Igår var Ida påskkärring med kompisen Emma. De gick i granngårdarna och önskade Glad Påsk och fick ihop en hel del godis dessutom. När jag precis hade sminkat henne då började hon grina för hon var så ful och ville inte vara påskkärring. Hon hade nog sett fram emot att bli fint sminkad när hon äntligen fick låna syrrans smink. Men till slut blev hon glad igen och hade en rolig stund med Emma.
Ännu en dag vaknar vi till strålande sol från klarblå himmel. Det är lite småkallt fortfarande men sitter man i solen blir det riktigt varmt. Tack vare att det fortfarande är kallt så är det enorm skare, man kan gå överallt på älv-isen för skaren håller. Jag tror aldrig jag har varit med om något liknande, vanligtvis måste man hålla sig till den plogade isvägen eller gå i något skoterspår. Även på gården kan barnen springa omkring uppe på snön för skaren håller.
Oj vad vi njuter av långa frukostar med mycket pålägg och gott bröd varenda morgon den här lugna påsken. Vi sitter länge och äter och surrar.
Nu ska jag sätta igång och baka dubbel sats choklad-whoopie pies med mintchokladfyllning. En riktigt favorit som jag har varit sugen på ett tag. Fast de här är till försäljning så jag får hejda mig och inte äta upp alla.
söndag 8 april 2012
lördag 7 april 2012
Grillat och gott
Vilken härlig dag det var igår med strålande sol från en klarblå himmel. Efter en lugn morgon gick vi ut och städade bort alla skidor och spadar som stått i entre-gången, sen sopade vi dessutom bort allt grus som låg där. Sen lyfte vi ut en litet runt bord så vi kunde sitta i solen och fika. Så härligt! Det ser ut som vi kan sitta ute i solen idag också.
Allt som oftast när solen skiner så grillar vi, så även igår. Igår blev det grillburgare smaksatt med bl.a. chilisås, basilika och Västerbottensost. Dagens tips! Använd lantbröd, som ni grillar lite lätt, istället för vanligt hamburgerbröd. Har ni inte provat byta ut brödet så gör det för det är så mycket godare. Till dressing blandade jag ihop yoghurt och thai-chilisås.
Efter middagen kom Maria på besök och såg Let's dance tillsammans med oss och fick vara testperson. Jag passade nämligen på att bjuda på några av kakorna som jag tänker ha till försäljning. Jag fick godkänt!
Nu är det dags att koka ägg och duka fram frukost denna soliga påskafton. Ha en härlig dag!
Grillburgare med lantbröd, grönsaker och dressing
serverad i plastkorg till barnens stora glädje.
Som vanligt lägger jag alla grönsaker på ett fat
och var och en får välja sina favoriter.
Nu är det dags att koka ägg och duka fram frukost denna soliga påskafton. Ha en härlig dag!
torsdag 5 april 2012
Grillpremiär
Glad påsk!
Nu är påsken här med några dagar extra ledigt. Nästa vecka har barnen påsklov och jag har tänkt vara hemma med dem på tisdag men i övrigt ska jag jobba men det blir nog en och annan långlunch hemma med barnen.
Skärtorsdag innebär att jag slutade klockan 12. När jag hade jobbat klart for jag på Kvantum för att handla mat och jag var inte ensam om att påskhandla idag. Det var folk och vagnar överallt, tur att det går snabbt i kassan när man använder självscanning.
Idag har vi haft grillpremiär då vi grillade Isaks favorit - karrékotletter. Tyvärr kände han sig lite hängig så han åt inte så mycket utan gick och la sig och vila istället. Vi andra åt köttet med god aptit tillsammans med potatishalvor, chili-bearnaise och sallad. En riktigt god och enkel måltid. Efter att ha vilat ett tag mår Isak nu bättre igen, hoppas det fortsätter så för han har ju varit tillräckligt sjuk de senaste månaderna.
onsdag 4 april 2012
Kycklingtoast med spenat
Snart är det påskledigt på riktigt men det känns nästan som ledigheten redan har börjat. Leif kom hem idag efter att ha varit borta en vecka så vi firade med lite vitt vin till kycklingen. Nu sitter jag med ett glas chai-te och njuter och har fredagskänsla fast det bara är onsdag. Och imorgon kan man ha fredagskänsla igen och sen är det fredag på riktigt. Vilken underbar vecka!
I lördags när vi hade tjejmiddag eftersom Leif var borta och Isak var på kalas så åt vi kyklingtoast med spenat. Både jag och Olivia älskar bladspenat så vi passade på att frossa i det.
Kycklingtoast med spenat
3 små kycklingfiléer
2 msk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
några droppar pressad citronsaft
250 g djupfryst bladspenat
4-6 skivor vitt bröd
Skivad ost
Kycklingstuvning:
Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
Stek kycklingen i smör utan att de tar färg, pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt.
Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning.
Krydda med salt, peppar och några droppar citron.
Spenaten:
Krama allt vatten ur den tinade spenaten.
Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Krydda med salt och peppar.
Toast:
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
Lägg några skivor ost överst och gratinera smörgåsarna i 250° 5–6 minuter eller tills de fått vacker färg.
Kul och gott med en genomarbetad varm macka och inte bara ha skinka, ost och grönsaker på den. Den här kan man definitivt bjuda på om man vill det. Gott med både spenat och kyckling tyckte jag och Olivia, Ida däremot tyckte inte det var så gott. Jag stekte inte skivorna innan jag satte på pålägget, jag hade dem något längre i ugnen istället.
Nu ska jag sätta mig i soffan och fundera ut något påsk-gott till morgondagens middag, ja det är kanske lika bra att fundera ut godsaker till hela helgen. Dessutom måste jag göra en handlingslista för nu ekar det tomt i kylskåpet igen.
I lördags när vi hade tjejmiddag eftersom Leif var borta och Isak var på kalas så åt vi kyklingtoast med spenat. Både jag och Olivia älskar bladspenat så vi passade på att frossa i det.
Kycklingtoast med spenat
3 små kycklingfiléer
2 msk smör
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
några droppar pressad citronsaft
250 g djupfryst bladspenat
4-6 skivor vitt bröd
Skivad ost
Kycklingstuvning:
Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
Stek kycklingen i smör utan att de tar färg, pudra över lite vetemjöl och rör om ordentligt.
Häll på grädden, rör om och låt småputtra lite till en stuvning.
Krydda med salt, peppar och några droppar citron.
Spenaten:
Krama allt vatten ur den tinade spenaten.
Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Krydda med salt och peppar.
Toast:
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
Lägg några skivor ost överst och gratinera smörgåsarna i 250° 5–6 minuter eller tills de fått vacker färg.
Kul och gott med en genomarbetad varm macka och inte bara ha skinka, ost och grönsaker på den. Den här kan man definitivt bjuda på om man vill det. Gott med både spenat och kyckling tyckte jag och Olivia, Ida däremot tyckte inte det var så gott. Jag stekte inte skivorna innan jag satte på pålägget, jag hade dem något längre i ugnen istället.
Nu ska jag sätta mig i soffan och fundera ut något påsk-gott till morgondagens middag, ja det är kanske lika bra att fundera ut godsaker till hela helgen. Dessutom måste jag göra en handlingslista för nu ekar det tomt i kylskåpet igen.
Finax müsli-nyheter
Igår fick jag ett roligt paket som blir perfekt nu inför fil-säsongen. På sommaren äter jag fil nästan varje dag så det ska bli spännande att prova dessa nyheter. Olivia som älskar choklad lär vilja testa kakao-varianten. Jag säger alltid nej när hon vill köpa flingor med choklad för jag tycker det är onödigt mycket socker i dem, men nu äntligen ska hon få prova kakao i müsli i alla fall.
Finax rykande färska müslisorter Extra smak är en trio extra smakrika kombinationer av frukt, bär, krispiga havre- och veteflingor med inslag av kanel, kakao och vanilj.
"Hela müsliserien sätter fokus på en god smakupplevelse och med de nya produkterna går man steget längre och introducerar müsli med “Extra smak” i aromatiska och fantasifullt komponerade blandningar. Med sin nya lufttäta och återförslutningsbara påse håller sig müslin färskare och godare längre. Müslin paketeras i de arombevarande påsarna högst en timme efter att ingredienserna blandats samman. På så sätt håller sig müslin färsk ända till sista smulan."
När jag har testat alla tre återkommer jag med omdöme av dem. Kanel har jag ju i min favorit-müsli som jag gör själv så det vet jag passar ihop med fil. Fast den med kanel innehåller även mandel så den vågar jag inte prova pga allergi. Men jag får be någon annan prova den och berätta om den var god.
Finax rykande färska müslisorter Extra smak är en trio extra smakrika kombinationer av frukt, bär, krispiga havre- och veteflingor med inslag av kanel, kakao och vanilj.
"Hela müsliserien sätter fokus på en god smakupplevelse och med de nya produkterna går man steget längre och introducerar müsli med “Extra smak” i aromatiska och fantasifullt komponerade blandningar. Med sin nya lufttäta och återförslutningsbara påse håller sig müslin färskare och godare längre. Müslin paketeras i de arombevarande påsarna högst en timme efter att ingredienserna blandats samman. På så sätt håller sig müslin färsk ända till sista smulan."
När jag har testat alla tre återkommer jag med omdöme av dem. Kanel har jag ju i min favorit-müsli som jag gör själv så det vet jag passar ihop med fil. Fast den med kanel innehåller även mandel så den vågar jag inte prova pga allergi. Men jag får be någon annan prova den och berätta om den var god.
måndag 2 april 2012
Glass-jakt
Hur har ni det så här i början av påskveckan? Helt otroligt att det snart är påsk. Vi har inga planer för påsken förutom att vara hemma och jobba med lite bygge och lite bakning. Gissa vem av oss som gör vad?
Olivia har smakat GBs nygamla glass Calippo Shots och sagt att den är såå god. Enda sen hon sa det har vi varit på jakt efter fler så att även Ida och Isak skulle få smaka men det har alltid gapat tomt i frysboxarna. Men idag var det plötsligt påfyllt i Konsums frysdisk. Vilken lycka! Och ingen blev besviken på glassen trots höga förväntningar.
"Calippo Shots Jordgubb & Citron
Svalkande iskulor med en frisk smak av jordgubb och citron. En favorit som efterfrågats av fler än 60 000 på Facebook. Hette tidigare Solero Shots"
Det jag är lite besviken över är att den innehåller mjölkprotein. Nu spelar det ju ingen roll för Isak men som gammal allergi-mamma vet jag hur besviken man blir när även isglass innehåller mjölk. Dessutom är det lätt att missa det eftersom de flesta tar för givet att isglass är mjölkfritt. Så varning, varning mjölkallergiker!
Olivia har smakat GBs nygamla glass Calippo Shots och sagt att den är såå god. Enda sen hon sa det har vi varit på jakt efter fler så att även Ida och Isak skulle få smaka men det har alltid gapat tomt i frysboxarna. Men idag var det plötsligt påfyllt i Konsums frysdisk. Vilken lycka! Och ingen blev besviken på glassen trots höga förväntningar.
"Calippo Shots Jordgubb & Citron
Svalkande iskulor med en frisk smak av jordgubb och citron. En favorit som efterfrågats av fler än 60 000 på Facebook. Hette tidigare Solero Shots"
Det jag är lite besviken över är att den innehåller mjölkprotein. Nu spelar det ju ingen roll för Isak men som gammal allergi-mamma vet jag hur besviken man blir när även isglass innehåller mjölk. Dessutom är det lätt att missa det eftersom de flesta tar för givet att isglass är mjölkfritt. Så varning, varning mjölkallergiker!
söndag 1 april 2012
Trasig diskmaskin
I fredags och i går var jag så lycklig och kände att jag hade världens flyt och allt gick min väg, med ett glädjande telefonsamtal, hembakat-beställningar och en massa annat. Men idag kom jag tillbaka till verkligheten när diskmaskin började pipa och visa nån felkod. Så irriterande att den går sönder när jag är ensam hemma dessutom, så nu blir det handdisk några dagar framöver i väntan på att Leif kommer hem och tittar på den. Jag fick lite papperstallrikar och plastmuggar av mamma som vi ska ha till middagarna för att minska disken lite grann. Det blir nog mycket ändå.
Dagens middag (ätandes på papperstallrikar) var en köttgryta med vin, kantareller och bacon som jag tillagade i min nya slowcooker - Nordic Cooker. Den var lite annorlunda att använda mot för Crock Pot som jag har använt många gånger. Jag ska använda Nordic Cooker några fler gånger innan jag gör en jämförelse med för- och nackdelar.
Tyvärr blir ju inte maten lika god när man äter på papperstallrikar med plastbestick, tur att jag hade kokat köttet länge så att det var mört för det hade nog blivit jobbigt att skära segt kött med plastbesticken.
Köttgryta och ris på papperstallrik
Tyvärr blir ju inte maten lika god när man äter på papperstallrikar med plastbestick, tur att jag hade kokat köttet länge så att det var mört för det hade nog blivit jobbigt att skära segt kött med plastbesticken.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)