Kycklinggratäng Cordon Bleu
Till gratängen
1 kilo kycklingfiléer
salt, svartpeppar
150 g tunn rökt skinka
250 g Emmentaler-ost
Sås
3 dl crème fraiche
200 g färskost t.ex. philadelphiaost
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 dl persilja
salt, svartpeppar
Topping
2-3 dl riven parmesanost
paprikapulver
Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra.
Strimla skinkan och lägg ovanpå.
Fördela ostskivorna överst.
Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika.
Smaka av med salt, peppar och persilja.
Häll såsen över gratängen och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå.
Sätt in i ugnen och gratinera i 220 grader i ca 20 minuter.
Tänk att så enkla ingredienser kan fixa en så god sås. Det tycker jag är lite imponerande och jag trodde nog mest att jag skulle tycka att det var en ok sås. Så kul när det blir så mycket bättre.
Jag åt bara en god härlig sallad med en massa godsaker i till kycklingen, medan övriga även åt stekt kulpotatis. Receptet hittade jag hos min stora inspiratör Åse som driver 56kilo.se
Kyckling, skinka och ost i ugnsformen. |
Toppas med sås, parmesanost och paprikapulver |
Små potatisar stekta i smör, vitlök, salt och svartpeppar blev ett gott tillbehör till de som äter kolhydrater. |
Måste bara kopiera in det jag fick skrivet till mig idag. Så rätt och så underbart sagt/skrivet. Tänk att vissa har så svårt att förstå det. Framför allt vuxna människor som jobbar med barn borde förstå det här som är så självklart.
Barn är inte jobbiga,
de kan ha ett problemskapande beteende
och då beror det på att de inte förmår mer än så i situationen.
Barn vill göra rätt
och bete sig "rätt"
och gör det om de kan,
och måste få förutsättningar för att kunna...