Estrellas Västkustchip tillverkas på gammaldags vis i grytor och friteras i jordnötsolja. Det tar tre till fyra gånger så lång tid som normalt men ger ett krispigare chips med rustikt och naturligt utseende. Den närodlade potatisen skivas med skalet kvar och kommer från gårdar på Västkusten.
Vi provade dessa igår och eftersom de är lite krispigare än vanliga chips så tyckte jag att de påminde om Mandelpotatischipsen både i konsistens och smak. En nackdel är att de friteras i jordnötsolja så Ida får inte smaka dem. Är det nån allergi-expert här? Jag har läst att jordnötsallergiker inte behöver vara allergiska mot oljan för allt protein har försvunnit i processen. Men jag tänker inte testa om det stämmer!
****Tävlingen är avslutad****
För att vara med och tävla vill jag att du svarar frågan:
För att vara med och tävla vill jag att du svarar frågan:
I vilka tre olika smaker finns Västkustchips?
(Det kan vara bra att gilla Matros Facebook-sida
för att leta svaret och ha större chans att vinna)
2 vinnare vinner
6 påsar Västkustchips var, 2 av varje sort.
Sedan drar jag ytterligare 2 vinnare
som vinner 3 påsar Västkustchips var, 1 av varje sort.
Svara i kommentarerna till detta inlägg. Tävlingen pågår t.o.m. söndag 9 september, måndagmorgon drar jag vinnarna bland de rätta svaren.
****Tävlingen är avslutad****
Lycka till!