söndag 11 november 2012

Stuvad spenat - lchf

God morgon! Nu har jag smugit upp för att göra frukost till far i huset - för andra dagen i rad. Eftersom han fyllde år i går bjöd jag på "hotellfrukost" även då. Det blir te, juice, ägg, leverpastej, skinka, olika ostar, kaviar, löjrom, gurka och en massa olika bröd och kex. Efter frukost ska jag ta hand om helgens sista bakning, som innebär två enkla sorter. Återkommer om det senare.

Kom på att jag har glömt ge er receptet från i torsdags då vi åt ugnstekt lax och jag serverade den till stuvad spenat. Men jag stuvade inte på vanligt sätt med mjöl och mjölk utan jag använde philadelphiaost och grädde.
Stuvad spenat - lchf
400 g fryst hackad spenat
3 msk philadelphiaost
1 dl grädde
salt o peppar

Tina spenat i en kastrull på låg värme.
Tillsätt philadelphiaost och grädde till en bra konsistens och god smak. (Philadelphiaosten gör stuvningen lite mindre rinnig)
Salta och peppra.

Lax och spenat är en perfekt kombination som jag knappt kan få nog av. Vår favoritlax är den med Västerbottensost eller parmesan på spenatbädd serverad till tagliatelle. Har ni inte provat den än så är det hög tid nu för den är bara såå god. Vad brukar ni äta spenat till? Det är nog mest till lax vi äter fryst spenat. Färsk spenat däremot använder jag ofta till sallader, pajer och vissa pastarätter.

Senare i dag hoppas jag att jag lyckas få ihop en bra matsedel för nästa vecka. Det är så skönt och underlättar så himla mycket om man planerar middagarna i förväg och inte tar en dag i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar