Detta tråkväder är inte bara ett perfekt städväder, det är även ett perfekt bakväder. Havrekakor är så himla gott, dessa med dumlekola i blir extra lite godare. Eftersom det inte är nå mjöl i dessa kakor är de superenkla att göra glutenfria, byt bara ut vanligt havregryn mot glutenfritt.
Dumlehavrekakor
150 g smör
3,5 dl havregryn (ev. glutenfritt)
1 dl strösocker
15 Dumlekola
Smält smöret och rör ner havregryn och strösocker.
Hacka dumlen i småbitar och arbeta in dem i smeten.
Klicka ut matskedar i formarna tills all smet är slut i bunken.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca10 minuter.
Låt svalna helt innan du (tjuv)smakar dem.
Välj valfri storlek på formarna beroende på hur stora/små kakor du vill ha. Jag valde minsta bullfomarna och tyckte det blev en bra kak-storlek. Älskar verkligen havresmak på kakor och den senaste tiden har det blivit en hel del bakande med havregryn.