Vilken lyxdag!
Det började med sovmorgon och sen var jag på utbildning i Luleå så det blev ingen övertid och ingen lång pendling idag. Men när jag väl kom hem i tid för att laga middag var ingen sugen på ny mat utan ville hellre äta rester och gröt. Kycklingen som var upptagen från frysen fixade jag då i ordning till i morgon istället då jag lär komma hem senare än i dag. Skönt att bara behöva sätta in den i ugnen i ca 20 minuter och sen är middagen klar. Bara att hoppas att fler är sugna på mat då.
Här kommer ytterligare ett enkelt och gott tillbehör från lördagens middagsdejt.
Baconlindade haricots verts
baconskivor
haricots verts
Dela upp haricots verts i fyra högar.
Linda en hel baconskiva runt varje hög.
Stek dom i stekpanna runt om.
Riktigt gott tillbehör. Krispigt salt bacon passar perfekt till de mjuka lite söta haricots verts. Att gömma grönsaker innanför lite bacon kan vara ett bra sätt, att få såna som inte väljer grönsaker i första hand, att äta grönsaker. Ibland gäller det att vara lite smart :)
Innan stekning |
Efter stekning |