Äntligen finns det hopp om vår och sommar. Idag har vi haft riktigt varmt och härligt väder. Som vanligt på våren när solen skiner är det dock svårt att få på barnen tillräckligt med kläder, de klär gärna av sig lite väl mycket. Ida var ett tag ute i bara en sommarklänning och lekte i sanden. Riktigt så varmt var det inte, men nästan.
Jag började morgonen med att baka bull-längder till kommande kalas, som vi tjuv-smakade till eftermiddagsfikat i solen på altanen. Även lunchen intogs utomhus i solen. Det är så underbart att sitta ute och fika eller äta. Till middag blev det grillat så klart - karrékotletter och ugnsrostade rotsaker. Mums!
Tyvärr har jag glömt att använda kameran idag så ni får inga soliga bilder. Vi får hoppas att solen skiner även imorgon så ska jag passa på att ta lite kort. Nu väntar tv-soffan på mig!
lördag 28 april 2012
fredag 27 april 2012
Njuter av kort fredag
Fredagsmyskänslan har börjat infinna sig på riktigt...och jag njuter så klart. Direkt när jag kom hem åt jag lunch, en äggmacka och chai-te, sen vilade jag ett tag innan jag bakade 6 lingonkakor för försäljning. Nu har jag tagit ett glas vin och väntar på att kycklingen har marinerat klart så att jag kan göra kycklingkebabrullar till familjen. Barnen är i källaren och dansar till Just Dance 3 (Wii) som de köpt för egna pengar.
På onsdag börjar jag jobba heltid så då är det slut på att sluta tidigt på fredagar. Eller egentligen inte för fram till semestern är det inte så många fredagar jag måste jobba länge för det är läkarbesök med Ida, klämfredag, förskolan är stängd (=jag måste vara ledig), skolavslutning, vi är i Turkiet, midsommarafton och sen har jag semester på riktigt i flera långa veckor. Jag tror det bara blir 2 långa fredagar för mig. Bra planerat, eller hur?
Efter middagen bänkar vi oss som vanligt framför tv:n till Let's Dance. I år följer jag det mer slaviskt än jag någonsin gjort förut. Men det är ju ofta så att om man väl är med från början så blir man fast. Ser ni Let's Dance? Är Anton Hysén er favorit också? Jag tror alla hos oss älskar honom, eller Ida tycker nog om Molly och Pernilla som ofta har så fina klänningar.
Lunchen bestod av en liten äggmacka och en stor kopp chai-te. Gott!
Nybakad Lingonkaka. Till salu för 40 kr. Mums!
Ha nu en helt underbar fredagkväll och njut av att våren är på ingång! För det är den väl?
onsdag 25 april 2012
Juliskum
Jag fick ett brev från tomten idag där han berättade att han tar semester.
I julas kom Juleskum Polka som blev min favorit. Kanske inte så konstigt eftersom jag älskar allt med mint. Nu fortsätter Cloetta att ta ut svängarna för att alla skumälskare ska få en chans att njuta även på sommaren. Juliskumtomtarna har smaken av päronglass och cola. Det är en limited edition och kommer endast att finnas under sommaren 2012. Vi väntar till på lördag med att provsmaka så då får jag återkomma med ett smak-utlåtande.Jag och Ida som fyller år i juli förmodar att Juliskum betyder att det är vi som fyller år i juli som ska äta det. Eller vad tror ni?
måndag 23 april 2012
Omelett med salami, fetaost och röd pesto
Äntligen måndag! Det brukar ni inte höra från mig särskilt ofta. Men idag har Leif kommit hem och de måndagarna är ju faktiskt helt ok :) Vad kul det är att gilla måndagar igen. I helgen räknade jag och Isak hur många veckor det är kvar till sommarlovet. Det är 4 hela veckor och 3 "trasiga" veckor. Det är ju ingenting! Tänk snart är det sommar och sol. Jippi! Vi hoppas att vädret blir lika underbart som i fjol, för här i Luleå regnade det ju knappt en dag och solen sken hela tiden.
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelett med fetaost som behövde ätas upp.
Omelett med salami, fetaost och röd pesto
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
fetaost
salami
Skär salami och fetaost i bitar. Lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche och pesto. Häll i formen.
Ställ in i 200 grader ca 20 minuter.
Ugnsomelett är så praktiskt när man har rester i kylen. Det går fort att vispa ihop smeten och skära fyllningen i bitar och sen klarar den sig själv i ugnen. Sånt tycker vi om, eller hur? Salami är smakrikt och gott att ha i omelett och pajer. En av mina favoritpajer är just med salami.
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelett med fetaost som behövde ätas upp.
Omelett med salami, fetaost och röd pesto
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
fetaost
salami
Skär salami och fetaost i bitar. Lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche och pesto. Häll i formen.
Ställ in i 200 grader ca 20 minuter.
Ugnsomelett är så praktiskt när man har rester i kylen. Det går fort att vispa ihop smeten och skära fyllningen i bitar och sen klarar den sig själv i ugnen. Sånt tycker vi om, eller hur? Salami är smakrikt och gott att ha i omelett och pajer. En av mina favoritpajer är just med salami.
söndag 22 april 2012
Söndag i väntan på måndag
Jag har precis plockat bort dagens middag som var hel kyckling tillagad i min Nordic Cooker. Jag fick till en jättegod sås med lite allt möjligt i (man tager vad man haver) så det lär blir svårt att göra om den. Vi åt lite tidigare än vanligt idag eftersom Isak ska i väg på fotbollsträning. Just nu sitter jag med ett glas chai-te och funderar över vad vi ska äta till middag i veckan. Det går lite si så där så det lär bli som vanligt att jag bestämmer från dag till dag. Imorgon ska vi alla fall äta Olivias risotto med kassler som ligger i kylskåpet och väntar på att bli uppäten och nån dag ska vi äta tacos. Men resten av veckan då?
Till veckan ska jag ha en kolhydratfattig vecka igen så jag har förberett genom att baka bröd och göra veckosallad så att det blir lättare att undvika kolhydrater under veckan. Veckosalladen innehåller både lite socker och morötter så den är ju inte kolhydratfri, men jag äter den ändå ofta under mina kolhydratfattiga veckor.
Till veckan ska jag ha en kolhydratfattig vecka igen så jag har förberett genom att baka bröd och göra veckosallad så att det blir lättare att undvika kolhydrater under veckan. Veckosalladen innehåller både lite socker och morötter så den är ju inte kolhydratfri, men jag äter den ändå ofta under mina kolhydratfattiga veckor.
lördag 21 april 2012
Drömmar
I dag har det varit en riktig slöardag. Snöandet och regnandet ute gjorde en ju inte piggare precis. Efter frukosten bäddade vi ner oss med täcken och kuddar i sofforna och såg på film tills det var dags för lunch. Efter lunch bäddade vi ner oss igen och tittade på tv, sov eller kollade på dator eller iPad i några timmar. Vilan var nog nödvändig för sen fick jag lite energi och orkade diska, dammsuga, stryka en duk och gå på en promenad. Tjejerna är med mormor och morfar i Gammelstads kyrka och ser kusin Sanna sjunga tillsammans med en massa olika körer från Norrbotten så till middag var det bara jag och Isak som åt rester från igår.
Jag är inte så jätteförtjust i Drömmar och har därför aldrig bakat det. Men nu närmare det sig två födelsdagar där jubilarerna tycker om Drömmar så då passade jag på att provbaka dem före middagen.
Drömmar
Vispa ihop så det blir vitt och pösigt
100 g margarin
1 dl olja
2 dl strösocker
Blanda ihop
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt
Rör ihop smörblandningen med mjölblandningen.
Rulla bollar och sätt på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 150 grader i ca 12 min.
Jag har trott att Drömmar var svåra att baka, men det var jätteenkelt och gick snabbt. Jag gjorde ganska små bollar eftersom jag vill kunna ta av flera olika kaksorter när jag fikar. Storleken bestämmer du ju själv det viktiga är att alla bollar på samma plåt är lika stora så att de ska vara i ugnen lika länge.
Som vanligt hade Isak en rolig kommentar. När han frågade vad jag bakade och jag svarade Drömmar så sa han "Drömmar bakar man inte de uppfyller man". Så sant, så sant!
Nu tror jag att jag ska gå och bädda ner mig i soffan igen :)
Jag är inte så jätteförtjust i Drömmar och har därför aldrig bakat det. Men nu närmare det sig två födelsdagar där jubilarerna tycker om Drömmar så då passade jag på att provbaka dem före middagen.
Drömmar
Vispa ihop så det blir vitt och pösigt
100 g margarin
1 dl olja
2 dl strösocker
Blanda ihop
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt
Rör ihop smörblandningen med mjölblandningen.
Rulla bollar och sätt på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 150 grader i ca 12 min.
Jag har trott att Drömmar var svåra att baka, men det var jätteenkelt och gick snabbt. Jag gjorde ganska små bollar eftersom jag vill kunna ta av flera olika kaksorter när jag fikar. Storleken bestämmer du ju själv det viktiga är att alla bollar på samma plåt är lika stora så att de ska vara i ugnen lika länge.
Som vanligt hade Isak en rolig kommentar. När han frågade vad jag bakade och jag svarade Drömmar så sa han "Drömmar bakar man inte de uppfyller man". Så sant, så sant!
Nu tror jag att jag ska gå och bädda ner mig i soffan igen :)
fredag 20 april 2012
Jordgubbsfrossa
Sitter ni bänkade framför Let's Dance? Det gör vi! Idag är det jordgubbsfrossa och längtan efter sommaren som gäller. De hade billiga jordgubbar på Coop så jag köpte 2 kg (4 liter) så nu vräker vi i oss jordgubbar. Så gott!
Det är inte bara nu framför tv:n vi äter jordgubbar. Vi åt det även till middag tillsammans med honungsmelon, rostbiff och lufttorkad karré.
Jag och barnen har haft en myseftermiddag och kväll. Först var vi och handlade godsaker, inte bara jordgubbar, sen åt vi en god middag som varade länge. Sen hann jag och Olivia faktiskt med en promenad också innan vi bänkade oss i tv-soffan.
Det är inte bara nu framför tv:n vi äter jordgubbar. Vi åt det även till middag tillsammans med honungsmelon, rostbiff och lufttorkad karré.
Jordgubbar och melon är såå gott till lufttorkad skinka (eller karré).
Jag och barnen har haft en myseftermiddag och kväll. Först var vi och handlade godsaker, inte bara jordgubbar, sen åt vi en god middag som varade länge. Sen hann jag och Olivia faktiskt med en promenad också innan vi bänkade oss i tv-soffan.
Dagens middagstallrik bestående av broccolipaj, rostbiff, lufttorkad karré,
brieost, ruccola, tomat, melon och jordgubbar.
Solen som skiner på jordgubbar.
Längtar ni till sommaren?
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)