Solen fortsätter skina och jag fortsätter njuta!
Jag är så van att vi alltid grillar när det är fin-väder, men grillningen står Leif för och nu när han är borta kommer jag inte på en enda rolig sommar-maträtt som inte ska grillas. Vad äter ni för god sommar-mat? För visst är det skillnad på vad man äter när det är sommar eller vinter?Nu när ni har fått alla recept på första middagen - chiliburgarna - från Linas matkasse ska ni få receptet på den goda potatissalladen. Den passar perfekt till grillad lax eller röding.
Krämig potatissallad
1 kg färskpotatis
0,5 purjolök
1 gurka
1 citron
35 g (fryst) dill
2,5 dl gräddfil
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Dela potatisen och koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
Finhacka purjolöken, finriv citronskal.
Grovriv gurkan och pressa bort saften.
Blanda purjolök, gurka, citronskal, dill, gräddfil, salt och svartpeppar i en bunke.
Vänd ner potatisen i bunken.
Istället för att servera såsen och den kokta potatisen var för sig är det lite roligare att servera det som en krämig potatissallad. Första da'n åt vi den till grillad gravad lax men eftersom vi bara var tre som åt middag då blev det kvar en hel del så da'n efter åt vi den till grillade röding. Perfekt till grillad fisk!