torsdag 15 juni 2023

Sommarkycklingsallad

Äntligen känns det som sommar, solen skiner och det är riktigt varmt och helst vill jag bo utomhus på altanen. Älskar det här vädret och trots att det är några veckor kvar till semester passar jag på att leva lite semesterliv med sena kvällar, lite vin i solen före maten, struntar i att städa inomhus 🙂 osv.

Det är så mycket enklare att fixa mat också på sommaren. Om vi inte grillar så blir det sallad.

Igår när det bara var jag och Ida som skulle äta gjorde jag en sallad på lite rester. Så enkelt, så gott och så många fina kommentarer jag fick på insta-story om min sommarkycklingsallad.


Sommarkycklingsallad

Blandad sallad, jag använde isbergssallad och ruccola
Gurka, i bitar
Tomat, i bitar
Paprika, i bitar
Sojabönor
Nektariner
Stekt kyckling 
(jag använde rester av pankopanerad och örtkryddad kyckling)
Kokta ägg
Gräslök

Lägg salladen i botten på ett stort serveringsfat.
Lägg gurka, tomat, paprika och sojabönor ovanpå.
Skär kycklingen i bitar och lägg den på grönsakerna tillsammans med nektarinklyftor.
Lägg äggklyftor runt kanten. 
Klipp gräslök över hela fatet.
Servera ev. med dressing och/eller gott bröd.

Så här gjorde jag årets första sommarkycklingsallad, men jag hoppas det blir fler inom kort. Använd det här som inspiration, men som ni förstår så kan man ju variera i det oändliga.

Jag tycker att det blir så fint när man lägger upp en sallad på ett serveringsfat i olika lager, istället för att blanda ihop allt i en salladskål. Att jag sätter äggen på kanten beror på Isaks äggallergi. Det hänger kvar att jag inte vill blanda in ägg för mycket i maten, utan det ska vara enkelt att ta bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar