torsdag 26 mars 2015

Frasiga våfflor med kolsyrat vatten och utan ägg

Jag har hört från flera håll att vichyvatten ska göra underverk med våffelsmeten, så självklart var jag ju tvungen att prova. Fast jag tog vanligt kolsyrat vatten istället för vichyvatten och det blev riktigt goda våfflor som dessutom var enkla att grädda. Mitt tålamod klarar inte våffelsmet som fastnar i våffeljärnet, då blir jag tokig.


Frasiga våfflor
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl kolsyrat vatten

Smält smöret och låt det svalna. 
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. 
Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och det smälta smöret.
Vispa försiktigt ner kolsyrat vatten.
Grädda i våffeljärn.

Riktigt frasiga och krispiga våfflor, så det här receptet kommer jag fortsätta att använda. Självklart är de äggfria och vill man även ha mjölkfria våfflor byter man ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot t.ex. havremjölk.

Här skiner solen och det verkar vara underbart väder ute. Tänk om vi får så här fint väder hela helgen, så underbart det skulle vara. Tyvärr ser prognosen inte så positiv ut.

Det brukar inte finnas nå internet i Kåbdalis, dit vi ska, och jag brukar inte skriva mobilinlägg. Men nångång ska ju vara den första! Jag ska i alla fall skriva i ordning några inlägg i dag som publiceras under helgen så ni inte glömmer bort mig :) Dessutom kommer ni väl ihåg att följa mig på instagram @matro_sara heter jag där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar