaccia

Vilken tröttis jag har varit i dag och i går, har nästan känt mig sjuk. Det var nog mer än välbehövligt med semester. Jag har gjort lite städ- och rensjobb på dagarna när Ida är på fotbollsskolan, men ser även till att vila ordentligt för det verkar kroppen verkligen behöva. Jag har ju hela sommaren på mig att städa klart förråden. Ida älskar fotbollsskolan och vill nu börja spela fotboll "på riktigt". Så kul!

Focaccia är ett riktigt sommarbröd för mig. Perfekt till midsommarbordet eller grillfesten.


Focaccia
25 g (0,5 pkt) jäst
6 dl ljummet vatten
1 msk honung
drygt 1 tsk salt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl
1-2 dl hackade färska örter (timjan, mejram, basilika, oregano, persilja)
Garnering:
olivolja
flingsalt
oliver, soltorkade tomater, körsbärstomater, 
rosmarin- och timjankvistar, mozarella eller ngt annat gott.

Smula ner jästen i en bunke och slå på ljummet vatten. 
Lägg i honung, salt och olivolja. Rör om. 
Häll i vetemjöl. Blanda sist i hackade färska örter.
Arbeta ihop allt till en rätt lös deg. Låt den jäsa övertäckt i sin bunke 45-60 minuter.
Tippa sedan ut degen på välmjölat bakbord, tillsätt ev. 1-2 dl extra vetemjöl. Knåda. 
Kavla ut en stor fyrkant som täcker en plåt. 
Smörj en plåt med olivolja och lägg över degen på plåten.
Jäs det utbakade brödet i 15-25 minuter.
Tryck ner tillbehören. Pensla generöst med olivolja. Strö över flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter i 200-225 grader. Låt svalna under handduk.

Foccacia är så gott som tillbehör till grillat eller till välkomstdrinken och det blir så vackert att det passar på vilket buffébord som helst. Vill man ha ett plattare, lite segare bröd halverar man receptet. Jag tycker båda varianterna är goda, så nästan gång blir det nog att jag halverar receptet. 

Mozzarellan smälte och gjorde små hål i focaccian, fetaost däremot smälter knappt nå. Man ska pensla med riktigt mycket olivolja, mer än vad man tror. Även flingsalt brukar jag vara dålig på att ta tillräckligt av.

Focaccian på väg in i ugnen

JO juice men ingen sol

Vi fortsätter vänta på sommaren. Snart ska jag sluta tjata om vädret men det är helt otroligt vad kallt och blåsigt vi har det. Igår kväll kom det dessutom en hagelskur så att det blev vitt på marken.


Isak fortsätter dricka juice i mängder och jag fortsätter bära hem tunga juicepaket. Gör ni likadant eller är ni smarta och bär hem småpaket som man blandar själv? Oftast bär jag hem färdigblandad juice istället för att köpa koncentrat och blanda själv. Inte så smart alltid.

På affären nu såg jag att det klassiska jo-paketet har bytt utseende, dessutom var de på extrapris så jag köpte hem tre varianter. Mycket lättare att bära och tar mindre plats att förvara och Isak blev glad att jag köpte tre på en gång.

Jag köpte två olika juicer och en nektar, jag såg även att de har lättdryck numera men det får jag prova en annan gång.


Nu kallar både disk- och tvättmaskinen på mig, samtidigt som Ida ropar att hon vill mysa med mamma. Inget svårt val att välja mellan de tre :)

måndag 16 juni 2014

Änglamark

I samarbete med Loppi blogbag har jag haft möjlighet att prova några produkter från Änglamark, Coops ekologiska sortiment. Och som ni ser på bilden var det en av mina favoritsmaker dessutom - mörk choklad med mintsmak. Spännande att få smaka Änglamarks variant på den perfekta smakkombinationen.


Coops har Sveriges största ekologiska sortiment och sänker varje vecka priset rejält på flera ekologiska varor. Ekologisk mat har ett rykte om sig att vara mycket dyrare än andra alternativ, men jag har vid ett flertal tillfällen den senaste tiden märkt att det inte stämmer nå mer.

Köper ni medvetet ekologiska produkter?

Lunchrester

Är ni många som har påbörjat sista arbetsveckan i dag? 
Bland mina bekanta verkar det som att de flesta börjar sin semester till midsommar. Svårt, i den här kylan, att förstå att det är midsommarafton om några dagar.

Nu har jag precis ätit en lunchtallrik bestående av rester från i fredags, ska ta en värmande kopp te och sen är det dags att hämta Ida från fotbollsskolan. Spännande att höra hur hon har haft det.


Det blev ingen cykeltur till fotbollsskolan i morse som vi hade tänkt oss. Himlen var alldeles svart så vi skyndade oss till mormor o morfar istället och lånade deras bil (eftersom vi är utan för tillfället) och det var tur för från att vi satte oss i bilen och hela vägen till fotbollsplan regnade det. Men lagom till vi klev ur bilen slutade det regna. Sen har det nog bara småskvätt lite grann så jag tror fotbollsskolebarnen har klarat sig från att bli alltför blöta.

Rabarberdjungeln

God morgon första semesterdagen! 
Så skönt med en liten sovmorgon, men det blir inte den vanliga gå-runt-i-pyjamasbyxor-halva-dagen utan nu ska jag och Ida snart cykla i väg till fotbollsskolan. Jag hoppas hon tycker det är roligt och känner sig trygg där så hon släpper i väg mig ganska snabbt. För jag har en hel del på agendan i dag.

Förutom att fortsätta med förrådsrensningen måste hitta på nå med all vår rabarber. Jag börjar nog med att göra rabarbermarmelad och rabarberchutney. Och Ida har önskat rabarberkräm, så det ska jag se till att fixa åt henne.

Men eftersom vi har snabbväxande tjocka rabarber kommer det knappt märkas att jag har tagit rabarber så det blir nog lite saft också för då går det åtminstone åt 3 kg rabarber. Har ni fler rabarbertips?

Det räckte med en stjälk i går när jag gjorde paj :)

söndag 15 juni 2014

Jordgubb- och rabarbersmulpaj med havregryn

Nu börjar helgen lida mot sitt slut, men för ovanlighetens skulle innebär det inte jobb för mig imorgon. Skönt :) Det innebär inte vanlig skola för Ida heller, utan nu är det dags för fotbollsskola för första gången för henne. Ifjol var vi i Turkiet och hon gick miste om det som brukar vara en av sommarens roligaste veckor. Hoppas hon tycker det är lika kul som Olivia och Isak har tyckt att det har varit. Mycket bus, lek och gemenskap och lite fotboll brukar de hinna med under veckan.

Eftersom söta jordgubbar och sura rabarber är en perfekt smakkombination och blir så vackert ihop gjorde jag en smulpaj med både jordgubbar och rabarber. Och godaste smulpajen är den med havregryn.


Jordgubb- och rabarbersmulpaj med havregryn
400 g rabarber
0,5 l jordgubbar
1 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör
4 msk strösocker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn

Skiva rabarbern och jordgubbarna, blanda ihop med socker och potatismjöl.
Bred ut i en pajform.
Smält smöret i en kastrull. 
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Strö smuldegen över fyllningen
Grädda pajen i 225° i ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Mmm vad jag njöt när jag och Olivia satt ute i solen och åt årets första rabarberpaj. Då äntligen fick jag lite sommarkänsla. 

Röding och potatis från grillen

Efter en dryg vecka med huvudvärk vaknade jag i går morse helt utan värk i huvud, nacke eller axlar. Vet ni hur underbart det var? Jag njöt hela dan och även idag vaknade jag huvudvärksfri. Lovely!

Gårdagens middag blev grillad fjällröding med grillade färskpotatispaket med salladslök och philadelphiaost. Fisk blir så otroligt gott att grilla. Visst grillar ni också fisk och inte bara kött? T.o.m Isak som ratar allt vad fisk heter äter grillad lax och röding utan gnäll. Bara lite salt och citronpeppar behövs som krydda.


Potatispaket är också en höjdare. Har ni provat det? Oftast använder vi färdigkokt potatis när vi gör paketen, men nu när det finns färskpotatis går det lika bra att använda den rå för det tar inte speciellt lång tid innan den är klar. Olivia som inte tycker om potatis åt två paket för det blir så himla gott.

Potatis, salladslök, salt och en klick smaksatt philadelphiaost
Potatispaket redo för grillen

Nu är det dags för frukost sen ska jag nog börja med min förrådsstädning för i dag är solen återigen bakom molnen så det känns helt ok med inomhusjobb. Undra om jag ska lyxa till det med en rabarberpaj till eftermiddan för nu har vi en rabarber-djungel igen och måste börja avverka :)

Uppdatering: Solen kom fram från sitt gömställe och det är nu riktigt varmt o skönt ute på gården. Så förrådsstädningen får vänta. Härligt!

lördag 14 juni 2014

GT i väntan på maten

Det är inte ofta jag dricker drinkar, oftast blir det ett eller flera glas vin. Men en GT (Gin&Tonic) sitter sällan fel och nu helt plötsligt är jag lite trendig för efter många år i skamvrån är gin helt rätt igen. Gin och särskilda gin & tonicbarer är en av 2014 års heta trender.


I väntan på maten dricker jag nu en god klassisk GT med gin, tonic och en citronskiva. Fräscht och gott.

London Dry Gin tillkom 1863 på uppmaning av William Banting som bad sin sprithandlare ta fram en gin med mindre socker så han kunde gå ner i vikt. Den kalorisnåla drinken, en föregångare till LCHF, blev inte minst populär vid det brittiska hovet – den gamla drottningmodern drack gin varje dag och levde tills hon blev 102 år gammal. Det låter ju bra med kalorisnålt och leva länge.


Gibson's London Dry Gin är en krispig, frisk och torr gin. Kryddig i doft och smak med tydliga inslag av citrus, koriander och enbär och är perfekt att blanda klassiska sommarcocktails som gin & tonic, Negroni och Martini.

Vad använder ni Gin till? För mig blir det alltid en Gin & Tonic.

Balsamicoyoghurt

Det är två veckor sedan jag hade min försommarfest och jag har fortfarande inte gett er alla recept. Det är nog bäst jag skyndar på lite. Jag provade en ny sås som bara är att blanda ihop och servera kall. Min storfavorit balsamvinäger blandade jag med turkisk yoghurt. Smaken blev god men färgen blev inte speciellt rolig.

Världens tråkigaste bild, men den lyckas i alla fall visa den tråkiga färgen.

Balsamicoyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 msk balsamvinäger
salt o peppar

Rör ner balsamvinäger i yoghurten.
Smaka av med salt och peppar.

God smak men tråkig färg. Och utseendet gör ju rätt mycket så den här såsen måste man piffa till på nå sätt för att få mer färg. Kanske lite soltorkade tomater eller färsk basilika på toppen skulle hjälpa?

Vet ni vad? Nu lyser äntligen solen så jag ska passa på att gå ut och jobba lite i trädgården. Dock är det inte speciellt varmt, utan det är mest solen som värmen. Men just nu är man glad åt det lilla :)

fredag 13 juni 2014

Semesterbuffén

Nu har min sommarsemester börjat och det firade vi så klart med bubbel och buffé. 
Två av mina favoriter :)


Jag tycker jag fick ihop en riktig bra och smakrik buffé trots att det mesta var rester från kyl och frys. Så mycket roligare och godare att göra i ordning ett buffébord istället för att bara ställa fram maten och kalla det rester. Lite småfix här och där kan behövas men inte mycket matlagning.


Semesterbuffén
rostbiff
räkor
ägg
aioli
Rhode Island-dressing
pasta- och köttbullssallad
medelhavspaj
sallad caprese
fruktfat med melon, jordgubbar och physallis
sommarsallad med nektariner
oliver
baguetter
kex
brieost och andra ostar


Vad har ni för sommarplaner och när börjar ni er semester? Vi har inga resplaner den här sommaren utan det blir en arbetssommar hemma i Luleå med förrådsstädningar och altanbygge högst upp på agendan.

Sen ska jag vila och tanka energi inför hösten och vintern som kommer bestå av långa arbetsdagar på nytt jobb och pendling till grannstaden. Det blir en omställning mot för att jobba 75% några minuter hemifrån, som jag gjorde i vintras.

I väntan på sol och värme

God morgon!
I dag är det sista da'n på jobbet innan semestern. Jag hade tänkt ta sovmorgon dagen till ära, men istället vaknade jag tidigare än vanligt. Så kan det gå! Jag får vänta med sovmorgon till i morgon istället eller dagen efter det eller dagen efter det eller…. Det bästa med semestern är nog att slippa morgonstressen.

Jag vaknade till ännu en kall, mulen och blåsig dag som mer känns som höst än sommar. Värmen och solen känns långt borta. Men den som väntar på nå gott….


Nu är teet uppdrucket och jag ska göra mig i ordning innan det är dags att väcka Ida och vi ska ge oss i väg till skola och jobb för sista gången den här terminen. I kväll ska vi fira att 4 av 5 i familjen nu har en långledighet framför sig.

Ha en bra fredag så hörs vi senare!

torsdag 12 juni 2014

Enkla choklad- och jordgubbsbakelser

Nu är det nedräkning även för mig. Det är bara en arbetsdag kvar till min sommarsemester börjar. Fast det är kanske fel att kalla det för sommarsemester när sommarvärmen vägrar komma hit för att stanna. Men eftersom min plan för nästa vecka är att städa ett av våra förråd ska jag väl vara glad om värmen uteblir. Vi har precis kommit hem med några bokhyllor som jag hittade på en köp-sälj-bortskänkes-sida, så nu ska det bli organiserat och fint i förrådet. Jag är riktigt laddad!

Såg ett recept med choklad och jordgubbar som såg så enkelt ut så jag var tvungen att provbaka och proväta dem i dag.


Enkla choklad- och jordgubbsbakelser
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 dl strösocker
1 msk bakpulver
110 g smör
1 ägg
1,5 dl mjölk

grädde
jordgubbar

Blanda vetemjöl, kakao, strösocker och bakpulver i en skål.
Tillsätt smöret i bitar och blanda/nyp ihop.
Vispa ihop ägg och mjölk lite lätt för hand.
Blanda ner äggblandningen i de torra ingredienserna.
Rör ihop till en smet.
Klicka ut smeten i ca 10 högar på bakplåtspapper. 
Grädda i ca 10 minuter i 225 grader. 
Låt svalna.
Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
Skär av toppen av varje bulle, spritsa eller klicka på vispad grädde och lägg på några skivor jordgubbar. Eventuellt kan du lägga på locket sen, men jag tycker det blir finast utan. 


De är inte speciellt söta, du får själv avgöra om det är en fördel eller nackdel. Jag som försöker dra ner på socker men ändå älskar bakverk och efterrätter tycker att det är en stor fördel. Man känner sig lite nyttig trots att man äter godsaker. Fast jag lurar nog bara mig själv :) och nog hade det varit godare med en kladdkakemuffins.

Det var jätte-enkla bakelser att baka som jag slängde ihop medan jag kokade pasta. Allt ska bara röras ihop och ingen elvisp behövs, sånt gillar jag.

Utklickade blivande bakelser innan gräddning

onsdag 11 juni 2014

Årets sista och Idas första skolavslutning

Vi vaknade till dimma och tråkigt väder men innan vi cyklade iväg till kyrkan kom solen fram och vi har haft en underbar dag. Det var dags för Idas första skolavslutning och det var en förväntansfull tjej som vaknade i morse och längtade efter att äntligen få ta på de nyinköpta kläderna.

Här kommer ett bildregn från dagen.
Ida väntar på att få cykla iväg till sin första skolavslutning. Olivia hade varit snäll och gjort en fin fläta dagen till ära.
Gissa om jag är en stolt mamma till dessa tre fina?
Mormor och morfar bjöd på lunch och i väntan på den passade Isak på att träna lite...
…och Ida körde lite yoga.
Syskonkärlek
Go'fika hos mormor och morfar på deras underbara altan.
Bästa utsikten

Fetaostsås med soltorkade tomater

Allt firande i samband med skolavslutningarna verkar ta på våra krafter. Jag, Olivia och Isak har alla tagit en eftermiddagslur medan Ida har varit hos en kompis. Så skönt det var! Det var riktigt jobbigt att vakna, men efter en kopp te piggnade jag till något. Jag hade gärna haft sovmorgon i morgon men det är två dagar kvar att stiga upp tidigt. Det lär jag nog klara :) Nästa vecka får vi lite sovmorgon när Ida ska gå fotbollsskola som börjar först 9.30.

Nu när sommaren är här lär det grillas en hel del, så här kommer ännu ett recept från min försommarfest, som passar perfekt till grillat kött.


Fetaostsås med soltorkade tomater
1 brk crème fraiche,
200 g fetaost
2 tsk torkad basilika
6-7 soltorkade tomater

Skär tomaterna i mindre bitar.
Mosa fetaosten.
Blanda ihop alla ingredienser.

Det här var en riktigt god röra med många av mina favoritsmaker så den kommer jag definitivt ha på vårt bord fler gånger under sommaren.

tisdag 10 juni 2014

Skolavslutning 1 och 2 av 3

Nu har storbarnen fått sitt efterlängtade och välförtjänta sommarlov!



Eftermiddagen har jag tillbringat i Mjölkuddskyrkan där jag har sett två fina skolavslutningar. Isak har gått ut sexan och börjar högstadiet till hösten. Olivia har gått ut åttan och påbörjar sen sitt sista grundskoleår.

De som är emot att skolavslutningar firas i kyrkan borde ha varit med idag. Den kvinnliga prästen pratade några minuter om tänkvärda saker på ungdomarnas språk och hon nämnde inte Gud eller Jesus en enda gång (om det nu är det skolavslutning-i-kyrkan-motståndarna är rädda för). Hon är så himla bra och hon gjorde det inte enkelt för sig genom att säga samma sak på de båda avslutningar. Var lite orolig att jag skulle behöva höra samma ord två gånger, men det slapp jag. Perfekt! Spännande att se vad hon säger imorgon då det är dags för lågstadiet (ja, jag vet att det inte heter lågstadiet nå mer, men alla vet vad jag menar).

Isak med kompisarna när de firar sitt sommarlov
Olivia med klasskompisarna i kyrkan

Det blev inget större firande för oss i dag, bl.a. för att Olivia ville stanna och se niornas avslutning som började strax efter hennes och sen ville hon vara med kompisarna. Men i morgon efter Idas avslutning, då alla har sommarlov, har vi bokat bord och ska äta lunch på stan. Hoppas på strålande sol och värme så att vi kan sitta ute. Önska kostar ingenting….

Olivia och kompisarna har äntligen fått sommarlov!

måndag 9 juni 2014

Blåbärspannacotta

Huvudvärken verkar vara på väg bort. Men jag vågar inte ta ut nån glädje i förskott, utan avvaktar till i morgon. Spänningshuvudvärken har suttit i ovanligt många dagar (hela långhelgen) så i morgon borde jag vara kvitt min värsta fiende.

I morgon blir det en halvdag på jobbet innan det är dags för två skolavslutningar i kyrkan och sen avslutar vi dagen med en myskväll för att fira storbarnens sommarlov. Tror ni de längtar? Ja, inte till myskvällen utan till sommarlovet. Jag kommer själv ihåg känslan inför sommarloven, ren lycka.

Nu har jag fått en ny pannacotta-favorit, som jag har hunnit göra två gånger på en vecka.


Blåbärspannacotta
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1,5 dl blåbär

Mixa blåbären ordentligt med stavmixer.
Koka upp grädde och socker.
Låt koka i 30 sek.
Rör ner blåbärsmoset och blanda ordentligt.
Häll i portionsglas.
Låt stå kallt i minst en timme.

Så enkelt och så gott. Jag trodde att man skulle vara tvungen att sila blåbären, men det behöver man inte alls. Men se till att mixa dem ordentligt. Och visst har ni slutat att använda gelatin till pannacotta? Det är så mycket enklare att använda gelésocker.

Det blir ganska mycket pannacotta när man gör på 5 dl grädde. Jag gjorde ju små smakportioner och då blev det jättemånga men jag skulle gissa att det är ganska lagom till ca sju vanliga portioner.

Sponsrad video: Godare än grönsaker!

Isak har blivit helt juice-tokig på sista tiden och han vill att det alltid ska finnas minst ett juicepaket i kylskåpet. Jag vågar inte tänka hur många liter han har druckit senaste tiden. Det känns bra att juice-tillverkarna försöker göra juice nyttigare bl.a. juice med mindre socker och mindre tillsatser och det senaste är alla grönsaksjuicer. Nu har även Rynkebys God morgon juice hakat på trenden med grönsaksjuicer, som då heter God morgon Green Juicing.


Rynkebys God morgon Green Juicing är hälften frukt och hälften grönsaker och finns i två smaker rödbeta/svartvinbär och morot/pumpa. Kaninernas favorit är morot/pumpa. Vilken är din? Jag har inte hunnit smaka dem ännu men svartvinbärssmak är en storfavorit hos mig så jag tyckte att det tillsammans med rödbeta låter spännande.
Detta är en sponsrat inlägg

Choklad- och smördegsnurror

Då kickar vi igång sista skol- och jobbarveckan. Tyvärr startar den med en huvudvärk from hell. Varje litet gupp och spricka i vägen när jag cyklade i morse var en pina jag inte trodde jag skulle överleva. Jag är van denna spänningshuvudvärk som kommer från rygg och nacke, men det här var värre än på länge. Tack vare en stor dos värktabletter börjar den nu släppa en aning, men är inte helt borta.

Nu när det är så synd om mig måste jag nog trösta mig med lite choklad. Det bästa som finns! På tal om choklad så har jag inte gett er receptet på denna enkla kaka med choklad och smördeg.


Choklad- och smördegsnurror
1 rulle smördeg
1 paket philadelphia Marabou

Rulla ut smördegen.
Bred på nästan hela paketet philadelphia-ost.
Rulla ihop smördegen igen. 
För fler och mindre kakor rullar du längs långsidan 
och för färre men något större kakor rullar du från kortsidan.
Lägg rullen i kylen i ca 10 minuter.
Skär i skivor och lägg på plåt.
Grädda i 220 grader ca 10 minuter.

Dessa kakor skar jag upp och gräddade när det var dags för efterrätt och gästerna blev imponerade över att jag "live-bakade" och bjöd på nybakat. Det var inga konstigheter och tog inte speciellt lång tid eftersom jag hade förberett rullen och bara behövde skära upp och grädda när det var dags att äta.


Isak tyckte att de var jättegoda och smakade som munkar. Jag tyckte nog att det var för lite chokladsmak för att vara perfekt.