söndag 29 september 2019

Effektivitet

Puuh vilken dag!

Jag har tillbringat många timmar i köket, men nu är kylen rensad och vi har flera maträtter förberedda. Sån härlig känsla att gå in i en ny vecka och ha koll på middagarna.


Dagens middag har stått och småputtrat i några timmar, en köttgryta med morötter, kålrötter och lök smaksatt med rödvin och timjan. Till den serverade jag ris, potatis (till Ida som inte gillar ris förutom i sushi) och en sallad.

Även en köttfärssås har stått och puttrat flera timmar för att bli riktigt smarrig. Dessutom har jag stekt kycklingfilé i bitar för att ha till en kommande kycklinggryta och jag har putsat en skinkstek och blandat ihop en röra som skinksteken ska koka i imorgon för att bli färdig pulled pork vid middagstid. 

Nu när jag räknar upp allt jag har gjort, så lät det inte så mycket. Det känns som att jag har fixat middagar för flera veckor framåt 😂

Men jag har dessutom fixat frukost o lunch, tvättat flera maskiner, städat 3 toaletter/badrum, fortsatt vinterstädningen av trädgården (inte mycket kvar nu) och storhandlat. 

Så jag har haft en väldigt effektiv dag och känner mig väldigt nöjd. 

Den här pionen som blommade så fint i somras - äntligen - ska klippas ner och sen hoppas vi på ytterligare några blommor nästa år.

Imorgon är sista da'n att nominera mig och upprepa fjolårets succé. Här kan ni läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar