lördag 26 januari 2013

Chipsvinnare

Av de som svarade rätt på frågan har jag dragit 7 personer
som vinner 2 påsar var av
Estrellas Popped chips med salt.


1:a - 7:e pris
Emelie 20 jan 04:13
Sara M 21 jan 10:31
Erik B 21 jan 10:57
Philip Kling 24 jan 09:56
Daniel Sandin 24 jan 11:34
Eddie E 25 jan 10:59
Nanna Englund 25 jan 19:32

GRATTIS!

Mejla era adresser till mat-ro@hotmail.se och skriv "chipsvinnare" i ärenderaden, 
så har ni chips att vänta om någon vecka.

Ni har väl inte missat den nya tävlingen där ni kan vinna ostkrokar/ostbågar? 
In och vinn!

Fredagsmysmiddag

I går hade Isak träning 18.15-19.15, dvs precis under vår vanliga fredagsmiddagstid. Så nu var den stora frågan "Äta före eller efter?" Det blev efter och rejält efter och så sent är jag inte speciellt sugen på alltför kraftig mat därför gjorde jag en varm smörgåstårta. Perfekt fredagsmysmiddag!


Har ni provat varm smörgåstårta än? Jag har ju några varianter här på bloggen under smörgåstårts-kategorin. Man kan kalla det för stor varm macka också. Den här gången gjorde jag en variant med tre polarkakor och en fyllning på skinka, zucchini och crème fraiche mexicansk chili med en topping av tomater, paprika och riven ost.


Isak ville hellre ha en "vanlig" varm macka så till honom tog jag bara en polarkaka med ketchup, rökt skinka och ost.

Nu ska det städas! Återkommer senare med vinnarna i chipstävlingen.

fredag 25 januari 2013

Korvlunch

I dag fick jag och Ida en mysig hemmadag, men den blev inte så lugn och skön som hemmadagar brukar vara. Vi har hunnit med både läkar- och Apoteksbesök och snart ska jag på utvecklingssamtal med Isak medan Ida är med mormor och morfar.


På Idas begäran blev det en korv-lunch i dag. Inte mig emot - enkelt o gott!


Vad äter ni på varm korv? Idas favoritkorv har ketchup, dressing och rostad lök.


Jag sitter och letar recept inför helgens bakning till hockeyn. Jag funderar på att baka våra favoritbullar som passande nog heter hockeybullar. Om jag bakar det så vet jag många i den här familjen som hoppas att försäljningen går dåligt så det blir över en massa bullar som måste ätas upp :)

Vinn ostkrokar/ostbågar

***** TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD *****

Helg igen...eller snart i alla fall! Och jag tycker vi gör som förra helgen. Att vi firar den med en tävling i samarbete med Estrella. Hoppas ni håller med! Den här gången kan ni vinna ostkrokar eller heter det ostbågar!? Jag säger ostkrokar!

Chips är jag inte så jätteförtjust i och kan tacka nej till om jag bjuds, men ostkrokar det är, och har alltid varit, en favorit. De är riktigt farliga och har man väl börjat äta så är det svårt att sluta innan påsen är tom...eller nån tar fram choklad :)


Med smakerna Cheddar- och Prästost ska Estrella slå sig in på ostbågemarknaden som idag domineras av en aktör. Ostbågarna smaksätts med engelsk cheddar respektive svensk prästost och innehåller endast naturliga ingredienser. "Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara."

***** TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD *****

För att vara med och tävla vill jag att du svarar på två frågor
1. Säger du Ostkrokar eller Ostbågar?
2. Hur många typer av ostar använder Estrella i sina Ostbågar Cheddar?


Som vanligt är det bra att gilla Få lite matro på Facebook
där ledtrådar och extra vinstchans kommer att finnas.

Tävlingen pågår till fredag 1 februari kl. 24.00. 
På lördag drar jag, även den här gången, hela sju vinnare.

Lycka till!

torsdag 24 januari 2013

Parisare

Dagens snabbmatsmiddag blev parisare. I Luleå är parisare stekt korv i hamburgerbröd, men jag vet att det är något annat (med köttfärs?) i södra Sverige. Men för oss kommer parisare alltid att vara stekt korv. Vi använder ofta falukorv som vi skivar i lite tjockare skivor, men det finns riktig pariser-korv som är större i omkrets än falukorven men jag tycker det smakar likadant (men förmodligen är det någon skillnad). Idag hade vi inget hamburgerbröd men det går lika bra att rosta/steka skivad fralla och använda som bröd.
Parisare
korvskivor av falu- eller pariserkorv
bröd
ketchup
gurka
tomat

Stek korvskivorna.
Rosta eller stek brödet.
Varva bröd, ketchup, korv, gurka och tomat som en hamburgare.
Ät och njut!

Perfekt snabbmat! 10 minuter efter vi kom hem stod middagen på bordet - utan förberedelser. Isak är den i vår familj som älskar parisare mest och de här tillbehören vill han ha, men självklart kan man ha andra tillbehör också t.ex. senap, dressing, bostongurka eller sallad. Jag åt en lchf-variant men det skriver jag mer om imorgon.

Vad har ni för planer i helgen? Isak har hockeymatcher i helgen och ställer ingen annan upp med att baka så har jag lovat att fixa lite fika till söndag. Så vi får väl se om det blir en bakdag på lördag eller om jag måste städa istället. Ni vet väl vid det här laget vad jag hoppas på :)

onsdag 23 januari 2013

Baconlindad laxfilé

Då är vi halvvägs in i arbetsveckan. Men det känns som det har gått flera dagar av veckan för jag har hunnit med så mycket. Tyvärr blir disken och tvätten lite lidande så'na här veckor, då man bara är hem och vänder. Men i morgonkväll är inget inbokat förutom lite skjutsningar så då tänkte jag ha dejt med tvättstugan.

Gårdagens middag var en överraskande god lchf-rätt med lax.
Baconlindad laxfilé
4 portionsbitar laxfiléer
1 pkt bacon
lite salt
svartpeppar

Dela portionsbitarna tvärs över. Salta lite (tänk på att bacon är salt) och peppra.
Linda en baconskiva runt varje laxbit. Fäst ev. med en tandpetare.
Stek den baconlindade laxen runt om i stekpanna så att den får färg.
Stek klart i ugnen i 175 grader 10-15 minuter.


Det här var riktigt gott, jag var lite skeptisk först men det blev perfekt med bacon-sältan till fisken och det smakade inte så mycket bacon som jag var orolig för. Ida petade dock bort baconet och åt bara laxen. Jag åt krämigt blomkålsmos till fisken och de andra åt potatismos. Har ni inte smakat blomkålsmos än så måste ni göra det för det är såå gott. Mycket godare än vad det låter.

Vill ni förbereda maten så går det bra att krydda o linda bacon runt laxen och sen försteka i stekpanna för att sedan låta ugnsformen stå i kylskåpet ett tag innan fisken får gå klart i ugnen.

tisdag 22 januari 2013

Matsedel v.4 jan 2013

Är precis hemkommen efter ett föräldrarådsmöte på skolan och mathandling på Kvantum. Nu sitter jag här och funderar på om jag ska orka baka lite lchf-bröd till imorgon, är lite trött men brödet är så himla enkelt att göra så egentligen är det bara att sätta igång.

Lite sent kommer här nu veckans matsedel. Till alla middagar serverar jag olika sorters grönsaker, lite beroende på vad som finns i kylens grönsakslåda, så det skriver jag inte in i matsedeln.
Matsedel v.4 jan 2013
Må: Baconomelett
Ti: Baconlindad lax med potatis- eller blomkålsmos
On: Köttbullar, potatis, gräddstuvad vitkål
To: Pulled pork
Fr: Räkpaj
Lö: Kycklinggryta och ris
Sö: Pastagratäng

Före jul kom tidningen Allergia och där kunde man bl.a. se ett fint kort, taget av Olivia, på Ida från Leos lekland. Nu kan man även läsa tidningen på nätet.

På sidan 25 i Allergia-tidningen kan man, förutom att titta på en fin bild på Ida, 
läsa om Astma- och allergiföreningen i Luleå och deras arbete. 
Dessutom nämns "Få lite matro" och alla allergivänliga recept som finns här.
Kul, va?!