Snart är det maj, svårt att tro med tanke på kylan utomhus. Men först sista april - Valborgsmässoafton och ännu ett tillfälle att äta o dricka gott....och kanske se nån majbrasa.
Vill ni ha en god efterrättsdrink till valborsmässoafton? Den här fräschingen tycker jag passar perfekt efter en god middag. Drink och efterrätt - allt i ett!
Bellini Float
ca 8 portioner
1 stor burk persikor med lag
4 msk pressad citron
hallonsorbet
mousserande vin eller Fruktsoda/Sprite/7up
Mixa persikorna med sin sockerlag och pressad citron.
Lägg ca 1 dl persikomos i botten på ett glas.
Lägg 1-2 kulor hallonsorbet i glaset.
Häll på lite mousserande vin eller läsk.
Servera genast.
Mycket gott samlat i ett och samma glas! Jag brukar servera den här efter maten i väntan på den "riktiga" efterrätten. Sorbet är ju en klassiker att äta mellan rätter och här har jag gjort den lite roligare än "bara" sorbet.
Vackert o gott |
Hittade nån snygg flaska som jag var tvungen att köpa. Den lär bli populär under alla pridefestivaler i sommar, eller vad tror ni? |
Borta bra men hemma bäst! Jag o Leif har haft en jättebra tripp till Umeå på tu man hand men nu njuter vi av att vara hemma med barnen igen. Vi halvslumrar i soffan samtidigt som vi försöker fundera vad vi ska göra i morgon, på valborgsmässoafton. Prognosen säger snö o snöblandat regn hela dagen så nån utomhusaktivitet och majbrasa orkar jag inte med. Men lite god mat o dryck sitter ju aldrig fel och det kan man ju inta inomhus, tack o lov 😀 Nu har jag ätit på restaurang flera dagar i rad så nu är jag sugen på hemlagad mat igen.