söndag 27 januari 2013

Matsedel v.5 jan 2013

Oj, vad snabbt den här helgen tog slut. Trots att jag fick en extra ledig dag eftersom jag var hemma med  en småkrasslig Ida i fredags så har helgen försvunnit i ett rasande tempo. Men vardagarna brukar gå lika fort så snart är det helg igen. Kommande vecka är lite lugnare än den som precis har passerat, i alla fall som det verkar nu.

Väskor är packade, kläder framtagna, kylen fylld och matsedeln skriven...nu är vi redo för kommande vecka.
I lördags åt vi en enkel kycklinggryta, 
på söndag blir det kanske nå liknande.
Matsedel v.5 jan 2013
Må: Ugnsstekt korv och broccoli i chiligräddsås
Ti: Pizza
On: Lax
To: Potatisbullar
Fr: TexMex-gratäng
Lö: Fläskfilé
Sö: Kycklinggryta

Vi steg upp tidigt i morse eftersom Isak hade hockey så nu ska jag skynda mig i säng så jag får sova de timmar jag behöver för att inte vara "griniga Sara" i morgon. Ni har några goda recept att vänta på bl.a. lagade vi en god och stark skinkstek i crock-pot till middag i dag dessutom har jag bakat ett smarrigt lchf-formbröd, men nu är jag för trött för att lägga upp recepten. De kommer imorgon!

Äggparisare

God morgon! Har precis ätit klart frukosten och ska snart i väg på Isaks hockeymatch, han och Leif har redan åkt till ishallen för att se den första matchen. Jag nöjer mig dock med att se de matcher som Isak spelar. I dag kommer jag nog missa lite av matchen eftersom jag måste stå i fika-försäljningen, men jag behövde faktiskt inte baka nå det var det andra som fixade.

Som jag skrev tidigare så är parisare, här i Luleå, stekt korvskiva med bröd. Som hamburgare men med korv istället. Vill man undvika kolhydrater kan man steka ägg och använda istället för bröd.
Äggparisare 1 portion
2 ägg
korvskivor
tomat
gurka

Stek korvskivorna.
Stek äggen på båda sidorna och krossa gulan (så det blir lite torrare och mer likt bröd).
Skiva valfria grönsaker.
Varva alla ingredienser.

Ägg och korv är en gammal välkänd kombination så det här är riktigt gott och perfekt snabbmat, tar inte många minuter att fixa i ordning det här. Och perfekt lchf-mat (om det är hög kötthalt på korven). Prova redan nu till lunch!

Nä nu måste jag sätta fart, för innan jag åker till ishallen måste jag hinna fixa en del här hemma. Bland annat ska jag fylla min crock pot med lite smått o gott som ska tillagas hela da'n så att det är klart lagom till middagen. Perfekt en dag som den här när vi är borta större delen av da'n. Vi hörs senare, förhoppningsvis med nästa veckas matsedel som jag så smått har börjat planera.

lördag 26 januari 2013

Chipsvinnare

Av de som svarade rätt på frågan har jag dragit 7 personer
som vinner 2 påsar var av
Estrellas Popped chips med salt.


1:a - 7:e pris
Emelie 20 jan 04:13
Sara M 21 jan 10:31
Erik B 21 jan 10:57
Philip Kling 24 jan 09:56
Daniel Sandin 24 jan 11:34
Eddie E 25 jan 10:59
Nanna Englund 25 jan 19:32

GRATTIS!

Mejla era adresser till mat-ro@hotmail.se och skriv "chipsvinnare" i ärenderaden, 
så har ni chips att vänta om någon vecka.

Ni har väl inte missat den nya tävlingen där ni kan vinna ostkrokar/ostbågar? 
In och vinn!

Fredagsmysmiddag

I går hade Isak träning 18.15-19.15, dvs precis under vår vanliga fredagsmiddagstid. Så nu var den stora frågan "Äta före eller efter?" Det blev efter och rejält efter och så sent är jag inte speciellt sugen på alltför kraftig mat därför gjorde jag en varm smörgåstårta. Perfekt fredagsmysmiddag!


Har ni provat varm smörgåstårta än? Jag har ju några varianter här på bloggen under smörgåstårts-kategorin. Man kan kalla det för stor varm macka också. Den här gången gjorde jag en variant med tre polarkakor och en fyllning på skinka, zucchini och crème fraiche mexicansk chili med en topping av tomater, paprika och riven ost.


Isak ville hellre ha en "vanlig" varm macka så till honom tog jag bara en polarkaka med ketchup, rökt skinka och ost.

Nu ska det städas! Återkommer senare med vinnarna i chipstävlingen.

fredag 25 januari 2013

Korvlunch

I dag fick jag och Ida en mysig hemmadag, men den blev inte så lugn och skön som hemmadagar brukar vara. Vi har hunnit med både läkar- och Apoteksbesök och snart ska jag på utvecklingssamtal med Isak medan Ida är med mormor och morfar.


På Idas begäran blev det en korv-lunch i dag. Inte mig emot - enkelt o gott!


Vad äter ni på varm korv? Idas favoritkorv har ketchup, dressing och rostad lök.


Jag sitter och letar recept inför helgens bakning till hockeyn. Jag funderar på att baka våra favoritbullar som passande nog heter hockeybullar. Om jag bakar det så vet jag många i den här familjen som hoppas att försäljningen går dåligt så det blir över en massa bullar som måste ätas upp :)

Vinn ostkrokar/ostbågar

***** TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD *****

Helg igen...eller snart i alla fall! Och jag tycker vi gör som förra helgen. Att vi firar den med en tävling i samarbete med Estrella. Hoppas ni håller med! Den här gången kan ni vinna ostkrokar eller heter det ostbågar!? Jag säger ostkrokar!

Chips är jag inte så jätteförtjust i och kan tacka nej till om jag bjuds, men ostkrokar det är, och har alltid varit, en favorit. De är riktigt farliga och har man väl börjat äta så är det svårt att sluta innan påsen är tom...eller nån tar fram choklad :)


Med smakerna Cheddar- och Prästost ska Estrella slå sig in på ostbågemarknaden som idag domineras av en aktör. Ostbågarna smaksätts med engelsk cheddar respektive svensk prästost och innehåller endast naturliga ingredienser. "Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara."

***** TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD *****

För att vara med och tävla vill jag att du svarar på två frågor
1. Säger du Ostkrokar eller Ostbågar?
2. Hur många typer av ostar använder Estrella i sina Ostbågar Cheddar?


Som vanligt är det bra att gilla Få lite matro på Facebook
där ledtrådar och extra vinstchans kommer att finnas.

Tävlingen pågår till fredag 1 februari kl. 24.00. 
På lördag drar jag, även den här gången, hela sju vinnare.

Lycka till!

torsdag 24 januari 2013

Parisare

Dagens snabbmatsmiddag blev parisare. I Luleå är parisare stekt korv i hamburgerbröd, men jag vet att det är något annat (med köttfärs?) i södra Sverige. Men för oss kommer parisare alltid att vara stekt korv. Vi använder ofta falukorv som vi skivar i lite tjockare skivor, men det finns riktig pariser-korv som är större i omkrets än falukorven men jag tycker det smakar likadant (men förmodligen är det någon skillnad). Idag hade vi inget hamburgerbröd men det går lika bra att rosta/steka skivad fralla och använda som bröd.
Parisare
korvskivor av falu- eller pariserkorv
bröd
ketchup
gurka
tomat

Stek korvskivorna.
Rosta eller stek brödet.
Varva bröd, ketchup, korv, gurka och tomat som en hamburgare.
Ät och njut!

Perfekt snabbmat! 10 minuter efter vi kom hem stod middagen på bordet - utan förberedelser. Isak är den i vår familj som älskar parisare mest och de här tillbehören vill han ha, men självklart kan man ha andra tillbehör också t.ex. senap, dressing, bostongurka eller sallad. Jag åt en lchf-variant men det skriver jag mer om imorgon.

Vad har ni för planer i helgen? Isak har hockeymatcher i helgen och ställer ingen annan upp med att baka så har jag lovat att fixa lite fika till söndag. Så vi får väl se om det blir en bakdag på lördag eller om jag måste städa istället. Ni vet väl vid det här laget vad jag hoppas på :)