torsdag 1 februari 2018

Rödvinsgräddsås

Får man kalla rödvinssås med grädde för rödvinsås? Jag tror inte det, för i en rödvinssås ska det inte vara grädde. Men rödvinsgräddsås måste väl gå bra? För rödvin och grädde är ju huvudingredienserna i den här såsen.

Det var den här såsen vi åt till det goda köttet som hela familjen hyllade och som du hittar här.


Rödvinsgräddsås

3 dl grädde
1 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosmarin 
1 msk timjan
salt o svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Låt småputtra i 30 minuter. 
Späd eventuellt med mer vatten om såsen reduceras till en för tjock sås.
Jag var lite skeptisk till den här såsen först när jag fick tips om den, men den blev riktigt riktigt god så den kan jag tipsa vidare till er.

Servera till kött, ugnsrostade rotsaker och sallad så får ni en kanonmåltid.


Förstår ni att det är fredag i morgon? Så efterlängtat och den här helgen ska jag sova mycket o länge och däremellan ska jag vila för fullt 😀 Tidiga morgnar, sena kvällar och full fart hela tiden sätter sina spår och ger minus på sömnkontot. Men jag är bra på att ta det lugnt på helgerna så det här blir nog bra.

2 kommentarer: