Det är så mycket enklare att fixa mat också på sommaren. Om vi inte grillar så blir det sallad.
Igår när det bara var jag och Ida som skulle äta gjorde jag en sallad på lite rester. Så enkelt, så gott och så många fina kommentarer jag fick på insta-story om min sommarkycklingsallad.
Sommarkycklingsallad
Blandad sallad, jag använde isbergssallad och ruccola
Gurka, i bitar
Tomat, i bitar
Paprika, i bitar
Sojabönor
Nektariner
Stekt kyckling
(jag använde rester av pankopanerad och örtkryddad kyckling)
Kokta ägg
Gräslök
Lägg salladen i botten på ett stort serveringsfat.
Lägg gurka, tomat, paprika och sojabönor ovanpå.
Skär kycklingen i bitar och lägg den på grönsakerna tillsammans med nektarinklyftor.
Lägg äggklyftor runt kanten.
Klipp gräslök över hela fatet.
Servera ev. med dressing och/eller gott bröd.
Så här gjorde jag årets första sommarkycklingsallad, men jag hoppas det blir fler inom kort. Använd det här som inspiration, men som ni förstår så kan man ju variera i det oändliga.
Jag tycker att det blir så fint när man lägger upp en sallad på ett serveringsfat i olika lager, istället för att blanda ihop allt i en salladskål. Att jag sätter äggen på kanten beror på Isaks äggallergi. Det hänger kvar att jag inte vill blanda in ägg för mycket i maten, utan det ska vara enkelt att ta bort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar